Avalanche (AVAX) är ett relativt nytt kryptovaluta- och blockkedjeprojekt på marknaden. Detta smarta kontraktsnätverk lanserades redan 2020 och kunde nå topp 10 på bara ett år. Nuförtiden är detta ett av de mest lovande blockkedjenätverken för de kommande åren på kryptovalutamarknaden.

Projektet hanteras nu av Ava Labs och det vill skapa ett nytt, skalbart och pålitligt blockchain-nätverk. Jämfört med andra skalningslösningar och blockkedjenätverk vill Avalanche inte offra decentralisering och vill erbjuda den bästa säkerheten till deltagarna. I den här guiden kommer vi att dela med dig av alla detaljer om Avalanche och varför det blev en av de största kryptovalutorna i världen.

Vad är Avalanche (AVAX)?

Avalanche är ett kryptovalutaprojekt som erbjuder ett blockkedjenätverk för smarta kontrakt. Den största skillnaden mot andra projekt är att Avalanche ser till att deltagarna har låga transaktionskostnader och snabba hastigheter när de skickar och tar emot eller när de interagerar med olika smarta kontrakt.

I skrivande stund har Avalanche ett totalt värde låst på sitt protokoll som är nära 12 miljarder dollar enligt data som delas av Defillama.com. Detta visar att Avalanche blev ett av de största blockchain-nätverken på marknaden.

Avalanches huvudmål var att uppnå den snabbaste tiden till slutgiltighet i blockkedjebranschen. Det betyder att de ville erbjuda de snabbaste oåterkalleliga transaktionerna i världen. Det betyder att så snart transaktionen är avklarad kan den inte återställas. Detta erbjuder inte bara säkerhet utan de ville också se till att processen var snabb, decentraliserad och miljövänlig.

Detta blockchain-nätverk består av tre olika nätverk. Utbyteskedjan (X), Plattformskedjan (P) och kontraktskedjan (C). Var och en av dessa kedjor har en annan funktion och skulle hjälpa hela Avalanche-protokollet att bli det effektiva nätverk som det blev nuförtiden.

Byteskedjan är den som fungerar för att bearbeta Avalanche-blockkedjans transaktioner. Denna blockkedja drivs av AVAX, den digitala valutan för detta projekt. Det finns dock andra mynt som redan har släppts ovanpå Avalanche och använder Exchange-kedjan. Användare som interagerar med denna blockchain måste betala avgifter med AVAX-tokens.

Kontraktskedjan är den som låter utvecklare och deltagare utföra smarta kontrakt. Detta är en av nyckeldelarna i AVAX-protokollet eftersom det låter utvecklare skapa decentraliserade applikationer, finansiella lösningar och använda fördelarna som erbjuds av AVAX på ett enda sätt.

En av de positiva aspekterna med Avalanche är att den är kompatibel med Ethereum Virtual Machine. De utvecklare som arbetade med Ethereum kan nu distribuera sina smarta kontrakt på Avalanche.

Slutligen har vi plattformskedjan som låter deltagarna skapa lager 1 och lager 2 blockkedjenätverk. På så sätt är det möjligt att förlita sig på olika subnät och göra hela blockchain-nätverket mycket mer effektivt. Dessa subnät är också en viktig del av Avalanche-protokollet eftersom de hjälper hela nätverket att skala genom att bearbeta snabba och billiga transaktioner.

Det finns många andra saker att ta hänsyn till om Avalanche, men dessa är de viktigaste som låter dig förstå hur nätverket fungerar och varför det blev ett av de största på marknaden.

AVAX Crypto

AVAX-tokenen eller AVAX-kryptovalutan driver hela Avalanche-ekosystemet. Detta liknar hur Binance Coin (BNB) fungerar på Binance Smart Chain eller Ether (ETH) på Ethereum blockchain.

Denna token kan användas för många olika saker, inklusive att betala för nätverksavgifter, tjäna insatsbelöningar och även skapa olika undernät. Enligt data som delas av CoinGecko har AVAX en total tillgång på 377 752 194 AVAX och en maximal tillgång på 720 000 000 AVAX. När denna artikel skrevs var det cirkulerande utbudet av AVAX 243 189 926 tokens.

