Fler fantastiska nyheter rockar krypto- och blockchainutrymmet. Den här gången har US Office of the Controller of the Currency greenlighted banker för att utföra betalningar med hjälp av stablecoins.

USA: s OCC gjorde detta tillkännagivande i ett tolkningsbrev som publicerades måndagen den 4 januari 2021. Brevet vidare avslöjas att banker också nu kan använda offentliga blockkedjor för att lagra, bearbeta, validera, registrera och genomföra betalningstransaktioner. De måste dock se till att de strikt följer befintliga lagar och regler som styr kryptobaserade transaktioner i USA.

Banker att delta i INVN

I brevet nämndes stallmynt och det blockchain-teknik är ett säkert sätt att se till att betalningstransaktioner genomförs snabbare, billigare och mer effektivt. Detta gäller särskilt när det gäller gränsöverskridande transaktioner. Banker kommer också att kunna delta i Independent Node Verification Networks (INVN), som fungerar som noder och hjälper till att lagra och validera betalningar.

Brevet lyder: “På samma sätt kan en bank använda stablecoins för att underlätta betalningstransaktioner för kunder i ett oberoende nodverifieringsnätverk, inklusive genom att utfärda en stablecoin, och genom att byta ut stablecoin mot fiatvaluta.”

Noterbart är den nuvarande tillförordnade valutaövervakaren Brian Brooks. Intressant nog var han också Coinbases tidigare chef för juridiska frågor. Enligt Brooks härstammar den senaste uppdateringen från den senaste rapporten om stallmynt från presidentens arbetsgrupp för finansmarknader. Rapporten anger att begränsningar kan förekomma på ”multivaluta stablecoins” och andra oförutsebara risker med avseende på en-till-en-token. Brooks tillade vidare att detta tolkningsbrev hjälper till att klargöra eventuell osäkerhet med avseende på bankers användning av blockchain- och stablecoin-betalningar.

Bättre status för offentliga blockkedjor

Jeremy Allaire, i en serie tweets, kastade dessutom mer ljus över det steg som fattades av USA: s OCC. Enligt Allaire, VD för Circle, är detta en enorm vinst för kryptovalutor och stablecoins.

Han avslöjade vidare att bankerna, efter det brev som OCC publicerade, nu kan relatera till offentliga blockkedjor som de gör med plattformar som “SWIFT, ACH och FedWire.”

Allaire avslöjade att detta drag av OCC sätter USA i spetsen för att omfamna förändringen blockchain och kryptovaluta är säker på att underlätta. Detta beslut av OCC kommer säkert att ha en krusningseffekt på medvetenhet och acceptans av kryptovalutor och stablecoins, inte bara i USA utan över hela världen.

Kristin Smith, verkställande direktör för Blockchain Association, twittrade om denna anmärkningsvärda uppdatering av OCC.

Enligt henne är detta ett stort steg för kryptoutrymmet eftersom det gör att man erkänns som en formell del av USA: s finansiella utrymme till verklighet för blockchain och kryptovalutor.

Brooks har sedan han utnämnts till tillförordnad valutakontrollant ledt två andra pro-crypto-tolkningsbrev. En av dessa är hans brev som upplyser federala banker för att tillhandahålla tjänster till stablecoin-emittenter och även lagra reserver för stablecoins.

USA och kryptovalutor

USA har varit i stark opposition till kryptovalutautrymmet, med många kryptobörser överväger att flytta från USA främst på grund av stränga regleringsvillkor. Måndagens tolkningsbrev från OCC indikerar att det kan finnas ljus i slutet av tunneln för kryptovalutautrymmet i USA.

Ta reda på mer om kryptoutrymmet på Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link