Frontier, ett kedje-agnostiskt DeFi-aggregeringsskikt, höll en AMA-session med Manohara K, grundaren av Unmarshal, för att förstå protokollet bättre. Det gav också medlemmar i samhället möjlighet att ställa frågor angående plattformen, inklusive dess resa, uppdateringar och planer.

Om du saknade AMA, kolla igenom vår sammanfattning för att förstå Unmarshal-nätverket.

Avsnitt I – Frontier Admin och Manohara K

F) Kan du ge Frontier-communityn en snabb introduktion om dig själv och Unmarshal?

Manohara: Jag är mjukvaruutvecklare med 8+ års erfarenhet. Mitt sista jobb var med Grab i Singapore.

Unmarshal är ett DeFi-datanätverk. Vi indexerar, avkodar och serverar data från flera blockkedjor i flera format. Vi identifierar DeFi objekt som tokens, protokollpositioner, prisbutiker, plånböcker etc. och bygga anpassade API: er ovanpå det, och servera data i flera format som API: er, push-meddelanden, WebSockets etc.

F) Unmarshal är ett flerkedjigt DeFi-datanätverk. Kan du ge oss en lista över kedjor som du stöder och dela med dig av detaljer om din kundbas som partners och dApps med Unmarshal API?

Manohara: Vi har indexerat BSC, Ethereum, Polkadot, Stafi och Edgeware. Vi kommer att indexera Algorand, Elrond och Polygon inom en snar framtid.

På kundsidan har vi meddelat partnerskap de senaste dagarna. Vi har hjälpt Frontier, ZeroSwap, Pandora, Polkacover, etc.

Avsnitt II – Community och Manohara K

F) Det finns en åsikt om projekt med verktygsmarkeringar, ofta kallade att dessa tokens bara finns för att samla in pengar! Vad tror du? Har $ MARSH verkliga värden som avfärdar denna åsikt?

Manohara: Unmarshal är ett decentraliserat nätverk. Vi förstår att när data växer blir det omöjligt för bara ett team att klara kraven och indexeringen. Vi kommer att decentralisera vårt nätverk så att det inkluderar dataindexerare, datakodare och validerare. Dataanvändare betalar per fråga i $ MARSH och sedan delas dessa avgifter över tjänsteleverantörer. Så, $ MARSH kommer att spela en viktig roll.

A) Hur distribueras och hanteras funktioner som skalbarhet, arbetsflöde, databaser och integritetsskydd för användare?

Manohara: Vi har experimenterat med en kombination av databaser, både SQL och NoSQL. Vi använder för närvarande Aurora, Postgres och RocksDB.

F) Vilka är de viktigaste milstolparna Unmarshal har uppnått hittills, och vad är din plan för framtiden?

Manohara: Vi har släppt våra API-tjänster för token-saldon, transaktioner, NFT, PannkakaSwapetc. Vi har en aviseringstjänst, prisbutik och tokenbutik att följa. Jag tror att de närmaste månaderna kommer att bli riktigt spännande för oss.

F) Vad tror du är framtiden för digitala samlarobjekt och NFT: er, och hur planerar då Unmarshal att ligga i framkant för denna innovation?

Manohara: Det finns enorm potential för NFT: er, och vi ser tillväxten i deras antagande. Vi vill vara en del av denna innovation. Det är därför vi tillkännagav NFT API: er och kommer också att samarbeta med NFT-projekt för att hjälpa dem med databehov.

Frontier-administratören, Palash, avslutade sessionen med en sista anteckning som tackade Manohara för att han gick med i Frontier / Unmarshal AMA.

Altcoin Buzz vill tacka Manohara för insikter och för att svara på frågor från samhället. Vi ser fram emot fler uppdateringar och samarbeten för att göra DeFi-data tillgängliga för alla. Eller kanske kan vi säga “Google för blockchains.”

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.Source link