Ett av sätten för investerare att engagera sig i Avalanche-protokollet är genom att satsa sina mynt. Detta skulle låta validerare skydda nätverket och bli belönad med AVAX. Det är möjligt för användare att också delegera sina insatser till andra validerare och tjäna en procentandel av sina intäkter. Närmare 60 % av AVAX-innehavarna är det stakning sina mynt just nu.

Tokenet är mycket viktigt för användare som vill interagera med Avalanche-protokollet. Varför? För utan det skulle användarna inte kunna betala för avgifter och för deras interaktioner på Avalanche blockchain-ekosystemet. AVAX kommer också att vara mycket viktigt för subnät.

Det har funnits olika anledningar för investerare att köpa AVAX. En av dem berodde på behovet av att engagera sig i hela protokollet. Utan AVAX skulle detta vara omöjligt. Ett annat skäl för deltagarna att köpa AVAX var att få insatsbelöningar.

Nuförtiden finns det flera virtuella valutor som låter användare satsa sina mynt och tjäna belöningar. Jämfört med den låga avkastningen som erbjuds av Ethereum 2.0 (beta), kanske användare föredrar att flytta till AVAX och få en APY på 10 %. Dessutom måste de utvecklare som har skapat olika undernät eller som arbetar med dApps på Avalanche-nätverket köpa AVAX regelbundet för att kunna använda protokollet.

På grund av dessa skäl var det möjligt för AVAX att bli en av de största virtuella valutorna på marknaden. I nästa avsnitt kommer vi att gå in på marknadsdetaljerna för AVAX digitala tillgång. Detta skulle hjälpa dig att förstå dess utveckling i kryptorymden under 2020 och 2021.

AVAX Pris

Låt oss nu fokusera på AVAX-priset och hur detta har utvecklats under de senaste åren. AVAX började handlas på kryptovalutamarknaden 2020. Under de sista månaderna av 2020 handlades AVAX mellan $3 och $4,50 per mynt. Detta varade i flera månader fram till januari 2021 då denna virtuella valuta började röra sig högre.

I februari 2021, när Bitcoin sköt i höjden och nådde nya rekordnivåer, Avalanche (AVAX) nådde en rekordnivå på 55 $ per mynt. Detta var det högsta priset som någonsin nåtts av denna digitala valuta fram till september. Mellan februari och september var AVAX faktiskt inne i en ackumuleringsperiod eller relativt kort björnmarknad. Myntet nådde en lägsta nivå på 10 $ i mitten av juli 2021.

I augusti förändrades saker igen. Den virtuella valutan började röra sig högre och nådde sin tidigare rekordnivå på $55. Efter en liten korrigering nådde AVAX ett pris på $75 i september 2021. Detta var början på det sista steget högre. I november översteg myntet $100 för första gången och nådde en rekordnivå på $130 per mynt.

Nu handlas AVAX nära $113. Det kan dock vara möjligt för AVAX att börja röra sig enligt Bitcoins (BTC) rörelser. Detta beror på att Bitcoin är den naturliga ledaren på marknaden. När den faller faller altcoins och när den rör sig högre följer altcoins efter. Ändå finns det ingen tydlig information om vad Bitcoin kan göra inom en snar framtid.

Vi har sett att flera altcoins redan har återvänt med över 80 % från sina ATH, vilket inte är ett positivt tecken för tjurmarknaden. Om AVAX vill fortsätta växa under de närmaste månaderna måste marknaden bli hausse. Som sagt, AVAX har upplevt ett mycket positivt år och det har också expanderat jämfört med BTC. Faktum är att AVAX för närvarande har en ATH mot Bitcoin. Istället är det väldigt nära en ATH mot Ethereum också.

Det är nu bara en tidsfråga innan vi ser utvecklingen av denna virtuella valuta på kryptomarknaden. Det skulle vara mycket viktigt för AVAX att hitta sin väg utan att vara alltför beroende av Bitcoin och den allmänna kryptomarknaden.

Var kan man köpa AVAX?

Det finns olika kryptovalutabörser som låter dig köpa AVAX på bara några minuter. Dessa utbyten inkluderar några av de mest populära och även några av de minst kända. Det rekommenderas starkt att alltid köpa digitala valutor med de mest populära kryptoplattformarna eftersom de skulle vara säkrare och kan erbjuda dig bättre tjänster än lokala börser.

Binance, Coinbase, Bitfinex, OKex, HitBTC, Huobi Global, Crypto.com, FTX och Coinex är bara några av de kryptovalutabörser som för närvarande låter dig köpa AVAX.

