Det kan finnas ett nytt kryptovaluta -nav i Mellanöstern tack vare Förenade Arabemiraten (UAE). UAE: s Securities and Commodities Authority (SCA) vill stödja både regelverk och kryptovalutahandel i Dubai World Trade Center Authority (DWTCA) ekonomiska zon. Informationen var släppte i en ny rapport och det kan ha en stark positiv inverkan på hela kryptovalutamarknaden.

UAE vill stödja kryptohandel och regler

Enligt avtalet är målet att generera det nödvändiga regleringsekosystemet för att DWTCA ska kunna godkänna olika finansiella aktiviteter relaterade till virtuella valutor. Detta skulle också låta tillsynsmyndigheten godkänna och utfärda olika licenser.

Dessutom arbetar SCA också med att övervaka olika företags nya utgivning av digitala valutor. Detta skulle vara mycket viktigt när det gäller att förstå vilka som är reglerade företag och tokens och vilka av dem inte.

Den nuvarande VD för SCA Dr Maryam Al Suwaidi förklarade att SCA kommer att ansvara för hela regelverket på det ekonomiska området. Dessutom skulle de också kontrollera och undersöka de företag som skulle arbeta i den ekonomiska zonen.

Maryam Al Suwaidi sa i frågan:

”SCA kommer att ansvara för den lagstadgade övervakningen av erbjudande, emission, handel och notering av kryptotillgångar och licensiering av finansiell verksamhet relaterad till dem inom gränserna för DWTCA -frizonen. SCA kommer också att övervaka, kontrollera och undersöka de licensierade enheter som verkar inom frizonen. ”

Detta skulle låta företag från hela världen hitta en reglerad miljö där de kan verka och börja planera sin regionala och globala expansion. Detta liknar vad andra länder och jurisdiktioner gör för närvarande. Den schweiziska staden Zug är också en av krypto -naven som fortsätter att expandera.

Dessutom blev Malta en mycket stark jurisdiktion när det gäller lösningar som erbjuds till Europeiska unionen. På Malta kan företag som Binance få tillgång till den stora europeiska marknaden. Istället verkar det vitryska förslaget om att skapa ett krypto -nav vara ett projekt hotat av lokala geopolitiska konflikter.

Det är också värt att ta hänsyn till att Nasdaq Dubai började erbjuda investerare möjligheten att investera i en börsnoterad Bitcoin -fond skapad av fondförvaltaren 3iQ i Kanada. Detta visar att regionen verkligen går mot bättre regler för virtuella valutor och starkt stöd för Bitcoin (BTC).Source link