Bytecoin (BCN) är en av de äldsta virtuella valutorna i världen. Det skapades redan 2012 för att erbjuda ett privat, säkert och decentraliserat kryptovaluta att behandla transaktioner. Även om det lockade intresse från hela världen under tjurmarknaden 2017 och slutet av 2018, var det då i en lång björntrend.

Om du inte vet vad Bytecoin är, hur det fungerar och vad det försöker uppnå, så är det här rätt guide för dig. I de följande avsnitten kommer vi att täcka olika ämnen relaterade till Bytecoin och hur denna virtuella valuta blev en av de mest lovande och varför den nu är nedflyttad till topp 500.

Vad är Bytecoin (BCN)?

Bytecoin är en av de mest populära kryptovalutorna. Denna digitala tillgång skapades 2012 men dess topp när det gäller ränta och pris var i mitten av 2018, i slutet av 2017 och under de senaste månaderna. Huvudmålet bakom denna virtuella valuta var att skapa en säker, privat och snabb digital tillgång för att skicka och ta emot betalningar.

Ett av de innovationspåståenden som Bytecoin gör är relaterat till implementeringen av CryptoNote. Denna teknik kan göra det svårt för blockchain -analytiker att hitta information om Bytecoin -transaktioner.

Genom att använda ringsignaturer skyddar CryptoNote avsändaren av en transaktion och dess adress. Det betyder att det inte är möjligt att koppla en specifik adress till personlig identitet. Detta skiljer sig från hur Bitcoin (BTC) eller andra digitala valutor som Ethereum (ETH) fungerar. Bytecoin ville skapa en privat virtuell valuta trots tillväxten och uppfinningen av andra nya sekretesslösningar.

Dessutom hävdar Bytecoin att ha en blockeringstid på 2 minuter jämfört med 10 minuter på Bitcoin eller 2,5 minuter på Litecoin (LTC) -nätverket. Detta kan göra transaktioner snabbare och billigare för nätverksanvändare.

Dessutom har Bytecoin också skapat en ny tekniklösning som heter Auditable Wallets. Detta gör det möjligt att skapa säkra och offentligt tillgängliga insättningar (det betyder att de är offentligt observerbara).

En annan lösning som skapats av detta projekt är de så kallade Blockchain Gateways. Under de senaste åren har vi hört hur viktigt det är att ha interoperabilitet mellan blockchain -nätverk. Det är därför som målet med Blockchain Gateways är att ansluta Bytecoin till andra blockchain -nätverk och utöka dess funktioner under de kommande åren. Detta kan vara mycket användbart för att lägga till nya lösningar till Bytecoin -nätverket.

Vad används Bytecoin till?

Den officiella webbplatsen för Bytecoin (BCN) kryptovaluta förklarar att den virtuella valutan är decentraliserad, ospårbar och dess transaktioner och adresser kan inte länkas. Så vad används Bytecoin till då?

Bytecoin används mest av människor som vill skydda sin identitet vid hantering av betalningar eller virtuella valutor. Som tidigare förklarats har de flesta av de största virtuella valutorna offentligt tillgängliga blockchain -nätverk. Detta är ett problem för de individer och företag som alltid vill hålla sin information säker och privat.

Om du vill skicka en privat transaktion kan Bytecoin vara ett bra alternativ jämfört med Bitcoin. Trots det är priset på Bytecoin inte lika stabilt som Bitcoins pris. Dessutom är Bytecoin inte lika populärt som Bitcoin, vilket innebär att du inte kan köpa det och sälja det på varje enskild börs på marknaden.

I framtiden kan Bytecoin -samhället och dess utvecklare skapa nya funktioner för den digitala tillgången Bytecoin.

Bytecoin -pris

Trots den ovannämnda utvecklingen av Bytecoin har större delen av prishistoriken varit ganska volatil. En person som analyserar diagrammet skulle tydligt se att det nästan kan betraktas som en pump och dump virtuell valuta.

Mellan den officiella utgåvan och 2017 ser vi att Bytecoin har handlats mellan 0,000010 USDT och 0,00008 USDT. Detta hände i flera år, vilket visade att det inte fanns något tydligt intresse för den virtuella valutan.

