Det finns ett stort antal virtuella valutor på marknaden. Att hålla jämna steg med dem alla är ibland en svår sak att göra. Chia coin (XCH) är en av dessa virtuella valutor som definitivt skulle locka uppmärksamheten från kryptovalutainvesterare från hela världen.

Det är därför vi har bestämt oss för att skapa en fullständig guide till vad Chia-mynt är och hur du kan använda det för att utföra olika aktiviteter. Du skulle inte bara lära dig vad Chia-mynt är utan också hur det fungerar och var du kan köpa denna virtuella valuta. Utan vidare, låt oss börja med vår fullständiga guide för Chia-mynt.

Vad är Chia Coin?

Chia är ett blockchain-nätverk som vill bygga en ny och bättre blockchain smart transaktionsplattform. Med expansionen av virtuella valutor från hela världen och digitala tillgångar som adopteras av ett stort antal individer och företag, vill Chia-nätverket göra smarta kontrakt säkrare, hållbarare och kraftfullare.

För tillfället har Chia-nätverket fått stöd av flera riskföretag som Richmond Global Ventures, Andreessen Horowitz, Slow Ventures, Naval Ravikant, Galaxy Digital och många andra. Några av dessa namn är mycket viktiga i marknaden för kryptovaluta och har finansierat några av de mest framgångsrika projekten på marknaden.

Chia-mynt är den digitala valutan som driver Chia-nätverket. Denna blockkedja är baserad på en ny och innovativ konsensusalgoritm som går bort från den traditionella dikotomien Proof of Work (PoW) och Proof of Stake (PoS). I grund och botten fungerar det med det så kallade Proof of Space and Time, som syftar till att utnyttja övertilldelat hårddiskutrymme och skapa den första nya “Nakamoto Consensus” sedan Bitcoin (BTC) skapades redan 2009.

Men hur fungerar Proof of Space? Det kräver att individer (bönder) bevisar att de allokerar oanvänt hårddiskutrymme till nätverket. Detta skulle låta nätverket bli säkrare och göra det motståndskraftigt mot 51 % attacker.

Jämfört med andra blockkedjenätverk som Bitcoin är det mindre energikrävande och även mer inkluderande. Nuförtiden måste de användare som vill bryta Bitcoin köpa dyra hårdvaruenheter som vanligtvis inte är tillgängliga direkt och som förbrukar stora mängder energi.

I grund och botten levererar Chia för närvarande samma fördelar med Bitcoin men med en säkrare smart kontraktsmiljö på kedjan. Låt oss inte glömma att smarta kontraktsfunktioner på Bitcoin-nätverket är begränsade och utvecklare kan enkelt använda Chia för att få säkra och avancerade smarta kontrakt.

Chia arbetar med ett nytt blockchain-programmeringsspråk. Detta programmeringsspråk heter Chialisp och det är säkert och enkelt att använda för utvecklare som vill börja bygga sina smarta kontrakt ovanpå detta blockchain-nätverk. Chia hävdar att detta blockchain-nätverk är mer transparent, lätt att använda och redo för utvecklare. I grund och botten är Chia ett nytt blockchain-nätverk med en virtuell valuta som heter Chia coin som syftar till att göra det enklare och enklare för människor att få tillgång till digitala valutor och blockchain-nätverk.

Chia Coin Pris

Låt oss nu fokusera på Chia-mynts pris och Chia-mynts värde. Som varenda kryptovaluta på marknaden har Chia en ticker. Denna ticker är XCH och den skulle representera denna virtuella valuta på börser och andra typer av plattformar.

Det är värt att ta hänsyn till att XCH förväntas ha ett volatilt pris. Det skulle faktiskt vara svårt att göra en prisförutsägelse av Chia-mynt eftersom digitala tillgångar är volatila och deras pris fluktuerar hela tiden.

Denna virtuella valuta har upplevt en spekulativ uppgång när den släpptes på toppen av tjurmarknaden 2021. XCH kunde nå en rekordnivå på 1 500 $ den 16 maj 2021. Sedan det ögonblicket har priset på Chia-mynt varit i en björntrend som drev den digitala valutan till nya bottennivåer för några veckor sedan efter att ha handlats under 135 USD per mynt.

