Bitcoin (BTC) har nyligen drabbats av en stor försäljning som pressade priset till det lägsta priset sedan augusti 2021. Detta har skapat en situation där ett stort antal investerare blivit baisse om framtiden för kryptoindustrin. Så är dock inte fallet. Som rapporterad av Anthony Pompliano på Twitter, Bitcoin-nätverket har nyligen avgjort mer än 12,5 miljarder dollar av transaktioner i kedjan.

Bitcoin behandlade transaktioner till ett värde av 12,5 miljarder dollar

Bitcoin fortsätter att fungera och erbjuda tjänster till investerare även om priset sjunkit till den lägsta punkten på flera månader. Det finns en tydlig efterfrågan från användare som behöver och kräver Bitcoin för att kunna hantera ett brett utbud av transaktioner. Faktum är att kryptons framtid är kopplat till att använda digitala tillgångar för att skyddas mot inflation och undvika att censureras av traditionella finansiella företag.

På Twitter skrev Anthony Pompliano:

“Bitcoin har avvecklat mer än 12,5 miljarder dollar av transaktioner i kedjan under de senaste 24 timmarna. Oavsett pris fortsätter människor runt om i världen att hitta peer-to-peer-betalningsskenorna värdefulla.”

Det finns många anledningar till varför användare använder Bitcoin dagligen. En av de första sakerna att ta hänsyn till är relaterat till det faktum att Bitcoin är censurbeständigt. I länder med starka kapitalkontroller kan individer tycka att Bitcoin är ett av de få sätten att undkomma valutaförsämring och statlig kontroll.

Dessutom finns det flera webbsajter och företag som redan accepterar Bitcoin- och kryptovalutabetalningar. Människor kanske föredrar att använda virtuella valutor snarare än traditionella betalningsmetoder av en mängd olika skäl. Några av dessa skäl inkluderar höga avgifter för att behandla en liten transaktion, långsamma överföringar och många andra saker.

Med Bitcoin och digitala valutor kan användare spela på onlinekasinon, betala för varor och tjänster och skapa investeringsportföljer. Detta kan ses i antalet transaktioner som bearbetats av Bitcoin-nätverket de senaste dagarna, vilket Anthony Pompliano visar.

Enligt uppgifter delad av Coingecko handlas Bitcoin för närvarande till nära 36 780 dollar och har en marknadsvärdering på nästan 700 miljarder dollar. Framtiden för hela kryptomarknaden är inte bara relaterad och kopplad till dess pris utan också till dess användbarhet. Under de senaste åren har vi sett hur BTC och andra kryptovalutor har använts av ett stort antal privatpersoner och företag.

Source link