Bitcoin Gold (BTG) är en av de många hårda gafflarna till Bitcoin (BTC) -nätverket som släpptes i november 2017. Även om den marknadsfördes som den verkliga och demokratiska Bitcoin, kunde den inte locka så många investerare som förväntat.

Numera fortsätter Bitcoin Gold att handlas i ett stort antal börser. Med tanke på att det är billigare att förvärva än Bitcoin, skulle många investerare vilja köpa Bitcoin Gold. I de följande avsnitten delar vi med dig vad Bitcoin -guld är, hur det fungerar och hur det skiljer sig med bland annat Bitcoin.

Vad är Bitcoin Gold (BTG)?

Bitcoin Gold (BTG) är en hård gaffel till Bitcoin -nätverket som ägde rum i november 2017 och som syftade till att bli det verkliga och decentraliserade blockchain -nätverket som Satoshi Nakamoto tänkte på.

Denna virtuella valuta fungerar på samma sätt som Bitcoin. Användare kan skicka det och ta emot det utan en centralbank eller mellanhand. Detta är en av de viktigaste funktionerna i Bitcoin och Bitcoin Gold, den kontrolleras inte av en central myndighet.

Detta blockchain-nätverk fungerar med en proof-of-work (PoW) konsensusalgoritm som gör det möjligt för gruvarbetare att bearbeta transaktioner. Det finns dock en mycket viktig skillnad mellan Bitcoin och Bitcoin Gold som vi kommer att diskutera i de följande avsnitten: gruvalgoritmen.

Intressant: Att köpa Bitcoin (BTC): Enkel nybörjarguide

Medan det är Bitcoin -nätverk är det nödvändigt att ha kraftfulla ASIC -gruvarbetare, för Bitcoin Gold finns det färre krav. Det gör det lättare för användare att få tillgång till nätverket och få belöningar för att skydda nätverket.

Numera kan användare få tillgång till Bitcoin Gold genom att använda ett brett utbud av kryptovaluta -utbyten. Men eftersom det lanserades har Bitcoin Gold påverkats av ett stort antal attacker på 51%. Detta är en av anledningarna till att användare har flyttat ifrån denna virtuella valuta.

Bitcoin har istället aldrig blivit framgångsrikt attackerat på grund av den stora hashhastigheten som den har. I de följande avsnitten delar vi med dig vilka är de viktigaste skillnaderna och likheterna mellan Bitcoin och Bitcoin Gold.

Skillnader och likheter mellan Bitcoin och Bitcoin Gold

Det har funnits en anledning till att Bitcoin Gold bestämde sig för att byta från Bitcoin -nätverket. Enligt Bitcoin Golds officiella webbplats kan vem som helst bryta BTG med grafikkort. Målet var att göra det lättare för alla att få tillgång till finansiella lösningar

Men snarare än att göra det på det sätt som Bitcoin erbjöd, har de bestämt sig för att gaffla från Bitcoin -nätverket och börja erbjuda olika lösningar. Detta är bara några av de viktigaste skillnaderna och likheterna mellan dem Bitcoin och Bitcoin Gold.

Gruvdifferenser

Det första och viktigaste att nämna är att Bitcoin Gold har en annan gruvalgoritm. Bitcoin Gold använder Equihash-BTG, vilket kräver mer minne än vad en ASIC kan stödja. Många grafikkort kan dock hantera detta utan problem, även de som finns på många datorer nuförtiden.

Bitcoins använder en gruvalgoritm som kallas SHA-256. För att gruvarbetare ska vara en del av nätverket måste de använda ASIC -gruvarbetare. Det här är mycket dyra enheter som förbrukar stora mängder energi och som gör det möjligt för Bitcoin -nätverket att idag vara det säkraste på marknaden.

Under många år var de flesta av Bitcoin gruvgårdar belägna i Kina, med en stor nätverkskoncentration. Detta har varit en av de viktigaste punkterna som människor mot Bitcoin använde för att attackera nätverket.

Dessutom förbrukar Bitcoin -gruvdrift mycket energi. Det är därför det är nödvändigt för gruvarbetare att hitta kallare arbetsplatser (för att minska kylkostnaderna). Dessutom har Bitcoin -nätverket attackerats av vanliga medier för att ha förbrukat energi och bidragit till global uppvärmning.

Det är här Bitcoin Gold förändrar hur saker fungerar genom att göra det möjligt för vanliga människor som aldrig skulle få tillgång till ASIC -gruvdrift för att bryta BTG. Gruvprocessen för BTG är ganska enkel och den förklaras ordentligt på Bitcoins huvudsida för guld.