Även om det har varit några kortlivade toppar i priset på detta mynt, kunde prisnivån på $1 000 inte upprätthållas under en lång tid. Faktum är att det sedan började falla under hela 2021 och det nådde det lägsta priset som någonsin registrerats för några veckor sedan.

Chia Coin Prisprediktion

Det är inte klart att veta vad som kan hända med denna virtuella valuta i framtiden. Som ett relativt nytt projekt på marknaden kan det fånga uppmärksamheten från ett stort antal investerare eller så kan det helt enkelt sluta som tusentals andra projekt som inte kunde lyckas efter några månader efter att ha släppts till marknaden.

Icke desto mindre bör du ta hänsyn till att en kryptovalutamarknad är en spekulativ plats för investerare. Det kan faktiskt vara möjligt för XCH att plötsligt öka och låta investerare registrera en stor vinst. Detta skulle dock bara hända om projektet fortsätter att fungera. Detta är dock mycket riskabelt och det kan ta lång tid innan detta inträffar.

Den andra möjligheten är att denna valuta börjar röra sig högre i framtiden. Till exempel, om användare och utvecklare börjar skämma ut Chia-myntprojektet, kan det finnas en större efterfrågan på denna virtuella valuta. På lång sikt kan detta ha en positiv effekt på denna virtuella valuta. Detta återstår dock att se eftersom projektet inte verkar gå i rätt riktning.

Var kan man köpa Chia Coin?

Det finns olika kryptovalutabörser som vi kan använda för att köpa XCH. Kom ihåg att du skulle behöva sätta in pengar på dessa börser och sedan byta dem mot XCH.

Det bästa du kan göra är att söka efter de börser med störst likviditet och handelsvolym för att få de bästa priserna. Dessutom bör vi också leta efter de börser med de största handelsparen som finns tillgängliga.

Huobi Global

Huobi Global är en av de största kryptovalutabörserna på marknaden efter Binance. Det har blivit mycket populärt de senaste åren och det är nu en av favoritplattformarna för investerare att få tillgång till virtuella valutor. Detta utbyte erbjuder stöd till ett stort antal virtuella valutor och den har ett brett utbud av funktioner förutom kryptoutbyte.

Om du vill handla XCH, skulle du kunna göra det med den här plattformen. Den har den lägsta skillnaden mellan sälj- och köporder (0,01%) och den hade också en av de största handelsvolymerna för denna digitala valuta i världen.

huobi logotyp

Denna börs har handelsparet XCH/USDT. Det betyder att om du har USDT stablecoin kan du enkelt få tillgång till XCH på några sekunder med Huobi Global, som är en av de största börserna på marknaden.

Om du vill handla XCH och få exponering för denna virtuella valuta, skulle Huobi Global vara bland de bästa börserna att göra det. Du skulle också kunna få lån, låna pengar och köpa många andra digitala valutor för att bygga en balanserad portfölj. Om du är en kryptovalutaexpert kan detta utbyte vara ett bra alternativ för dig.

Gate.io

Gate.io är en annan populär kryptovalutabörs som tillåter användare att köpa och sälja XCH genom sina plattformar. Den är också en av de äldsta på marknaden eftersom den har fungerat sedan 2013.

Gate.io är bland de bästa plattformarna i världen om du vill handla digitala valutor och även få tillgång till olika funktioner som marginalhandel, tokens från IEOs och även andra typer av finansiella tjänster. Låt oss inte glömma att målet med utbyten är att locka så många människor som möjligt som vill få tillgång till virtuella valutor.

Gate.io logotyp

Denna börs är också en av de bästa likviditetsmässigt med en relativt låg spridning på 0,09% mellan sälj- och köporder. Under de senaste 24 timmarna hanterade den en handelsvolym på över 473 miljoner dollar, vilket visar att detta kanske inte är plattformen med den största handelsvolymen för XCH.

Trots det är Gate.io bland de bästa alternativen för användare som vill få tillgång till Chia-mynt. Detta är en säker och etablerad virtuell valutaväxling som låter användare handla och hantera sina virtuella valutor med lätthet.

MEXC Global

MEXC Global är en annan börs där du kan köpa och sälja XCH. Företaget kanske inte är en av de mest populära plattformarna på marknaden men det är definitivt ett bra alternativ för de användare som vill köpa Chia-mynt på några sekunder.

