Med Ethereum som konsekvent handlar med cirka 1 800 dollar de senaste veckorna ser handlare och institutioner detta som en köpmöjlighet en gång i livet – vilket gör att den flytande tillgången på ETH fortsätter att drastiskt minska.

Låt oss undersöka några anmärkningsvärda Ethereum (ETH) nyheter från den senaste veckan.

Möjlig försörjningskrasch på horisonten för Ethereum

Enligt DeFi Pulse är det för närvarande 9,3 miljoner ETH låst i DeFi. Detta antal har ökat ständigt sedan början av året. Med det nuvarande cirkulerande utbudet av Ethereum som sitter runt 115,1 miljoner representerar detta ungefär 8,1% av ETH: s utbud DeFi. Diagrammet nedan visar en relativt konstant ökningstrend.

ETH låst i DeFi

Bildkälla: DeFi Pulse

Anthony Sassano noterade i sin 18 mars nyhetsbrev att han förväntar sig att många offentliga företag meddelar att de har köpt ETH under de kommande månaderna. Han tror att några av dessa företag kommer att köpa ETH av olika anledningar: att lagra ETH för att använda som gas, att äga i ETH 2.0 och att implementera ETH på sin balansräkning som en SoV / reservtillgång (liknande Bitcoin). Detta kommer att vara något att hålla ett öga på när offentliga företag fortsätter att släppa sina Q1-resultat under de kommande veckorna.

För att inte nämna, de valadresser som för närvarande håller ETH är inte på väg ut. Enligt Santiment, det finns bara 0,9% mindre valadresser som håller ETH jämfört med förra månaden. Detta innebär, trots det relativt nuvarande stillastående Ethereum-priset, säljer inte innehavarna. Detta kan tyda på att innehavarna är optimistiska för framtiden för ETHs pris.

Sammanfattningsvis sugs ETHs utbud (en majoritet av det av valar). Som ett resultat kan vi förvänta oss att ETH-priset kommer att stiga i framtiden. Denna slutsats bygger på en grundläggande ekonomisk princip: utbud och efterfrågan. ETHs flytande utbud minskar i takt med att efterfrågan fortsätter att öka – tack vare DeFi.

Författare till Rich Dad, Poor Dad Says To Buy Bitcoin and Ethereum

Vår andra bit av Ethereum-nyheter innehåller den bästsäljande författaren Robert Kiyosaki som säger om hans Rich Dad Radio Show podcast att han krypterar för att köpa så mycket Ethereum som möjligt. Robert säger “köp bara något” eftersom ekonomin visar tecken på svaghet. Detta beror på Fed: s överskott av pengar för att stimulera ekonomin. Som ett resultat har den amerikanska dollarn försvagats och det potentiella hyperinflationsscenariot verkar överhängande. Därför säger han att han håller Ethereum som en häck mot dessa två scenarier.

SwissBorg-användare kan nu tjäna en avkastning på upp till 17,5% på ETH

SwissBorg, en populär blockchain-baserad välfärdshanteringsplattform, meddelade den 18 mars att användare nu kan tjäna upp till 17,5% avkastning på ETH. Jacqui Pretty, marknadschef, säger att denna ETH Smart Yield-plånbok har fem huvudegenskaper:

  • SwissBorg kan hitta den bästa avkastningen med de minsta riskerna genom sin strategioptimering, som övervakar och betygsätter alla investeringsmöjligheter dagligen.
  • De plånbok kan maximera avkastningen genom att erbjuda en variabel avkastning. Du kommer att kunna få den högsta tillgängliga avkastningen samtidigt som du tar hänsyn till bästa risk / avkastningskvot.
  • Intjänad avkastning kommer också att förvärras var 24: e timme. Detta kommer med tiden att leda till högre intäkter.
  • Det finns ingen minsta investeringsperiod för att få högsta avkastning. Användare behöver inte låsa sina pengar under en viss tid (30 dagar, 90 dagar osv.).
  • Precis som alla andra Smart Yield-plånböcker SwissBorg, kommer denna ETH Smart Yield-plånbok att ha sitt säkerhetsnätprogram integrerat i det, vilket skyddar mot smart kontraktsrisk.

Börsnoterade kinesiska teknikföretaget ökar sina Ethereum-innehav

Meitu Inc. – ett börsnoterat kinesiskt teknikföretag – hade tidigare meddelat tidigare att de förvärvade 15 000 ETH för totalt 22,1 miljoner dollar. Den 17 mars utfärdade styrelsen ett nytt uttalande där de avslöjas ytterligare ett köp på 16 000 ETH till en total kostnad av 28,4 miljoner dollar. Det totala antalet ETH-innehav uppgår till 31 000 ETH till ett sammanlagt pris på $ 50,5 miljoner. Meitu verkar vara MicroStrategy av Asien.

Messari-forskningsanalytiker säger att Ethereum skulle kunna övervinna Bitcoin

I vår sista bit av Ethereum-nyheter sa Ryan Watkins, forskningsanalytiker vid Messari, nyligen intervju att Ethereum kunde köra över Bitcoin som den mest värdefulla kryptovalutan. Han ser detta som ett möjligt scenario av två huvudskäl:

  • Ethereums övergång till Ethereum 2.0 vilket ändrar myntets penningpolitik (vilket gör ETH deflationsdisk).
  • Watkins sa också att Ethereum kontinuerligt förbättrar sitt blockchain-verktyg på kryptovalutamarknaden. Detta beror på ökningen av DeFi och dApps (decentraliserade appar) som bygger på Ethereum blockchain.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link