Trots denna skillnad i gruvalgoritmen lyckas Bitcoin Gold inte attrahera ett stort antal gruvarbetare och användare. Bitcoin fortsätter att locka fler gruvarbetare som investerar i förnybar energi och som finns över hela världen och inte bara i Kina.

Pris och marknadsvärdering

När vi tittar på priset på dessa virtuella valutor ser vi också att det finns en tydlig skillnad mellan dem. Medan Bitcoin handlas över 43 400 dollar, hittar du inte Bitcoin Gold ens nära detta pris.

Trots att den är bland de 100 bästa (88: e största digitala valutan i världen när det gäller börsvärde) har denna digitala tillgång ett lägre pris jämfört med Bitcoin. Priset är för närvarande $ 58 per mynt, men det var en gång bland de 20 bästa kryptovalutorna.

Bitcoin Gold har ett börsvärde på över 1 miljard dollar och det kan fortsätta växa om tjurmarknaden i branschen håller kvar.

Bitcoin Gold BTG Statistik

Trots att de har samma utbud har dessa digitala valutor helt olika priser. Detta visar att Bitcoin snarare än Bitcoin Gold (BTG) valdes som den riktiga “Bitcoin”. Folk föredrog att äga BTC och inte BTG med den nya gruvimplementeringen.

Säkerhet var mer värdefullt än gruvdecentralisering. Det är därför priset på Bitcoin Gold inte kunde följa Bitcoins prisutveckling och det kanske aldrig gör det. Detta liknar det som hände med Bitcoin Cash (BCH) efter den hårda gaffeln i mitten av 2017 innan tjurmarknadens slutrekord för Bitcoin på 20 000 dollar.

Som det hände med andra Bitcoin hårda gafflar är det mycket svårt för hårda gafflar att förbli konkurrenskraftiga under lång tid. Bitcoin Cash (BCH) och Bitcoin SV (BSV) har varit relativt stabila över tiden. Bitcoin private, Bitcoin Diamond eller Bitcoin Gold hade inte samma lycka till som BCH eller BSV.

Jämförelse mellan Bitcoin och Bitcoin Gold Supply

När det gäller Bitcoin Golds utbud kan vi bara säga att det är detsamma som för Bitcoin. Det totala utbudet förväntas bli 21 miljoner med en liknande (nästan lika stor) utfärdningshastighet. Båda dessa virtuella valutor fungerar med så kallade halvingar.

Halvningar hänvisar till mynt som tilldelats gruvarbetare för det arbete de gör för att skydda nätverket. Varje nära vart fjärde år minskar belöningarna för gruvarbetare med 50%, vilket innebär att den nya utgivningen av mynt reduceras med hälften.

Den nuvarande gruvbelöningen för BTG -användare är 6,25 BTC per block, samma som för Bitcoin -nätverket. Detta är en av de viktigaste likheterna mellan dessa två virtuella valutor på marknaden. Det finns bara en skillnad i cirkulerande utbud för båda dessa digitala tillgångar.

Enligt uppgifter från CoinGecko, det finns 17 513 924 BTG -mynt i omlopp. Det finns dock 18 779 062 BTC -mynt i omlopp. Denna skillnad kan förklaras av en större hashhastighet på Bitcoin -nätverket som gjorde att blockchain kunde bryta block snabbare (eller i normal takt) jämfört med Bitcoin Gold.

Båda dessa digitala tillgångar förväntas nå en total tillgång på 21 miljoner. Hela kryptomarknaden har nått enighet om att Bitcoin ska vara kvar med ett totalt tak på 21 miljoner trots att vissa hävdar att det borde finnas en utbudsökning för BTC.

Godkännande

En annan sak att jämföra mellan Bitcoin och Bitcoin Gold är relaterat till deras acceptans. Bitcoin är den största kryptovalutan i världen och det är klart accepterat på ett större antal platser än Bitcoin Gold.

Av olika anledningar, inklusive adoptions- och användningsfall, kunde Bitcoin Gold inte bli listad på alla börser, och det kunde inte heller användas som betalningsmedel. Bitcoin har återigen visat att det är en överlägsen kryptovaluta när det gäller lösningar som erbjuds till privatpersoner och företag runt om i världen.

Numera kan användare lita på att Bitcoin betalar för varor och tjänster i ett stort antal butiker över hela världen. Bitcoin Gold är dock fortfarande en digital tillgång som drivs av spekulationer snarare än av verkliga användningsfall.

