Den tredje styrningsröstningen för decentraliserat utbyte av Uniswap har börjat och den föreslår att man skapar ett stipendieprogram för plattformen.

DeFi-automatiserade marknadsförare Uniswap har startat sitt tredje omröstningen, som beskriver en ram för finansiering av ekosystemets utveckling med bidrag från UNI Community Treasury.

I skrivande stund hade omröstningen, som avslutas den 24 december, en överväldigande majoritet på 99,98% för förslaget.

Compound Finance grundaren Robert Leshner hade också lovat sitt stöd för initiativet via en tweet.

Programmet kommer att börja litet genom att sponsra hackathons, till exempel, men kan växa i betydelse över tid för att finansiera kärnprotokollutveckling, tillade det. Det föreslog också inrättandet av en kommitté med sex medlemmar för att administrera Uniswap Grants Program (UGP).

Det föreslog också att programmet började med ett initialt tak på $ 750.000 per kvartal och en gräns på två kvartal före förnyelse. Kenneth Ng, som har hjälpt till att växa Ethereum Foundation Grants Program under de senaste två åren, föreslogs som kommitténs chef.

“Om detta förslag godkänns kommer UGP att acceptera ansökningar löpande från början av 2021.”

Det är mycket osannolikt att det kommer att bli många röster mot detta förslag, vilket allmänt har varit positivt för Uniswap-ekosystemet.

Tidigare röster Dubious

Tidigare Uniswap-styrningsröster har dock blivit fastnat i kontroverser som den första dominerades av Dharma, ett DeFi-utbyte och UNI-val. Dharma föreslog en minskning av tröskelvärdet för inlämnande av förslag från 10 miljoner UNI, eller 1% av det totala utbudet, till 0,3% och minskade kvorumtröskeln från 40 miljoner UNI, eller 4% av det totala, till 3%.

Detta skulle ha gett de större UNI-väskhållarna, som Dharma, mer kontroll över protokollet. Vid den tiden utlöste det en centraliseringsdebatt med många branschobservatörer som var öppet kritiska för dessa försök att få muskler kontroll av protokollstyrning.

Lyckligtvis för förespråkare av decentralisering besegrades förslaget efter att ha misslyckats med att nå beslutsförmågan trots att valarna röstade för.

UNI-prisreaktion

Den nuvarande omröstningen har haft mycket liten inverkan på UNI-priser som förväntat. Token har gjort en vinst på 1,3% på dagen och når $ 3,49.

UNI har ökat 8,5% under den senaste veckan eftersom det förblir inom en sidokanal. Sedan toppen under tokenlanseringen och stora airdrop toppade den till topp $ 7 men har för närvarande dragit sig tillbaka med 50% från dessa höjder.

Totalt värde låst på protokollet är för närvarande 1,5 miljarder dollar, enligt DeFipulse.com, som placerar den på fjärde plats på TVL-listan.

För mer kryptovaluta nyheter, besök Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link