Fler och fler människor förstår blockchain och kryptovalutor och den störande effekten de har på ett antal områden. Decentraliserad finansiering (DeFi), för en, gör varaktiga förändringar i vårt sätt att genomföra finansbaserade transaktioner. Intressant nog kallades 2020 DeFi-året eftersom rymden registrerade anmärkningsvärda prisuppgångar, särskilt under tredje kvartalet 2020.

Bortsett från DeFi ökar också intresset för icke-fungibla tokens (NFT) och digital konst. Fler artister hittar blockchain och kryptovalutor som ett pålitligt sätt att uttrycka sig. Denna innovativa teknik är också öppna upp nya metoder för artister att nå ut till ett brett spektrum av publik, vilket ökar engagemanget och därefter mer intäkter för artister.

Blockchain och NFT

Flera blockchain-plattformar står för närvarande som stora aktörer inom NFT och digital konst. Några av dem inkluderar MakerDAO och dess Dai stablecoin, VIDT-datalänkar, etc.

MakerDAO: s Dai har kallats den bästa valutan för digital konst marknaden av flera skolor. Dai utropas som en stabil, decentraliserad och universell valuta. Dessa funktioner gör det till en pålitlig och mer än tillräcklig länk till den snabbt växande Ethereum-sfären.

På tal om denna uppfattning påpekade Jen Senhaji, Maker Foundation Business Development Associate, att fler artister vill utöka sin tillgång till publiken via Web3-verktyg. Hon tillade vidare, “Det är spännande att se hur konstnärer och andra inom kreativa industrier kommer att fortsätta att omfamna stallmynt och NFT-teknik när de skapar, handlar och säljer sitt arbete på blockchain.

Trots det faktum att den digitala konstsfären fortfarande är i sin spirande fas, så säljer fler och fler artister sina skapelser till fantastiska priser. I december 2020 nådde NFT-konstruktionsmarknaden en ATH på 8,2 miljoner dollar jämfört med 2,6 miljoner dollar som såldes i november.

Konstnärer i decentraliserade NFT och digital konstutrymme

Flera toppartister och skapare testar blockchain-teknik med avseende på deras digitala konstverk. De inkluderar:

  • Snark.Art – Ett teknologilaboratorium med fokus på att ansluta konst och blockchain-teknik. Plattformen sålde sitt första konstverk (“Indoor Explorer”) på OpenSea 2020. Medgrundare av plattformen, Misha Libman, påpekade att plattformen var inspirerad av Lewis Carrolls dikt – “The Hunting of the Snark.” Enligt Libman gör stablecoins det möjligt för artister och andra skapare att prova blockchain och crypto utan problem med volatilitet som är känt för att plåga Bitcoin och andra altcoins.
  • Cargo.build – En annan plattform som syftar till att låta artister njuta av enkel åtkomst till blockchain och kryptosfären. Det hjälper dem att generera, hantera och sälja NFT på sin plattform. Enligt plattformen, Dai var dess första val av stablecoin.
  • Sarah Zucker – Baserat i Los Angeles är hon både författare och konstnär. Hennes verk gränsar till mystik, humor, psykedelia etc. Enligt henne har blockchain stor potential för konstmarknaden. Hon tror att tekniken kommer att hjälpa till att reglera konstvärdering till “fördel för både konstnärer, samlare och plattformar.” Sarah accepterar för närvarande betalning i xDai.
  • Bryan Brinkman – En populär animatör, han flyttade till det decentraliserade NFT-utrymmet på grund av enorma avgifter för gallerikommissioner, bland andra kostnader. Hans första NFT-utgåva var “Mandala” på Rarible.

Andra konstnärer och organisationer i det decentraliserade digitala konstutrymmet inkluderar: Kate Vass Galerie och Art Blocks

Sammanfattningsvis

Blockchain är konstutrymmets framtid. Fler och fler konstnärer och konstbaserade plattformar förväntas använda blockchain-teknik och kryptovaluta som betalningsmedel för konst.

Nyligen, blockchain start AnRKey X samlade in 1,2 miljoner dollar för att slå samman DeFi, eSports och Web 3.0 non-fungible tokens (NFT).

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

Läs mer om blockchain, NFT och DeFi på Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link