Det populära blockchain- och flytande proof-of-stake-nätverket, Tezos, avslöjade nyligen att dess gemenskapsprojekt nu kan njuta av Chainlinks realtidsdata Oracle.

Tezos samarbetade också nyligen med Cryptonomic och Smart Chain Arena. Vikten av Oracle-data för att bygga ett framgångsrikt blockchain-nätverk kan inte betonas över. Så tillsammans med Cryptonomic och Chainlink kan Tezos-utvecklare nu också njuta av Chainlinks Oracle-lösning.

Enligt a blogginläggMed denna integration kommer Tezos att ge sina utvecklare tillgång till decentraliserade Oracle-nätverk. Det kommer inte bara att användas för resurser utanför kedjan utan också för decentraliserade applikationer (DApps).

Med Chainlink Oracles kan utvecklare på Tezos nu enkelt och säkert bygga smarta kontrakt som använder off-chain-data. Detta kommer att resultera i att aktivera betalningar i redan befintliga betalningssystem och använda extern API-tjänst.

Integrationen av säkra ingångar och output från Chainlink kommer också att ge Tezos säkra smarta kontrakt för företag. Och detta kommer att underlätta lanseringen av databaserade applikationer av högsta kvalitet.

Chainlinks Oracle-ramverk

Blogginlägget markerade att välja Chainlink som den föredragna orakelösningen som resulterade efter omfattande analys. Tezos nämnde också några av egenskaperna hos Chainlinks avancerade och säkra struktur för orakelösningar som hjälper till med valet.

  • Säkra och pålitliga Oracle

Chainlink består av en snabbt stigande lista med 30 oberoende, säkerhetssäkrade och Sybil-resistenta nodoperatörer. Allt drivs av blockchain DevOps och säkerhetsteam. Idén att dela noder uppmuntrar sömlös integration. Och minskar också nätverkets mottaglighet för attacker. Med Chainlinks Oracle-struktur kan utvecklare enkelt bygga decentraliserade nätverk. Tanken är att använda flera noder inom ett decentraliserat Oracle-nätverk. Detta säkerställer att ingen enda nod blir en central punkt och flera noder fungerar som datapunkter.

Oracle-nätverket har en av de mest förstklassiga data som finns tillgängliga i DApp-utrymmet. Till skillnad från de flesta Oracle-nätverk som använder sig av öppna / fria API: er eller testplaner, använder Chainlink externa adaptrar. De tillåter noder att hantera sina lösenord och samtalsdata från endast inloggad API. Dessa i sin tur ge utvecklare mycket mer tillgång till ett bredare utbud av datatyper.

För närvarande säkerställer Chainlinks Oracle-nät för närvarande marknadsuppgifter för topp 30 för cirka 30 prisflöden. De flesta av de bästa decentraliserade finansieringsapparna (DeFi) är redan live på Ethereum.

Varje prisflöde har minst sju noder som anskaffar data från olika datainsamlare och säkerställer fullständig decentralisering på alla datanivåer. Nodernas svar kombineras och skickas som en ny prisuppdatering på kedjan.

Tezos berörde också Chainlinks erfarenhet och expertis på detta område, deras långsiktiga livskraft och flexibilitet som bidragande faktorer för att välja sin Oracle-tjänst framför andra lösningsleverantörer.

Om Tezos DeFi-plattform

Även om en enastående blockchain för DeFi-appar, måste Tezos-utvecklare fortfarande utvidga nätverkets finansiella tjänster. Chainlink kommer också att förse nätverket med en högkvalitativ datakedja som hjälper den att uppnå sin vision. Med det kommer Tezos att kunna utföra viktiga funktioner som lånallokering, derivatavveckling, spothandel etc.

Enligt blogginlägg, kommer detta partnerskap med Chainlink också att stimulera nästa generation av Tezos smarta kontrakt och DApps.

Chainlink har redan integrerats på flera andra plattformar inklusive Dra, Celsius, Contentos, Kava, Solana, Chiliz, etc. Tezos har också varit i nyheterna nyligen samarbetat med ETH-utvecklingssviten, Tryffel, Tzero digitala värdepappersprotokoll, och flera Schweiziska kryptoföretag att lansera en ny tzBTC-token.Source link