Ethereum fortsätter att bryta rekordhöga nivåer eftersom nya adresser återigen är i en topp. En studie visar att ETH genererade fler visningar på YouTube än BTC, och en miljardärinvesterare säger att ETH är den överlägsna värdebutiken i kryptovalutorummet.

Låt oss undersöka några anmärkningsvärda Ethereum (ETH) uppdateringar / nyheter från förra veckan.

On-Chain Update – ETH: Nya dApps per månad

Bildkälla: Tillstånd för DApps

Enligt Tillstånd för DAppsDet finns totalt 2778 dApps byggda på Ethereum blockchain från och med förra månaden (uppgifterna uppdateras i slutet av varje månad). Webbplatsen säger också att det finns 82,66 000 aktiva användare dagligen på Ethereum blockchain tillsammans med 218,27 000 transaktioner.

Nästa närmaste konkurrent till Ethereum (i termer av att dApps byggs) är EOS. Webbplatsen anger att det finns totalt 328 dApps byggda på EOS blockchain tillsammans med 28,41 000 aktiva användare dagligen och 409,76 000 transaktioner.

Bildkälla: Tillstånd för DApps

Dessa siffror är ingen överraskning eftersom Ethereum för närvarande är den dominerande blockchain i DeFi-utrymme. Ethereum har klarat tidens test och fortsätter att trivas i detta utrymme. När vi tittar på ETH-diagrammet ovan verkar det som om Ethereum har nästan platå (i termer av att dApps byggs på Ethereum blockchain). Men det kan vara redo för nästa etapp när ETH 2.0 äntligen rullas ut. Vi måste se hur Ethereum utvecklas i detta ständigt föränderliga utrymme.

On-Chain Update – ETH: Antal nya adresser (30 dagars glidande medelvärde)

Bildkälla: Glassnod

Som vi kan se från diagrammet ovan finns för närvarande 149k nya adresser i Ethereum-nätverket. Kort sagt är nya adresser bara antalet unika adresser som uppträdde för första gången i en transaktion av det inhemska myntet i nätverket – i det här fallet Ethereum. Ända sedan den 7 oktober (där antalet adresser minskade kraftigt) har antalet nya adresser för Ethereum ökat i snabb takt, vilket sammanfaller med en konstant ökning av ETH-priset.

Så länge vi inte ser en enorm nedgång i antalet nya adresser som vi såg i slutet av januari 2018 (när ETH hade sin sista “marknadscykeltopp”), är känslan för ETH-priset hausse. Det kommer att finnas några små korrigeringar längs vägen, men det kan förväntas.

ETH fångade fler YouTube-visningar än Bitcoin under de senaste tolv månaderna

Enligt en nyligen genomförd studie från Total bearbetning (ett handelsföretag), hade ETH fler YouTube-visningar under de senaste tolv månaderna än någon annan kryptovaluta (inklusive BTC).

Nedan visas de fem bästa kryptovalutorna Youtube, enligt Total Processing:

  1. Ethereum (ETH): 231 024 385 visningar
  2. Bitcoin (BTC): 199.971.202 visningar
  3. Chainlink (LINK): 45728324 visningar
  4. Cardano (ADA): 43 094 304 visningar
  5. Ripple (XRP): 38 599 670 visningar

Denna information är väldigt intressant eftersom den avslöjar att Ethereum genererar mycket surr bakom kulisserna, troligen från investerare i detaljhandeln – eftersom det är de som tittar på YouTube-videor för att få en förståelse för kryptovalutamarknaden. Även om BTC har haft ett par explosiva drag sedan årets början, har ETHs prisökning varit konsekvent och har historiskt överträffat BTC varje tjurmarknadscykel.

Mark Cuban Thinks ETH är en bättre butik med värde än Bitcoin

I en Okedjad podcast förra veckan, Mark Cuban – miljardärinvesterare, “haj” (den Haj tank) och Dallas Mavericks ägare – uppgav att han anser att ETH är en bättre värdebutik (SoV). Kubanska ser Bitcoin som bara ett SoV ”digitalt guld” utan andra riktiga användningsfall. Å andra sidan säger han att ETH är ett bättre SoV-val av några huvudskäl:

  • Mer användnings- och användningsfall.
  • Övergång till PoS – fler transaktioner per sekund.
  • Han tror att applikationer som använder smarta kontrakt och tillägg kommer att dvärga Bitcoin.

En viktig anmärkning som kubansk utelämnade var att ETH kan bli deflaterande (mer ETH bränns per år än skapat) med implementeringen av EIP-1559.

ETH träffar nya rekordhöga igen

Den 10 april slog ETH igenom sin tidigare rekordhöga nivå på 2 140 USD som sattes den 2 april och nådde så hög som 2198 dollar. När detta skrivs handlas ETH med cirka 2 140 dollar (2 april ATH) med en handelsvolym 24 timmar om 25,89 miljarder dollar. Detta kan vara en trend under resten av denna månad eftersom april historiskt har varit en hausseartad månad för ETH-priset.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.Source link