Trots de vilda prissvängningarna i mars 2020 stängde Bitcoin året mycket högre än 2017 års rekordhöga nivå. I december 2020 steg Bitcoin-priset med 66,1%. Imponerande blev den häpnadsväckande bitcoinprisrallyden ostoppbar efter 17 december 2020, och bitcoinpriset passerade $ 34k.

Sammantaget gynnade kryptovalutor av en mängd olika kryptonews 2020.

Det började med den pandemi som utlöste kvantitativ lättnad som förstärkte rädslan för inflationen. Effektivt tillskrev investerare kryptovalutor som en säkring mot inflation kopplad till stimulansåtgärder. I kölvattnet av enastående stimulanspaket ökade bitcoinpriserna. Under det sista kvartalet 2020 överklagade bitcoin och kryptovalutor äntligen de institutionella investerarna och de började stapla i bitcoin.

Men mellan kryptovalutor som bevisar sin immunitet mot geopolitiska spänningar och institutionell omfamning har mycket mer hänt. Och allt detta har format 2021 för ett ännu starkare rally.

1. Mars Black Swan-evenemang

Priset på bitcoin och andra kryptovalutor föll offer för COVID-19 den 12 mars 2020 när priset sjönk över 50% över natten. Vad vi såg i mars 2020 var exakt samma sak som har hänt guld under tider med ekonomiska kriser. I grund och botten tvingades kortfristiga investerare att avveckla sina innehav för att täcka sina positioner. Detta bevisade att kryptovalutor kan fungera som en framgångsrik säkring mot volatilitet.

2021 Effekt

Händelsen köpte bitcoin och andra kryptovalutor till knäna inom ett par timmar. Det visade sig dock vara en kortsiktig kris och en långsiktig möjlighet. Det bevisade för världen att kryptovalutor faktiskt är motståndskraftiga mot geopolitiska frågor.

2. Bitcoin når en heltidshöjd

Under den första veckan i december började bitcoinpriserna reta marknaderna genom att komma närmare 2017 års helt höga (19,6 tusen dollar). Den 17 december passerade den äntligen motståndet på 19,6 000 dollar och postade att rallyn blev ostoppbar. Det var en betydelsefull händelse.
Intressant nog började institutionerna stapla i bitcoin och kryptovalutapriset fortsatte att samlas. Vid tidpunkten för pressen handlar bitcoin cirka 39,2% högre än 2017 års rekordhöga nivå.

2021 Effekt

Bitcoin fick över 300% 2020 och altcoins följde. Ett starkt 2020 har byggt en bas för ett ännu starkare 2021. Enligt Fundstrats Tom Lee kan Bitcoin fyrdubblas 2021. Detta beror på att det nuvarande rallyet ser ut som 2017 och en parabolisk prisökning bör förväntas.

3. ETH-insättning initierad

2 december 2020 visade sig vara ett monumentalt datum för Ethereum-nätverket och hela kryptoversen. Det firade lanseringen av Ethereum 2.0. Detta markerar början på den levande omvandlingen av Ethereum från en proof-of-work till en proof-of-stake blockchain. När den väl är byggd kommer den nya Ethereum-blockkedjan att förbättras när det gäller skalbarhet, effektivitet och säkerhet.

Detta är bara den första utvecklingsfasen, men den har köpt ett nytt användningsfall för ETH-valuta. Som förväntat fick ETH-insatsen ett överväldigande svar. Enligt statistiken krävde Eth 2.0 524,288 ETH för att säkra nätverksdriften. Men inom 24 timmar efter lanseringen fick Eth 2.0 66% mer medel än vad som faktiskt krävdes. Intressant nog fortsatte antalet att växa vilket positivt påverkade belöningarna som validerarna fick.

2021 Effekt

Efter en rad förseningar lanserades Eth 2.0-fas 0 framgångsrikt 2020. Nu är teamet helt fokuserat på fas 1 som markerar den fullfjädrade övergången till bevis på insats. Och detta kräver implementeringsprocessen för skärkedjor. Enligt färdplanen kommer fyren att delas 2021 och spänningen kring den översätts redan till en ETH-prisstegring. När pressen är på, handlar ETH med drygt 1 000 dollar.

4. Krusning (XRP)

XRP bevittnade en av sina största möten 2020. Men alla dessa vinster raderades när SEC inlämnade en omfattande rättegång mot Ripple. SEC argumenterar för det XRP är en säkerhet och har alltid varit. Enligt SEC borde XRP ha registrerats som säkerhet hos kommissionen för nästan sju år sedan.

Så snart cryptonews var ute började XRP krascha. Från 0,63 dollar sjönk det till 0,22 dollar, vilket är nästan 63,2%. Myntet har en fot nästan i graven eftersom ledande börser som Coinbase, Crypto.com och OKCoin har avbrutit XRP-handeln.
Intressant är att Ripple och XRP är tekniskt separata enheter. Ripple äger dock en betydande del av XRPs marknadsvärde.

2021 Effekt

Experter fruktar i slutet av 2021 att företaget Ripple kan bli insolvent. Det finns dock två möjligheter som kan förhindra att det händer. För det första samlar Ripple pengar genom att sälja XRP. För det andra är dess andra produkter inte lönsamma.

