Det brittiska postkontoret erbjuder nu kunder möjligheten att köpa Bitcoin (BTC) efter ett partnerskap som de har tecknat med Swarm Markets. Med detta nya initiativ skulle individer som vill köpa Bitcoin kunna göra det tack vare Swarm Markets webbplats. Detta är bara ett av många sätt på vilka människor kan köpa digitala tillgångar.

Storbritanniens postkontor säljer Bitcoin

Enligt en ny rapport från The Telegraph förväntas det brittiska postkontoret inte att få provision på de sålda kupongerna. Den skulle dock få en betalning för den ID -verifieringsprogramvara som finns för dessa BTC -köp.

Trots beslutet att erbjuda Bitcoin till kunder anser experter i landet att detta kan vara mycket riskabelt för investerare. Warren Shute, en chartrad finansiell planerare sa om denna situation:

”När människor köper kryptovalutor bör de säljas med en mycket tydlig förmögenhetsvarning: att du kan få tillbaka mycket mindre än du köpte. Det är en sak att köpa krypto online via en investeringsplattform eftersom det är vad publiken förväntar sig, men du förknippar inte detta med det brittiska postkontoret. ”

The Telegraph rapporterar att detta inte var den enda negativa kommentaren angående det brittiska postkontorets beslut att sälja Bitcoin. Dame Angela Eagle, en MP som sitter i Treasury Select Committee, förklarade att det brittiska postkontoret för närvarande löper en stor risk för att helt skada ett betrodt varumärke.

Istället anser Swam Markets att detta kan göra det enklare och säkrare för användare att köpa inte bara Bitcoin utan också Ethereum (ETH).

Under de senaste åren har Bitcoin expanderat över hela världen. Detta är inte första gången som ett postkontor erbjuder Bitcoin -kuponger till kunder som vill få tillgång till den största virtuella valutan i världen.

Redan 2019 började postkontoret i Liechtenstein sälja BTC i disken. Liechtensteinsche Post AG var ett av de första postkontoren i världen som började sälja BTC. Detta gjorde det möjligt för människor i landet att få tillgång till BTC utan att behöva förlita sig på online -utbyten.

Bitcoin har vuxit under 2020 och 2021. Den största digitala tillgången nådde en all-time high på $ 64 000 tillbaka i maj 2021. Men sedan startade den en korrigering som pressade priset mot $ 30 000 några månader senare. Nu handlas Bitcoin till nära 45 400 dollar och har en marknadsvärdering på 854 miljarder dollar.Source link