Solana-ekosystemet som fokuserar på att skala blockchain för global adoption fortsätter att expandera och har registrerat ytterligare massiv tillväxt eftersom token överträffade sin tidigare rekordhöjd för att sätta ett nytt rekord.

Den senaste veckan sjönk priserna på många kryptovalutor, inklusive Bitcoin, på grund av stora korrigeringar. Solana (SOL) samlades dock och enligt CoinGecko, handlades till 44,93 dollar med ett börsvärde på 12,1 miljarder dollar vid presstid.

Ökningen har tillskrivits ökningen av antalet DeFi- och dApps-projekt samt stallmynt byggda på Solana-ekosystemet, vilket nu har satt projektet i rätt väg för att uppnå sitt mål som “Ethereum mördare.”

Här är andra spännande uppdateringar från Solana-ekosystemet.

Lansering av Star Atlas

Star Atlas, ett nästa universums speluniversum för flera spelare byggt på Solana-ekosystemet, tillkännagav ett evenemang före lanseringen. Händelsen skulle göra det möjligt för användare att få en förstahands känsla av nätverket före lanseringen och möjlighet att köpa 14 NFT-metaposter.

Enligt meddelandeStar Atlas, med början från 24 april, kommer att börja sälja dessa första affischer (en per vecka) som kan präglas till säljbar NFT: er efteråt.

Dessutom noterade Star Atlas att Solana valdes för integrationen på grund av dess fantastiska bearbetningskapacitet på över 50 000 transaktioner per sekund samt dess billiga transaktionskostnad.

Anatoly Yakovenko, grundare av Solana, noterade att integrationen skulle ge den traditionella spelupplevelsen på nätet. Det skulle också göra det möjligt för spelare att äga tillgångar i spelet som NFT, samt tillhandahålla en väg för NFT att tjäna pengar.

Lansering av Solstarter

Meddelade Solana Solstarter, den första Initial Dex Offering (IDO) plattformen för Solana. Solstarter fokuserar på att ge projektplattformar möjlighet att öka likviditeten på ett rättvist och decentraliserat sätt.

Som den första IDO-plattformen för Solana skulle plattformen fokusera på att öka antagandet av Solana-ekosystemet genom att driva inkubationen och finansieringen av framtida innovativa projekt byggda på Solana.

Bankman-Fried’s Alameda ökar investeringen i Solana

Det populära handelsföretaget Alameda har ökat sina investeringar i Solanas ekosystem. Lanserades 2017 och leddes av Sam Bankman-Fried, en tidigare ETF-handlare på Jane Street, är kryptohandelsföretaget fokuserat på att tillhandahålla ett alternativ till Ethereum och dess stigande gasavgifter samtidigt som du fortfarande erbjuder snabba transaktioner och högre skalbarhet.

För att uppnå detta bygger Alameda Serum, ett decentraliserat börs (DEX), på Solana, som enligt data från Blockstol och Solana Beach, kan hantera mer än 1 000 transaktioner per sekund, till skillnad från Ethereum som för närvarande endast kan köra cirka 15 transaktioner per sekund.

Solana säkrar AscendEX- och OKEx-partnerskap

De Solana ecosystem har nyligen fått ett partnerskap med OKEx-ägda Block Dream Fund. Nätverket fick 20 miljoner dollar som ett resultat av partnerskapet. Det noterade också att fonden skulle användas för den massiva expansionen av ekosystemet i år.

När det gäller AscendEX meddelade börsen att det skulle stödja insättning och uttag av olika tillgångar för Solana Program Library (SPL). Tillgångarna som stöds av denna strävan inkluderar FIDA, SRM, OXY, USDC, USDT och MAPS.

Mike Novogratz ryggar Solana

I en annan anmärkningsvärd händelse för projektet, Mike Novogratz, en populär kryptoentusiast och nuvarande VD för Galaxy Investment Partners, berömde den senaste veckan offentligt Solana token (SOL). Mike Novogratz, via sitt officiella Twitter-konto, beskrev den digitala tillgången som en “bra häst att rida.”

Solana Price

Från och med tidpunkten för offentliggörandet har Solana’s (SOL) var $ 44,93 med en 24-timmars handelsvolym på $1.317.040.502. SOL-priset sjönk med 2,5% under det senaste dygnet. Den har en cirkulerande tillgång på 269,8 miljoner SOL-mynt och en maximal tillgång på 488,6 miljoner.

Det är också värt att notera att symbolen har vuxit över 6 921% bara under det senaste året och Binance är för närvarande den mest aktiva marknaden för handel med SOL.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot gratis handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link