Efterfrågan på stallmynt har ständigt ökat i kryptoekosystemet. Om kryptovalutor måste användas som betalningssätt skulle prisstabilitet vara den viktigaste parametern. Det är här stablecoins som Tether kommer in i bilden.

Stablecoins har skapats för att återskapa rollen som fiatvalutor byggda på blockchain. Stablecoins hämtar sitt värde från den underliggande säkerheten. Beroende på den underliggande säkerhetstillgången är stablecoins av olika slag:

Typer av stablecoins:

Fiat Collateralized

Dessa stöds av en fiatvaluta som USD, EUR, GBP, etc. För varje enskilt stabilt mynt som myntas behöver det säkerhet på 1 underliggande fiatvaluta på bankkontot. Så om du myntar 100 000 stablecoins knutna till USD, behöver du 100 000 USD på bankkontot.

Exempel: Tjudra (USDT), TrueUSD (TUSD), USDCoin (USDC), Paxos Standard (PAX), Gemini Dollar (GUSD), LBXPeg, etc.

stablecoin stablecoin stablecoin stablecoin

Varuförsäkring

Dessa backas upp av utbytbara tillgångar. Vanliga tillgångar är metaller som guld och silver, olja etc. Varje mynt backas upp av en motsvarande kvantitet av en tillgång.

Exempel: Digix Gold (DGX) – 1GDX = 1 gram guld. Detta guld lagras i Singapore och granskas kvartalsvis. Tiberius Coin (TCX) – Varje mynt stöds av en kombination av 7 ädla metaller. Swiss Real Coin (SRC) – Varje mynt backas upp av fastigheter.

stablecoin stablecoin

Crypto Collateralized

Dessa stöds av kryptovalutor eftersom de har krypto som säkerhet för att skapa en annan kryptovaluta som gör dem mer decentraliserade och för att skapa stabilitet i priset på dessa mynt säkerställs de mer än dess värde. Exempel: stablecoin till ett värde av $ 1 stöds av eter till ett värde av $ 1,5 eller $ 2.

Exempel: DAI

stablecoin

Icke-säkerheter

Priset på icke-säkerställda stablecoins beror på en underliggande algoritm. De är verkligen decentraliserade mynt eftersom priset är oberoende av andra tillgångar. Modellen använder ett elastiskt tillvägagångssätt. När priset stiger ökar utbudet, vilket ökar säljare och sänker priset och när priset går ner minskar utbudet, vilket minskar säljare och ökar i pris.

Exempel: Ampleforth (AMPL), Basis.

stablecoin stablecoin

Den nuvarande marknadsutrymmet för stallmynt är i miljarder dollar. USDT och USDC är de mest använda och den dagliga volymen av USDT är näst efter BTC de flesta dagar.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, besök Altcoin Buzz Youtube-kanal.Source link