Topaz Testnet

, Topaz Testnet, ett offentligt Ethereum 2.0-testnät skapat av Prysmatic Labs uppmanar individer att delta som validerare. Innan den lanseras på mainnet senare i år.

Enligt tillkännagivandet kan vem som helst delta i Topaz Testnet som en validerare. Allt de behöver är lite bekant med kommandoraden. Tillsammans med en grundläggande förståelse för hur man använder och skickar Ether.

Andra krav som krävs för att konfigurera som ETH 2.0 Validator inkluderar operativsystem, rekommenderat systemminne och lagring, internethastighet, bland flera andra funktioner.

”Även om en fysisk dator är ett idealiskt sätt att köra en ETH 2.0-validerare ur ett decentraliseringsperspektiv, kan molninstanser vara lättare att installera och underhålla. Dessa instanser kan ställas in hos leverantörer som Vultr, Kamatera eller Digital Ocean, ”the påstående läsa.

För att få tillgång till Topaz-testnätet måste individer också sätta in ETH på Goerli-testnätet. Vilket kör standard Ethereum 1.0. Denna anslutning krävs för att testa en av de mest kritiska komponenterna i Ethereum 2.0, insättningsavtalet. Detta smarta kontrakt hanterar all insatsaktivitet och är en viktig del av den planerade uppgraderingen av Ethereum Phase 0.

Testnet registrerar höga siffror

Topaz testnet har för närvarande över 29 300 validerare som satsar mer än 1 miljon ETH. Om det var en riktig Ethereum skulle det vara värt 214 miljoner dollar.

”Vi är mycket glada över att se mängden samhällsstöd och aktivitet på Topaz. Detta är det första storskaliga ETH2-testnätet där samhället kontrollerar en majoritet av valideringarna, ”säger Preston Van Loon, VD för Prysmatic Labs, i en intervju.

”Topaz är ett fullskaligt testnät som främst driver Prysm-noder från Prysmatic Labs. 1MM ETH-milstolpen med höga stabilitetsnivåer ger oss förtroende för att ETH2 kan hantera denna aktivitetsnivå när fas 0 startas senare i år, ”tillade han.

Ethereum är den näst största blockchainen av Börsvärde. Det genomgår en komplex uppgradering som syftar till att göra den mer skalbar, så att den kan behandla fler transaktioner. Det kommer också att ändra dess konsensusmekanism, flytta till bevis på insatser, där användare “spelar” sina medel medan de håller nätverket igång.

Om Topaz testnet

Topaz testnet är en ny skapelse av Prysmatic Labs testmiljö, som lanserades den 16 april. Den ersatte den tidigare versionen som lanserades 2019, kallad Sapphire. En av de mest påverkande förändringarna mellan de två versionerna är minimikravet för att stake från 3,2 ETH till hela 32 ETH.

Det är särskilt viktigt att ETH 2.0 har ökat som OKEx Pool, den stake arm från OKEx konglomerat, meddelade att det har anslutit sig till ett Ethereum 2.0 testnät som en Proof-of-Stake validator.

Prysmatic Labs är dock fortfarande den främsta bidragsgivaren till projektet. Från och med 25 maj kontrollerade det 47% av nätverksaktiviteterna. Även om dessa siffror minskar, från 53% i början av maj.Source link