DAFI-protokollet återuppfinner hur decentraliserade nätverk belönar sina deltagare. Intressant är att den byggs för att kunna uppfinna varje decentraliserat nätverk genom att ändra belöningsmodellfördelningen för staking, noder och likviditetsleverantörer. Spänningen om detta skifte är så hög att över en miljon DAFI stod insatta inom en vecka efter att ha möjliggjort förinsats på BitMax. Även om insatsantalet är tillräckligt imponerande, meddelade projektet också ett spår av anmärkningsvärda partnerskap med projekt som API3, Bridge Mutual, Blockchain Cuties, Router Protocol och mer.

DAFI-protokollet lovar att lösa det största problemet med hyperinflation i de befintliga tokenmodellerna. I grund och botten är de decentraliserade nätverksdeltagarna beroende av nätverksincitament för att hålla sig engagerade i nätverken på lång sikt. För att få dem att stanna fortsätter protokollen att öka belöningarna och det tar en avgift på token-modellen. Som ett resultat kraschade priset och nyttan av många DeFi- och blockchain-tokens till nästan värdelösa tidigare.

För att bekämpa detta, DAFI-protokollet, projektet inkuberas av Royal Bank of Scotland har byggt ett program som kommer att omforma kryptoincitamentmodellen för varje decentraliserat nätverk. Dessutom kommer det att belöna användarna baserat på antagandet av projektet snarare än bara någon hype och kommer att skydda projekt mot token dumpning.

Super-Duper Week

$ DAFI-insättning gick live på BitMax den 18 mars 2021 och men den 25 mars var över 20% av det totala nätverksvärdet redan satsat. Enligt den officiella bloggen är satsning en viktig pelare i protokollet. Det beror på att användare måste satsa $ DAFI för att skapa syntetisk dDAFI som kommer att finna sin användning för att belöna nätverksdeltagarna. Senare, när användarna vill lösa in sin $ DAFI, måste de bränna dDAFI, det syntetiska. Med den här metoden kan de decentraliserade nätverken som använder protokollet skydda mot token dumpning. Intressant är DAFI-protokollet erbjuder detta unika förslag för både befintliga och nya lager 1 och lager 2-protokoll.

Hur fungerar DAFI?

DAFI Protocol försöker knyta nätverksbelöningar till marknadens efterfrågan snarare än tid. Denna typ av deltagande gynnar de långvariga nätverksdeltagarna. Så här fungerar det:

  • Protokoll som använder DAFI Pneed för att bestämma nätets efterfrågan. Detta beror på löptidsnivån för protokollet och faktorer som insatsvolymer, transaktionsvolymer, pris och likviditetsvolymer. Dessa faktorer skulle förändras med tiden.
  • När DAFI-protokollanvändarna har valt faktorerna samlar protokollet in både off-chain och on-chain-data med hjälp av orakler som API3 och ChainLink. Med detta kommer den att beräkna efterfrågescore.
  • Med hjälp av DAFI måste protokollets grundare sätta in en viss mängd av sin ursprungliga token i det smarta kontraktet.
  • Detta hjälper till att generera en DAFI-inbyggd syntetisk token.
  • Baserat på nätets efterfrågescore kommer protokollen som använder DAFI att kunna belöna innehavarna av dessa DAFI-inbyggda syntetmaterial proportionellt.
  • Innehavare av syntetiska tillgångar kan när som helst lösa in de inhemska tokens. Dessa kan lösas in i förhållandet 1: 1.

DAFI planerar att lansera en Synthetic Creating-produkt i april 2021 och senast i juni 2021 kommer DAFI-insatser för syntetiska dDAFI-belöningar att sättas igång.

DAFI-pris

Under de senaste sju dagarna har $ DAFI-priset ökat med över 26,6% och handlar nära $ 0,1622. Det nådde också vår lista över ”HOTTEST UPCOMING CRYPTO 100x MOONSHOTS”.

Source link