Telos, ett blockchain-nätverk kallat “blockchain for web 3.0-projekt”, har äntligen släppt Telos EVM, vilket gör att Dapps kan distribueras på Telos blockchain. Telos är ett decentraliserat blockchain-nätverk som drivs av TLOS infödda token. Telos blockchain använder konsensusmodellen Delegated Proof of Staking (DPOS), som är överlägsen de populära POW- och POS-konsensusmodellerna som används av blockchain-nätverk. Telos sägs vara över 30 000 gånger snabbare än Ethereum, världens största blockchain-nätverk.

Dessutom har Telos döpts till “Greenest Blockchain” på grund av dess låga energiförbrukning jämfört med andra blockchain-modeller. Telos senaste milstolpe är lanseringen av dess EVM, som befäster företagets position som blockchain-nätverket speciellt designat för internets framtid, Web 3.

Telos EVM

Telos har meddelat lanseringen av Telos EVM Mainnet, ett kolossalt projekt som har pågått i över ett år. Telos EVM designades för att förvandla DeFi- och Web 3.0-landskapen. Telos EVM är en av de få EVM-implementeringar som inte är splittrade från ett befintligt EVM-nät, som go-Ethereum.

Telos EVM förbättrar nuvarande EVM-modeller genom att köra soliditetssmarta kontrakt utan modifiering, i nivå med Ethereum men med 30 gånger högre hastighet och över 100 gånger större kapacitet. Dessutom skulle majoriteten av Telos EVM-transaktionsavgifterna sättas till 0,01 USD, mindre än 1 % av Ethereum-gasavgifterna, och skulle inte vara relaterade till Telos ekosystems värde.

Det är också värt att notera att Telos EVM uttryckligen designades för skalbarhet, och det är extremt snabbt – två nya block skapas varje sekund. Dessutom tar Telos EVM upp problem som lämnats oåtgärdade av Ethereum 2.0 och andra befintliga EVM-implementationer, såsom frontrunning och miner extrahed value (MEV), som har stått för över 100 miljoner dollar i dokumenterat stulet värde Ethereum blockchain varje månad. Dessa problem har varit ett betydande hinder för institutionella investerares antagande av blockchain-teknik och DeFi.

Telos EVM:s fördel jämfört med befintliga modeller

Telos blockchain-nätverk erbjuder i och för sig tydliga fördelar jämfört med andra blockchain-nätverk. Bortsett från snabbhet och låga transaktionsavgifter, förkroppsligar Telos blockchain, med sin styrningsstruktur, den sanna innebörden av en DAO, vilket gör det till det mest avancerade blockchain-nätverket för smarta kontrakt och decentraliserade applikationer jämfört med alla andra blockchain.

Utgivningen av Telos EVM visar att Telos ekosystem är överlägset andra blockchain-ekosystem som Polkadot och Cardano. Eftersom den tar upp frågan om frontrunning, överträffar Telos EVM befintliga modeller som Polkadots substrat EVM. Telos EVM är också den första EVM som inte har ett lager 2.

Dessutom kan Telos EVM generera block för 99 procent av de mest aktiva Dapparna. Till skillnad från Cardano är introduktionen av Telos EVM fokuserad på att skala soliditetsbaserade Dapps snarare än Ethereum-nätverket. Telos EVM är vad Ethereum 2.0 borde vara, men ytterligare fördelar gör det mer Ethereum 2.0+.

Enligt Telos EVM:s kompletta tekniska färdplan för 2021, skulle Telos EVM också ha ytterligare DeFi- och NFT-applikationer. Telos EVM är snabbare, billigare och fungerar på en först in, först ut-basis, vilket säkerställer rättvisa och tillförlitlighet.Source link