Uniswap, ett helt decentraliserat protokoll för automatiserad likviditetsförsörjning på Ethereum, har meddelat Token Lists, en ny standard för att skapa listor över ERC20-tokens.

Enligt rapporter, Token List är ett initiativ från Uniswap-communityn som syftar till att förbättra upptäckbarhet och förtroende för ERC20-tokenlistor. Initiativet kommer också att genomföras på ett inkluderande, öppet och decentraliserat sätt.

Följaktligen följer det nya initiativet ett vanligt JSON-schema och det finns möjlighet att vara värd offentligt på ENS, IPFS och HTTPS.

Lanseringen kommer främst att omfatta:

  • En ERC20-tokenliststandard
  • En hemsida och listbläddrare på tokenlists.org
  • Ett communityforum på community.tokenlists.org

Det kommer också att finnas listor från kryptoplattformar som CoinMarketCap, CoinGecko, Dharma, Zerion, Kleros TCR och Defiprime. Andra källor inkluderar plattformar som Compound, Aave, Synthetix, UMA, 1inch och Roll.

För närvarande kan tokenlistorna användas i Uniswap-gränssnittet. Därför eliminerar detta behovet av en standardlista. Uniswap nämnde också planer för fler samarbeten och sa: “Vi hoppas kunna fortsätta itera och förbättra Token Lists i samarbete med det bredare samhället.”

Ytterligare information

Token-listor kan användas för filtrering, betrodda poäng, bedrägeribekämpning och mer.

Med Token-listor vill Uniswap att projekt ska kunna dela offentlig infrastruktur och underlätta interoperabilitet mellan dem. Projekt på Ethereum som vill delta i detta initiativ kommer att vara värd för en lista över ERC20-tokens offentligt och följa standardschemat för JSON. En annan viktig aspekt är att genom att vara värd för sådana listor på sina egna domäner knyter sådana projekt sitt rykte till strävan.

Dessutom är en annan fördel med listorna den hastighet med vilken de nya tillgångarna kan inkluderas. Om en ny tillgång lanseras av ett projekt kan projektet revidera sin egen lista och alla gränssnitt som prenumererar på den listan importeras automatiskt till den i realtid.

Vad kan jag förvänta mig av Uniswap?

Uniswap behandlar ungefär $ 200 – $ 300 miljoner volym dagligen. Förra månaden, de Uppfostrad 11 miljoner dollar i serie A-finansiering ledd av Andreessen Horowitz. Ytterligare investeringar kom från följande enheter: Paradigm, SV Angel, Parafi Capital, Variant, Version One, A.Capital och USV. Målet med investeringen är att skapa Uniswap V3.

Dessutom finns det spekulationer om planerna för Uniswap att släppa sin egen token.

Om Uniswap

Hayden Adams skapade det decentraliserade Uniswap-protokollet. Han fick enligt uppgift inspiration från ett inlägg av Ethereums grundare Vitalik Buterin.

Det decentraliserade protokollet bygger på Ethereum för handel ERC20-tokens. Detta decentraliserade kryptovalutautbyte är utformat för att fungera som ett verktyg för samhället för att handla tokens utan centraliserade plattformsavgifter eller mellanhänder, vilket är olikt de flesta börser.

Speciellt använder systemet en matematisk ekvation, pooler av tokens och ETH för att bestämma priser och utföra affärer. Detta skiljer sig från de vanliga börserna som matchar köpare och säljare.

Tidigare täckte vi hur Uniswap revolutionerar kryptovalutabörser.

Source link