Men på bara några dagar exploderade BCN 2017. Priset på den virtuella valutan flyttade från 0,000039 till 0,00382 USDT per mynt. Det betyder att den virtuella valutan upplevde en tillväxt på över 9 000% på bara några dagar. Detta var vid ett ögonblick då kryptovalutamarknaden började sin massiva tjurrunda som såg Bitcoin slå 20 000 dollar för första gången i historien.

Marknaden förblev sedan stabil och sjönk till 0,0010 USDT och nådde 0,0025 USDT senare i september. December var också en mycket positiv månad för Bytecoin. Denna virtuella valuta har upplevt samma drag högre mot 0,006 USDT.

Saker och ting förändrades över tiden, men 2018 var generellt sett ett positivt år. I april handlades det nära 0,0023 USDT men sedan flyttade det plötsligt till 0,03 USDT. Det är verkligen en massiv prisökning på mycket kort tid. Det negativa med detta prissteg är att det bara varade bara en dag.

Saker blev som vanligt nästa dag, med att den virtuella valutan sjönk till 0,00055 USDT i december 2018. Vid den tiden sjönk Bitcoin också under 3200 dollar. Sedan det ögonblicket kunde den virtuella valutan inte återhämta sig. Det sjönk faktiskt ännu mer till nära 0,0001 USDT per BCN.

Under de senaste månaderna (mellan april och september 2021) flyttade BCN mellan 0,0005 USDT till 0,0040 USDT men bara på mycket korta perioder. Detta visar att det finns en mycket unik sak med denna virtuella valuta, den pumpar och sedan blir den dumpad.

Hur köper man Bytecoin med Paypal?

Låt oss nu fokusera på hur man köper Bytecoin med PayPal. Om du söker efter Bytecoin -köp på internet hittar du information om hur du köper Bytecoin på rätt sätt, men vi berättar detta och mer information i de kommande avsnitten.

Om du vill köpa Bytecoin med PayPal måste vi berätta att det inte finns något sätt att göra det. Om du på ett Bytecoin -parti fick veta att du kunde köpa Bytecoin med PayPal, är det ännu inte möjligt. Varför? Eftersom PayPal bara erbjuder kryptoköp i specifika jurisdiktioner och till några av sina kunder. Det är anledningen till det.

Men finns det något annat sätt att köpa Bytecoin med PayPal? Det enda sättet att göra det är att ta ut dina pengar från PayPal till ditt bankkonto och sätta in dem på en växel som stöder Bytecoin. Ett annat sätt att göra det är att använda PayPal direkt i en växel som stöder denna betalningsmetod. Ändå finns det få utbyten med PayPal -integration, vilket innebär att det skulle vara svårt att hitta en plattform som stöder PayPal.

I allmänhet kan köp av Bytecoin med PayPal helt enkelt vara ett stavfel eftersom människor kan hänvisa till Bitcoin (BTC) snarare än Bytecoin (BCN). Detta är ett vanligt misstag eftersom båda orden kan stavas på samma sätt och uttalas på ett liknande sätt. Om du vill köpa Bytecoin, bör du söka efter en Bytecoin -börs som låter dig göra det, eftersom PayPal inte stöder och kanske inte stöder Bytecoin i framtiden.

Var kan jag köpa Bytecoin?

Det finns olika plattformar och kryptovalutautbyten som låter dig köpa Bytecoin. Målet här är inte att söka efter den bästa börsen, utan att söka efter plattformen som låter dig få tillgång till några av de mest populära digitala valutorna på marknaden.

Dessa plattformar som vi nämner nedan är bara några av exemplen där du kan hitta och köpa Bytecoin. Du bör hitta växeln som gör att du får tillgång till Bytecoin och till de tjänster du behöver. Vissa av dessa utbyten kanske inte är tillgängliga i alla jurisdiktioner.

Poloniex

Låt oss börja med Poloniex. Detta är en av de äldsta börserna på kryptovalutamarknaden. Under tjurmarknaden 2017 erkändes denna börs för att erbjuda ett stort antal mindre mynt jämfört med Coinbase och andra stora plattformar som endast innehöll några av de största virtuella valutorna.

poloniex -logotyp

Poloniex stöder Bytecoin och du skulle kunna köpa denna digitala tillgång med denna plattform. Detta är verkligen en av de börser med den största handelsvolymen för Bytecoin. För närvarande hanterar den 23,36% av den totala handelsvolymen för BCN: s digitala tillgång. Således har det en stark inverkan på BCN -marknaden.