5. Ethereum mördare lanserade

2020 bevittnade lanseringen av Polkadot och Cardano Shelly. Enligt experterna har dessa projekt potential att ta marknadsandelar från Ethereum-nätverket. Intressant nog grundades både Polkadot och Cardano av grundare av Ethereum.

Polkadot migrerade officiellt till mainnet i juli 2020. Sedan dess har det lockat många investerare och har kämpat sig upp för att ranka # 6 på Coingecko.

Cardanos blockchain genomgick en betydande omvandling den 1 augusti 2020 när den lanserade Shelley Mainnet. Sedan dess har den klättrat upp på ledartavlan och rankas för närvarande som nummer 7 på Coingecko.

2021 Effekt

Under de senaste sju dagarna har DOT, the infödda Polkadot token ökar redan med över 30%. Många stora projekt som Frontier, Moonbeam och Acala kommer till Polkadot 2021. Således kan DOT få ett kraftigt prishöjning.

Under de senaste sju dagarna ADA, den infödda Cardano token har redan ökat med över 39,8%. Experter tror att adoptionen av ADA bara är ett par månader borta.

6. Otroliga institutionella investeringar

2020 var året då bitcoin gick institutionellt och dessa institutioner blir nu mega HODLers. Institutioner som MicroStrategy, Grayscale, JPMorgan och Goldman Sachs fick bitcoin i fickan för att använda det som en säkring mot inflation 2020. När året gick blev de mer hausse på bitcoin och ledde det aktuella prisrallyet.

Dessutom var PayPal som introducerade kryptovalutasupport en av de största kryptonewsna i rymden.

Fidelity rapporterade att i slutet av andra kvartalet 2020 ägde nästan 800 institutionella investerare 36% kryptotillgångar. Faktum är att antalet adresser som innehåller mer än 1 000 och 10 000 Bitcoin har ökat betydligt.

2021 Effekt

Enligt Fidelity-rapporterna kommer 90% av de 800 institutionella innehavarna att investera till och med höga belopp i bitcoin 2021.

7. Ökningen av DeFi och introduktionen av AMM

Den första implementeringen av decentraliserad finansiering (DeFi) var Bitcoin (BTC). Men det slutade inte där. Ethereums programmerbarhet erbjöd innovatörer möjlighet att få traditionella finansfunktioner till blockchain. Några av dessa är utlåning och upplåning som DeFi-industrin blomstrade under 2020. Eftersom den erbjöd deltagarna en pålitlig plattform för att låna ut och låna, sköt dess popularitet snabbt upp.

Enligt uppgifter sammanställda av DeFi Pulseväxte det totala amerikanska dollarvärdet i DeFi från 674 miljoner dollar i januari 2019 till 20 miljarder dollar i januari 2020.

Introduktionen av spekulativa AMM: er (automatiska marknadsförare) markerade ett anmärkningsvärt steg i DeFi-industrin. AMM: erna löser det kritiska prissättnings-orakelproblemet i det decentraliserade finansekosystemet. Det är därför experter tror att AMM är framtiden för DeFi.

2021 Effekt

2020 visade sig vara ett fenomenalt år för decentraliserad finansiering (DeFi). Det fick dock inte mycket intresse från institutionella investerare. Experter tror 2021, intuitionella investerare kan prova sina händer på DeFi.

8. Gryningen av avkastningsodling

Avkastningsodling tog kryptoindustrin med storm 2020. Så småningom blev det ett hörnstenkoncept för DeFi. Det började med Compound i juni 2020 och dess popularitet accelererade snabbt. Det skickade dock ETH-avgifter till rekordhöjder.

2021 Effekt

Avkastningen odlas förväntas bevittna fortsatt tillväxt 2021. Utvecklingen av lager 2-skalningslösningar kommer att påverka dess tillväxt eftersom dessa lösningar kommer att ta bördan av Ethereum blockchain.

9. Uniswap airdrop

Som svar på SushiSwaps attack mot vampyrbrytning sände Uniswap UNI, dess styrningsprotokoll. Nästan 150 miljoner UNI ställdes till förfogande för alla som använde Uniswap.

Under de första tre timmarna av tillkännagivandet krävde nästan 13 000 Uniswap-användare 400 gratis tokens. Men denna galna rusning saktade ner Ethereum-nätverket.

2021 Effekt

I år kan DEX som Uniswap attackeras av tillsynsmyndigheter. De kommer att försöka tvinga KYC / CTF-regler till DEX. Dessutom kan UNI-priset påverkas.

10. Popularitet av WBTC.

I oktober 2020 hade nästan 0,6% av allt präglat bitcoin förpackats i wBTC. Enligt Chen Fang, chefsproduktkontor BitGo, skulle detta nå 10% under de kommande två åren. Dess popularitet har ökat eftersom det gjorde bitcoin till en av de bästa säkerheterna i världen.

2021 Effekt

Experter tror att inslagna Bitcoin har spelat en viktig roll i det nuvarande bitcoinprisrallyet. Dessutom kan detta fortsätta att hända 2021.

Dykning till 2021

I en pandemi som drabbades av en del kryptokurvor hade explosiva prissammanträden. De storhetstid för kryptovalutor kan komma och gå men en sak är säker – kryptovalutor är inte längre ett ljud som kommer att försvinna över natten. Dessutom är de här för att stanna och upprätthålla det traditionella finansiella systemet.Source link