Den turkiska fotbollsklubben Trabzonspor har samarbetat med Chiliz för att lansera sin fan-token. Trabzonspor ansluter sig till fotbollsorganisationer som FC Barcelona, ​​Atlético de Madrid, Paris Saint-Germain, Juventus, AS Roma, Galatasaray, CA Independiente, Apollon Limassol och eSportsorganisationer Team Heretics och OG för att använda fan-token-systemet från Socios.com.

Enligt rapporter släpper Trabzonspor sin Fan Token ($ TRA) på Socios.com-appen och Chiliz Exchange.

Möjliga fördelar

Innehavarna av Trabzonspor Fan Tokens ($ TRA) kommer enligt uppgift att kunna påverka klubbbeslut och rösta i flera omröstningar varje säsong på Socios.com. För övrigt, tecken innehavare får möjlighet att få belöningar kopplade till klubbens innovativa digitala upplevelser. Dessa belöningar inkluderar att träffa spelare och titta på spel som VIP när fans återvänder till arenorna.

Dessutom avslöjade klubben planer på att släppa ett leaderboard där fans kan få belöningspoäng baserat på hur de interagerar med klubben genom appen. På så sätt ger fansen chansen att tävla om att bli den bästa fansen i deras region / land.

Alexandre Dreyfus, VD och grundare av Chiliz och Socios.com, kommenterade utvecklingen. Han sa, ”passionen för fotboll i Turkiet är otrolig. Men det finns också en vilja att ta till sig ny teknik som gör det till en mycket tilltalande marknad för oss. ”

Alexandre Dreyfus hävdar också att Trabzonspor delar visionen för Socios.com. Detta är tanken att de kan bygga en närmare förbindelse med sina fans i Turkiet och runt om i världen via blockchain-teknik.

Sinan Zengin, chef för Trabzonspor, tillade: ”Tack vare detta partnerskap kommer vi att ha mycket effektivare kommunikation med våra fans som är spridda över hela världen. Våra fans kommer att ha möjlighet att påverka och ändra beslut i vår klubb i vissa frågor. ”

Om Chiliz, Socios.com och FanTokens

Chiliz ($ CHZ) är en ERC20-verktygstoken på Ethereum blockchain och en digital valuta för sport- och underhållningsplattformar. Token fungerar också som den digitala valutan för Socios.com där fans kan köpa, handla och utföra rösträtt i sina favoritsportlag.

Efter lanseringen av Socios.com-plattformen och blockchain satsningar skapades en ny typ av token – Fan Token.

Fans av ett FTO-team är vanligtvis skyldiga att köpa $ CHZ via en kryptovalutautbyte för att förvärva Fan Tokens.

Följaktligen ger ägandet av token fansen chansen att delta i fan-ledda beslut via en mobil röstningsplattform. Token fungerar också som ett medium i en säker, exklusiv inre krets av fans med delade passioner.

Ju fler symboler ett fan innehar och ju mer de röstar, desto högre blir den fansen. Därför flyttar du dem uppåt genom olika belöningsnivåer tills de når de högsta tillgängliga VIP-fördelarna.

Nyligen, Socios.com avslöjade planer på att genomföra 4 Fan Token-erbjudanden (FTO).

Source link