Denna börs blev mycket reglerad under de senaste åren och den har ändrats helt för att bli ännu mer respekterad än tidigare efter att ha mött stark konkurrens från andra börser som Binance. Dessutom har denna plattform standardavgifter och den skulle låta dig få tillgång till många andra digitala tillgångar förutom BCN.

Handelsparet som erbjuds av Poloniex är BCN/USDT. Det finns inga andra handelspar relaterade till denna virtuella valuta. Om volymen flyttas högre kan det lägga till ytterligare ett valutapar, men det verkar osannolikt.

HitBTC

Vi fokuserar nu på HitBTC. Detta är också en populär börs som blev ett bra alternativ till andra typer av plattformar på kryptomarknaden som erbjöd ett stort antal handelspar. För närvarande kan HitBTC -användare få tillgång till BCN/EOS, BCN/ETH, BCN/BTC och BCN/USD.

hitbtc -logotyp

Detta visar två saker. Det första är att BCN inte bara kan handlas med USD och stora kryptovalutor utan också med EOS, som inte är en vanlig virtuell valuta för att skapa par. Trots det har detta den lägsta volymen för HitBTC -plattformen om vi överväger BCN -handelspar. Du bör uppmärksamma detta.

Det andra som vi bör nämna om denna plattform är relaterat till det faktum att det låter dig sätta in fiat -valutor (USD) och förvärva BCN direkt efter det. Så enkelt är det att köpa BCN med HitBTC -plattformen.

Förutom det erbjuder HitBTC också många andra lösningar för handlare och kryptoentusiaster som vill få exponering mot kryptomarknaden. Dessa fyra handelspar för HitBTC -börsen representerar 5,68% av den totala handelsvolymen för den digitala valutan BCN.

Om du är en vanlig handlare bör du också fokusera på att förstå provisioner. HitBTC har inte ett gott rykte när det gäller provision. Du bör jämföra dem med andra plattformar som kan ha bättre handelsavgifter eller uttagsprovisioner.

CoinEx

Slutligen har vi CoinEx-utbyte, ett snabbt växande kryptovalutautbyte som blev ledande när det gäller Bytecoin-handelsvolym. Plattformen har två olika handelspar (BCN/USDT och BCN/BTC) som tillsammans samlar 46% av den totala BCN -handelsvolymen runt om i världen.

coinex -utbyteslogotyp

Inte bara dessa är mycket användbara handelspar, men alternativet BCN/USDT är också det största när det gäller handelsvolym på marknaden med 38,42% av volymen hanterad för BCN digital tillgång. Även om några andra par kunde läggas till, valde börsen att göra det enkelt för investerare att hantera BCN: s digitala valuta.

Det är värt att nämna att CoinEx också är en mycket användbar plattform för kryptoanvändare. Börsen erbjuder många andra tjänster för att förbli en konkurrenskraftig plattform. Det betyder att du kan få tillgång till många andra lösningar och delta i olika aktiviteter i kryptoutrymmet.

Slutligen är CoinEx känd för sina låga avgifter (den har också låga uttagsavgifter). Detta gör det lättare för användare att hantera sina virtuella valutor. Dessutom har denna plattform en mycket vänlig KYC -process jämfört med andra plattformar på kryptovalutamarknaden.

Måste läsas: Bästa Bytecoin plånböcker

Avslutande tankar

Bytecoin (BCN) är en av de mest populära virtuella valutorna på marknaden. Det blev användbart för de användare som ville behandla transaktioner och ta hand om deras integritet. Den digitala tillgången kunde dock inte behålla sin position på marknaden och den förlorade sin position som den 500: e största virtuella valutan.

Den digitala tillgången har nu utmaningen att bli vad den en gång var. För att kunna göra det måste den ändra hur den fungerar, eftersom det framgår av diagrammen att den användes som en pump och dumpa virtuell valuta.

Dessutom måste det också hitta ett sätt att hantera nya innovativa virtuella valutor som Monero (XMR) som nu är standarden för att behandla privata transaktioner. Litecoin med privata transaktioner kan också bli en ny utmaning för Bytecoin. Slutligen måste det också läggas till andra börser och plattformar för att kunna bli en av de största digitala tillgångarna på marknaden.Source link