Singapore, Singapore, 22 november 2021,

Justin Sun, grundare av TRON, vann auktionen av Alberto Giacomettis mest inflytelserika skulptur Le Nez till priset av $78 396 000 och donerade den senare till APENFT Foundation. Giacomettis “Nose” i Macklowe Collection, kan ses representera efterkrigstidens existentiella ångest som uttrycktes av Jean-Paul Sartre, en vän till konstnären. Verket visar ett huvud upphängt i galler, näsan sträcker sig vidare utanför gränserna för dess fängelse. Skulpturens egenskaper återspeglar chassit, pipan och handtaget på en pistol. “Nose” anses vara ett av Giacomettis mest ikoniska konstverk. Verket, som presenterades som en del av Macklowe Collection som auktionerades ut av Sotheby’s, var det näst dyraste verket i den första hälften av samlingen som auktionerades ut den 15 november, och nådde mitten av det förväntade intervallet på 70-90 miljoner dollar.

Köpet kommer efter andra högprofilerade bud från blockchain-entreprenören i mars och april. Sun har varit den bekräftade köparen av Andy Warhols “Three Self Portraits”, “Femme Nue Couchée au Collier” av Pablo Picasso, Beeples “Ocean Front” och en samling NFT från Pak. Dessa verk har präglats i TRON:s TRC-721 NFT-format och visas nu som en del av de verk som ligger till grund för APENFT:s ursprungliga NFT-token.

Efter att ha lyckats förvärva “Le nez” meddelade Sun på sin Twitter att han kommer att donera “Le Nez” till APENFT i hopp om att människor kan inspireras och uppskatta konstverket på både online- och offlinekanaler.

APENFT har gjort sig ett namn genom att omvandla kända konstverk till icke-fungibla tokens med hjälp av TRC-721 och ERC-721 tokenformaten med hjälp av Bittorrent File System (BTFS). Nu utökar det sin publik och marknadsplatss räckvidd inom det icke-fungibla tokenuniversumet efter notering på OKExs börs. Förutom spothandelsstöd för NFT/USDT-paret, kommer OKExs Earn-funktion att leverera NFT-insatser för en uppskattad årlig procentuell avkastning (APY).

Denna utveckling följer andra anmärkningsvärda milstolpar för APENFT, inklusive avslöjandet av Art Dream-fonden på 100 miljoner dollar i samarbete med TRON för att främja tillväxt inom det icke-fungibla token-ekosystemet. Fonden är utformad för att vägleda och ge allsidigt stöd till artister som utforskar möjligheterna med icke-fungibla tokens. Nu när Sun har präglat Le Nez som en NFT och donerat den till fonden, har den kastat nytt ljus över potentialen hos NFT.

När han kommenterar hans förvärv och planen att bidra med NFT till Art Dream-fonden, noterar Sun: “Vi tror verkligen att blockchain-teknologier kan spela en avgörande roll för att ge större stöd till kreatörer och konstnärer, för att inte tala om konstentusiaster och samlare. Vi vill lägga konsten tillbaka i händerna på människorna och vårt samarbete med APENFT är en del av den resan. Efterfrågan på icke-fungibla tokens stärks och att denna trend inte på något sätt är en övergående modefluga. Vi är verkligen hedrade att vara en del av denna historiska ansträngning för att revolutionera konstupplevelsen.”

Om TRON

TRON är dedikerade till att påskynda decentraliseringen av internet genom blockchain-teknologier och decentraliserade applikationer. Företaget grundades i september 2017 av Justin Sun och har levererat en rad prestationer, inklusive MainNet-lansering i maj 2018, nätverksoberoende i juni 2018 och lansering av TRON Virtual Machine i augusti 2018. Juli 2018 markerade också förvärvet av BitTorrent, en pionjär i decentraliserade tjänster med över 100 miljoner aktiva användare varje månad.

Hemsida |Telegram |Medium |Twitter |Reddit

Om APENFT

APENFT stöds av den underliggande tekniken i Ethereum- och TRON-blockkedjorna med stöd från världens största distribuerade lagringssystem BitTorrent File System (BTFS), för att leverera uppdraget att registrera konstverk i världsklass som NFTs på blockkedjan. NFT, som den enda token som utfärdas av APENFT, är en decentraliserad digital valuta utvecklad i enlighet med ERC-20/TRC-20-protokollet och fungerar som ett bevis på stiftelsens insats. NFT-innehavare kan rösta, dela vinst och delta i samhällsstyrning.

KontakterSource link