Detta betyder dock inte att det inte finns några butiker eller företag som accepterar Bitcoin Gold. Det blir mycket svårare att hitta en Bitcoin Gold-vänlig butik än en Bitcoin-vänlig butik. Teamet bakom Bitcoin Gold borde definitivt arbeta för att utöka användningsfallet för denna virtuella valuta om de vill fortsätta växa på marknaden de närmaste åren.

Bitcoin Gold på kryptovalutamarknaden

Bitcoin Gold har haft en mycket bra början i början av 2018 och i slutet av 2017. Det beror på att det handlades hårt och ansågs vara en möjlig ersättning för Bitcoin. Även om detta snabbt kasserades handlades BTG över $ 300 i flera veckor. Priset på den virtuella BTG -valutan nådde faktiskt $ 456 den 20 december 2017.

Bitcoin guldpris

Under björnmarknaden 2018 som Bitcoin upplevde led Bitcoin Gold mycket. Den virtuella valutan nådde en lägst på cirka $ 9 i slutet av 2018. 2019 var inte bättre för denna digitala tillgång. Faktum är att den förblev nära $ 10 per mynt trots försöket för Bitcoin att starta en ny tjurmarknad.

Under Coronakrisen som påverkade hela finansvärlden 2020 nådde den digitala valutan (BTG) en historisk lägsta nivå på 4,25 dollar per mynt. Sedan det ögonblicket har det återhämtat sig med över 1 264% och det handlas nu över $ 55.

Det är mycket svårt att göra en Bitcoin Gold -prisprognos. Saker på kryptovalutamarknaden förändras med mycket snabba hastigheter. Det är dock möjligt att tro att den digitala tillgången så småningom kan följa den nuvarande tjurmarknaden och nå bättre priser. Om detta är hållbart återstår att se.

Var kan man köpa Bitcoin Gold?

Det finns olika plattformar där man kan köpa Bitcoin Gold. Detta beror på att teamet bakom detta projekt har arbetat för att börser ska acceptera denna digitala tillgång. Dessutom, som en Bitcoin hård gaffel, har den lockat intresset för flera kryptobörser och plånböcker.

Det finns flera erkända börser där användare enkelt kan handla Bitcoin Gold regelbundet. Några av dessa börser inkluderar bland annat Bithumb, Binance, HitBTC, Uphold och Huobi.

Det är upp till dig att använda kryptovalutaväxlingen som du vill ha för att få tillgång till denna virtuella valuta. Låt oss inte glömma att utbyten gör det möjligt för dig att köpa och sälja digitala tillgångar. Du skulle inte bara kunna köpa Bitcoin Gold utan du kommer också att ha chansen att använda andra tjänster och lösningar från dessa börser.

Ju större antal plattformar som stöder en virtuell valuta, desto bättre är det för detta mynt. Det finns större likviditet på marknaden och mer handelsvolym för denna digitala tillgång. Det är också värt att nämna att det också finns några byttjänster som accepterar Bitcoin Gold. Några av dessa plattformar inkluderar bland annat Changelly, ChangeNow eller CoinSwitch. I några av dessa börser kan du sätta in fiat -valutor och köpa Bitcoin Gold och andra digitala tillgångar på några sekunder.

Bitcoin Gold 51% attacker

På grund av sin låga hash -hastighet har Bitcoin Gold -nätverket attackerats många gånger tidigare. Till exempel har Coinbase tagit bort denna virtuella valuta på grund av detta skäl. I maj 2018, några månader efter att ha släppts, upplevde den digitala valutan en attack på 51% som utfördes av en “okänd aktör”.

Mer än 388 000 BTG har stulits efter denna attack. Flera digitala valutaväxlingar bestämde sig för att ta bort denna digitala tillgång från sin plattform eftersom teamet bakom BTG inte ville hjälpa till att betala de individer som berörs på dessa plattformar.

Det är värt att nämna att detta inte var den enda attacken mot Bitcoin Gold -nätverket. I januari 2020 genomfördes faktiskt ytterligare 51% attackerade, vilket orsakade en omorganisation av blockchain. För att hantera denna attack har det skett en “nöduppdatering” som hjälpte nätverket att undvika denna attack.

Trots att det har funnits lösningar på de attacker som mottagits av Bitcoin Gold kan människor och företag inte lita på en digital tillgång som ständigt attackeras. Det är här Bitcoin har varit mycket mer effektivt än Bitcoin Gold som visar att det är mer motståndskraftigt, starkare och kan leverera lösningar till användare.Source link