Denna plattform stöder olika språk och är redo att erbjuda lösningar till kunder från hela världen. Med tanke på att kryptovalutabörser vanligtvis har attackerats av hackare, arbetar denna plattform med olika företag som hjälper den att förbättra säkerhetsstandarderna.

MEXC Global

Dessutom arbetar denna börs för att få licenser från olika tillsynsmyndigheter runt om i världen. Detta är något som skulle kunna öka förtroendet från användarna och som skulle kunna låta det komma ombord på ett större antal investerare.

När det kommer till XCH-handel har MEXC Global en handelsvolym på $450 miljoner och en spridning på 0,15%, den största bland kryptobörser. Dessutom är likviditeten inte lika stor som den som erbjuds av andra handelsplattformar. För tillfället kan du bara handla XCH mot USDT, men i framtiden kan nya handelspar läggas till.

MEXC Global kan vara ett bra alternativ om du letar efter att investera i Chia-mynt och få exponering för deras innovativa blockchain-nätverk.

Bibox

Slutligen är det sista utbytet där du kan köpa Chia-mynt Bibox. Denna plattform delar med användarna ett stort antal virtuella valutor på kryptovalutamarknaden, inklusive XCH. Denna digitala tillgång fungerar smidigt och den har ett optimalt kundsupportteam redo att hjälpa dig med alla dina behov.

En av de positiva sakerna med denna kryptovalutabörs är relaterad till dess låga avgifter. Faktum är att användare skulle kunna handla med Bibox och betala en av de lägsta avgifterna på marknaden. På så sätt kan handlare spara stora summor pengar i avgifter som annars skulle gå förlorade.

Bibox logotyp

Som rapporterats av CoinGecko har denna kryptovalutabörs en spridning på 0,07% mellan köp- och säljorder för de användare som vill handla med XCH/USDT-handelsparet. Dessutom verkar det som att det också erbjuder det lägsta priset jämfört med andra plattformar. När det kommer till likviditet har den lägsta möjliga likviditet men den hade en stor handelsvolym under de senaste 24 timmarna.

Alla börser som vi har listat i det här avsnittet anses vara pålitliga. Kom dock ihåg att det alltid är bättre att lagra virtuella valutor i olika mjukvaru- och hårdvaruplånböcker (såvida du inte är en handlare).

Hur lagrar man Chia Coin?

Som vi nämnde tidigare kan kryptovalutabörser bli hackade. Det betyder att användare kan påverkas av attacker som riktar sig mot kryptovalutabörsen. Detta kan leda till att dina pengar försvinner för alltid. Det är därför det är mycket viktigt att ta ut våra Chia-mynt från börsen och använda en traditionell kryptovaluta-plånbok.

Chia anser att användare bör lagra sina pengar i ett system som har uppdaterats och köra en routerprogramvara som har uppdaterats. Dessutom, om du har stora mängder Chia-mynt, bör du alltid använda starka lösenord till alla dina datorinloggningar och konton.

Dessutom bör du alltid se till att du bara känner till din åtkomst till din dator. Om du låter andra få tillgång till din dator kan du ha problem med dina pengar. Du bör komma ihåg att förvara din 24-minnesnyckel på en säker plats och undvika att använda offentliga wifi-nätverk.

Det bästa sättet att lagra dina XCH-tokens är genom en hårdvaruplånbok. I grund och botten, när du använder en hårdvaruplånbok, gör du det omöjligt för individer på internet att få tillgång till dina digitala valutor. På så sätt ser du inte bara till att du har exponering för XCH utan du kan även se till att mynten är skyddade mot eventuella attacker.

Om du bestämmer dig för att lagra dina pengar i en mjukvaruplånbok, bör du se till att din telefon eller dator inte har äventyrats. Om du laddar ner en mjukvaruplånbok och din enhet har äventyrats riskerar du att förlora dina mynt.

Att hålla dina pengar i en kryptovalutabörs skulle bara vara det korrekta att göra om du är en handlare som behöver omedelbar likviditet för att spekulera med priset på Chia-mynt. Annars är det bästa du kan göra att hålla dina pengar i säkra kryptoplånböcker.Source link