Binance, Okex och Coinbase har den största handelsvolymen för denna kryptovaluta. Binance har 10 olika handelspar för AVAX, inklusive AVAX/USDT, AVAX/BUSD, AVAX/BTC, AVAX/TRY, AVAX/BNB, AVAX/EUR, AVAX/ETH, AVAX/AUD, AVAX/BRL och AVAX/BIDR. De representerar alla över 35 % av den totala handelsvolymen runt om i världen för denna digitala valuta, vilket är mycket positivt för Binance och för handlare som vill hantera stora summor pengar.

Coinbase har istället fyra olika handelspar: AVAX/USD, AVAX/EUR, AVAX/USDT och AVAX/BTC. Som vi kan se finns det en tydlig skillnad mellan Binance och Coinbase när det gäller handelspar som erbjuds investerare. När jag skriver den här artikeln representerar dessa handelspar 11,20% av den totala handelsvolymen för AVAX.

OKEX hanterar också en stor handelsvolym för AVAX. De har tre olika handelspar tillgängliga: AVAX/USDT, AVAX/BTC och AVAX/ETH med en total handelsvolym på 14,18%. Detta utbyte har dock inte fiat-par, vilket vanligtvis är mycket användbart för investerare som vill flytta sina fiat-valutor till en kryptobörs.

Hur köper man AVAX?

Låt oss nu fokusera på de olika stegen som investerare måste följa om de vill köpa AVAX med kryptobörser.

Steg 1 – Skapa ett Crypto Exchange-konto

Som du kanske redan vet måste du leta efter den perfekta börsen för att köpa AVAX. Men vilket utbyte ska du använda? Du bör söka efter en börs som låter dig sätta in fiat-valutor eller köpa digitala tillgångar med fiat-betalningsmetoder som betal- eller kreditkort och banköverföringar.

Detta skulle vara det enklaste sättet för dig att engagera dig i plattformen och få tillgång till AVAX. Om du nu vill köpa andra digitala valutor, ju större antal tokens som stöds, desto bättre skulle det vara för dig. Vissa utbyten skulle också låta dig satsa AVAX och tjäna belöningar. Det är därför det kan vara mycket viktigt för investerare att söka börser med olika tjänster för AVAX-innehavare.

Steg 2 – Lägg till pengar på ditt konto

Nu när du har skapat ett kryptovalutaväxlingskonto måste du sätta in pengar. Utan dessa medel kommer du inte att kunna köpa AVAX. De bästa börserna låter dig köpa AVAX med fiat-valutor som US-dollar eller Euro, bland annat. Om du befinner dig i ett annat land kan din lokala valuta också vara tillgänglig för att köpa AVAX.

Att lägga till pengar på ditt konto kan vara mycket enkelt beroende på vilken typ av utbyte du använder. Vissa av dessa plattformar låter dig sätta in pengar med en banköverföring eller använda ett betal- eller kreditkort. Vissa andra betalningsmetoder från tredje part kan vara tillgängliga för dig att sätta in pengar och köpa AVAX.

Steg 3 – Köp AVAX

Till sist, det vi alla vill göra: köpa AVAX. Om du redan har satt in pengarna på kryptovalutabörsen behöver du bara gå till börssektionen och välja handelsparet som du vill använda. Om du till exempel satte in EUR, måste du välja handelsparet AVAX/EUR.

Du kan välja om du vill köpa AVAX till bästa tillgängliga pris (marknadsorder) eller använda en limitorder, genom vilken du kommer att kunna välja vilket pris du vill köpa AVAX till. Det kan dock hända att limitordern inte exekveras om du lägger ett mycket lågt erbjudande.

Sista ord om Avalanche

Avalanche är ett kryptovalutaprojekt som blev ett av de största på marknaden tack vare dess innovativa blockchain-arkitektur och förslag. AVAX-krypten är också bland de 10 bästa på grund av den stora efterfrågan som det har varit under de senaste månaderna.

Värt att nämna är att Avalanche är ett ungt projekt som har en ljus framtid framför sig. Det skulle vara nödvändigt för Avalanche att attrahera ett större antal utvecklare som kommer att distribuera olika och unika dApps för att konkurrera med andra blockkedjenätverk som Ethereum, Binance Chain eller till och med Solana (SOL).Source link