DeFi utvecklas fortfarande och lockar investerare med sitt stigande kapitalisering. Liksom malar mot en flamma strömmar både institutionella och privata investerare till det nya marknadssegmentet, ivriga att bita av några vinster innan bubblan tappar och den bländande bländningen av marknadsföring och hype förlorar sin glans. Den innovativa faktorn saknas till och med helt från DeFi – det är samma krypto-vurna som är insvept i en mer praktisk applikation för massorna och lämnar tekniken överbord. I Sy

Det har ofta sagts att ett vapensystem aldrig är så skrämmande som dess marknadsföringskampanj. Detsamma kan sägas om moderna kryptovalutor som kör på toppen av DeFi, som använder samma tekniska blockchainbas som hade tvättat i land som Bitcoin, Ethereum, Ripple och resten.

”Detta koncept som vi kallar” decentraliserad ekonomi ”är inte i sig lika med det som de flesta av projekten predikar. Decentralisering och tillhörande finansiell strategi har i grunden uppnåtts genom skapandet av Bitcoin och Ethereum. Den verkliga frågan är vad kommer dessa nya projekt att lägga till den grundläggande, tekniska utvecklingen som många av de värdigaste projekten redan har haft i flera år? Hur mycket kostar marknadsföring och hur mycket är faktiska fakta? ” som anges av Norbert Goffa, Medgrundare och verkställande chef för ILCOIN Blockchain-projekt.

Faktum är att det praktiskt taget inte sker någon ny teknisk utveckling för att skapa en inneboende bas för inte ens funktionen, utan för existensen av DeFi som ett system. Precis som valutor som måste ha guld eller någon annan vara som stöder dem, förlitar sig kryptovalutor på deras underliggande teknik. DeFi har ingen innovation bakom sig, inte ens några revolutionerande genombrott i Atomic Swaps eller något annat system som skulle ge mervärde till det.

Ren spekulation och vinst är grunden för DeFi-systemet, som lovar lite mer än alternativ passiv inkomstgenerering som kan tillhandahållas av bankerna igen när den globala ekonomin återhämtar sig. DeFi matar ut den ekonomiska krisen som en opportunistisk investerare, och det skapar risker för dess existens och investeringarna för dem som har rusat efter den.

”Vi kan för närvarande se att de så kallade DeFi-projekten har börjat följa samma väg. Med avsaknad av konkreta resultat har de försökt maximera vinsten via börshandel genom att bygga på frestande idéer. Uppenbarligen kan det finnas några positiva effekter av denna pågående galenskap, men de negativa kommer också att vara oundvikliga; vars konsekvenser skulle vara ganska svåra att förutsäga exakt, men man kan ha en uppfattning om resultatet, säger Norbert.

Galenskap kan det vara, men tekniken, oavsett vilken det finns, kan fortfarande användas och den säkerhetsmarginal som den har kan utnyttjas under en längre tid, så att mer avancerade, mer medvetna projekt kan investera i forskning och utveckling, och inte marknadsavdelning. Man kan med säkerhet anta att stora företag som Microsoft, IBM, Amazon och resten ska vara spjutspetsarna för blockchain-utvecklingen, vilket återigen understryker det faktum att centralisering och oligopolisering är normerna för de fria marknadssystemen.

“Sammantaget kan vi dra slutsatsen att DeFi-projekt / tokens som vi känner idag är mycket mer marknadsföringsprodukter med målet att byta handel än blockchain-lösningar som har tekniska innovationer med revolutionerande idéer”, avslutar Norbert.Source link