Tack vare blockchain-teknik får det digitala konstutrymmet företräde mer och mer varje dag. Den framstående konstnären Tim Cantor har också visat intresse för digital konst och NFT-rymden.

Enligt ett pressmeddelande som delas med Altcoin Buzz, Tim Cantor har anlitat stöd från det bästa digitala samlarföretaget Terra Virtua med planer på att förvandla sex av hans oljemålningar till digitala konstverk (NFT: er). Terra Virtua är känd som den första uppslukande digitala samlarplattformen i världen.

Om Tim Cantor

Tims resa till konst började när han bara var 4 år gammal. Klockan 15 genomförde den San Francisco-födda konstnären sin första utställning under vilken en av hans målningar erhölls för Vita huset.

Utöver konstens värld har Tims målningar gjort ett namn för honom i flera sektorer av världen. År 2015 var Tim Cantor konstnären bakom Imagine Dragons-albumet “smoke + mirror”. Intressant var att han åkte med bandet på deras världsturné. Hans konst gick också in i bandets musikvideor, scendesigner etc.

Han skryter för närvarande av ett stort nätverk av fans, alla kär i sin konst. Med många som hävdar att de har känt djupa känslor när de tittar på hans verk.

Tim Cantor’s Journey Into Crypto-Art

Under hela sitt liv har Tim fokuserat på traditionella konstverk. Enligt honom har traditionellt skapat konst varit en personlig passion för honom. Han har alltid strävat efter att använda samma processer, pigment och material som använts av konstnärer så länge som för 500 år sedan. Han avslöjade emellertid att medan han var traditionell har födelsen av det digitala konstutrymmet fortsatt att gnaga åt honom. Han sa, “Jag började inse vilken otrolig och mycket unik plattform det kunde vara för mig som” traditionell “konstnär.” “

Tim cantor digital nft

På tal om tillkännagivandet, Gary Bracey, VD och medgrundare av den uppslukande digitala samlarplattformen Terra Virtua, avslöjas att det var vackert att se Tim Cantor bryta traditioner och vara villig att testa nya metoder.

I linje med hans rörelse mot digital konst i rymden har Tim Cantor förvandlat sex av sina oljemålningar till digitala bitar som planeras att gå live på Terra Virtua snart. Pjäserna innehåller några av hans populära verk som “Firefly”, “Snowflake”, “En Pointe” och “The Unseen Theatre.”

Tim Cantor crypto art

Chef för Terra Virtua Marketing, Jen Naiff, föreslog också att en del av Tims prosa skulle användas som en voice-over på hans konstverk.

Tim Cantor-konst

För Tim har kryptokonstutrymmet äntligen gjort det möjligt för honom att dela hela processen med att skapa ett konstverk. Det är “från de första ritningarna till den slutliga oljemålningen – och presentera den i ett konstverk.” Enligt Tim är denna möjlighet verkligen “fantastisk!”

Utställningens tidslinje

Utställningen är planerad att äga rum den 17 mars 2021 i konstgalleriet Terra Virtua. Tim kommer dock att liveströmma från Kalifornien via Terras Twitch Channel. Han förväntas prata om var och en av hans verk och varför han har valt dem för att vara den första uppsättningen av hans konstverk som blir kryptokonst. Konstverket som visas under utställningen kommer sedan att säljas på Terra Virtua.

Tim Cantor Art

Enligt Bracey är denna utställning bara den första av flera utställningar som kommer med Tim. Med hans egna ord “planerar vi redan hans nästa utställning om Terra Virtua.”

Om Terra Virtua

Terra Virtua är välkänt för sitt fokus på underhållning och kombinerar förstärkt och virtuell verklighet (AR och VR) med NFT och DeFi. Därefter tillhandahålla mer engagerande och fan-baserade samhällen.

Terra Virtua är den officiella NFT-partnern för Legendary Entertainment. I linje med detta kommer plattformen att vara sjösättning NFTs av Godzilla och King Kong snart.

TVK-pris

I skrivande stund var TVK det handel till $ 0,686410, med en börsvärde på $ 618693117 och en handelsvolym dygnet runt på 26712329 $.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

Ta reda på mer om krypto- och blockchain-utrymmet på Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Konstbilder med tillstånd av Terra Virtua.Source link