Union, ett decentraliserat finansprotokoll, har slutfört en finansieringsrunda för utveckling av en global, tillståndlös kreditnätverksbas för Ethereum-baserade plattformar.

Unionen skiljer sig lite från majoriteten av DeFi-protokoll genom att det fungerar utan behov av säkerhet eller något av det som är förknippat med traditionell utlåning och upplåning, såsom kreditpoäng eller bevis på identitet.

De insamlade medlen uppgick till totalt 3 miljoner dollar och investeringarna kommer från ett antal stora namn i branschen;

“Vi är glada att få stöd av Placeholder, 1kx, CoinFund, Distribuerad Global, Spartan Group, Variant, KR1, Scalar, Defiance och Infinite Capital.”

Som rapporterats av Altcoin Buzz, en ny DeFi-plattform med namnet Yield har också slutfört en framgångsrik så-runda, samla in nästan 5 miljoner dollar.

DeFi: A Zero Sum Game?

Senast meddelande, Union uppgav att man planerar att ta itu med det nuvarande problemet med DeFi genom att det endast är tillgängligt för de rika som redan har säkerhet att sätta in.

Blogginlägget tillade att DeFi till stor del är en nollsummeaktivitet, för att någon annan måste förlora för att vinna, och för att en sådan tillgångsbaserad ekonomi ska växa måste man ständigt söka nya köpare.

Detta har tydligt visats med att valarna blir tjockare medan mindre spelare blir pressade ut, vilket leder till en “försvagad ekonomi”, som det har kallats.

Protokollet avser att lindra dessa problem genom att låta användare skapa sina egna “förtroendecirklar” som kan inkludera vänner och familj. Medlemmar i dessa grupper kan sedan låna medel från en säkerhetspool när det behövs utan att själva behöva sätta in säkerheter.

Protokollet är för närvarande i en alfa-testfas och erbjuder också stablecoin-insättning för att tjäna UNION-tokens. Det gav inte mycket annat bort, till exempel ett officiellt lanseringsdatum, och avslutade tillkännagivandet med ett uppdragsmeddelande;

”Det är vårt uppdrag med unionen att tillhandahålla medel för DeFi att utvecklas till en mer positiv ekonomi. kapabel att låna ut medel till byggare, samhällen och vänner. ”

DeFi TVL på All-Time High

I andra relaterade DeFi-nyheter har det totala värdet låst över alla plattformar nått en ny höjd på 15,9 miljarder dollar, enligt Defipulse.com.

Över en miljard dollar har lagts till i TVL-siffran den här veckan, även om det sannolikt beror på Ethereums prishöjningar snarare än nya kapitalinflöden.

Mängden Ethereum låst i DeFi förblir drygt 7 miljoner ETH medan det finns 142 600 BTC låsta över olika protokoll. Maker är fortfarande det bästa DeFi-protokollet från TVL med 2,8 miljarder dollar, vilket ger den en marknadsandel på knappt 18%.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.Source link