Du kanske undrar “Vad är DeFi?” och detta är en rättvis fråga. DeFi-marknaden har expanderat de senaste åren och det har gett investerare ett brett utbud av möjligheter. Således är ovannämnda fråga definitivt mycket bra.

Huvudmålet med det här inlägget är att svara på alla frågor relaterade till vad som är DeFi-krypto. Dessutom kommer vi att dela med dig de bästa DeFi-lösningarna och hur den decentraliserade finansmarknaden förändrar kryptobranschen.

Vad är DeFi?

DeFi står för Decentralized Finance. Detta är vårt kärnämne i “Vad är DeFi?” guide. Den decentraliserade finansmarknaden har erbjudit nya och exklusiva möjligheter för investerare. Huvudskillnaden mellan DeFi och traditionell finansiering är relaterad till den decentraliserade finansmarknadens karaktär.

Genom att använda blockchain-teknik förnyar DeFi-protokoll den finansiella marknaden. Det har varit möjligt för dessa protokoll att göra ekonomiska lösningar tillgängliga för alla. Genom att använda decentralisering kunde dessutom innovativa projekt lägga till nya funktioner i kryptoindustrin.

De flesta av DeFi-lösningarna som för närvarande finns på marknaden är baserade på Ethereum (ETH) nätverk. Därför är det definitivt viktigt att förstå att i “Vad är DeFi?” guide. Men ett större antal DeFi-appar har ökat i andra blockchain-nätverk som Binance Smart Chain (BSC), Tron (TRX) och andra.

DeFi Decentralized Finance-lösningar använder smarta kontrakt för att utföra transaktioner. Dessutom, med dessa smarta kontrakt kan DeFi-lösningar fungera självständigt utan ingripande från en centraliserad myndighet. Dessutom utförs dessa smarta kontrakt när vissa villkor är uppfyllda.

Ett av sätten att mäta expansionen av DeFi-marknaden de senaste åren är genom att analysera det totala värdelåsta (TVL) i DeFi-plattformar. DeFi Pulse tillhandahåller för närvarande mycket exakta uppgifter i den frågan.

Enligt DeFi Pulse har det totala värdet låst i DeFi i amerikanska dollartermer nästan nått 25 miljoner dollar. Under jul var TVL strax under 15 miljoner dollar. Detta visar hur snabbt industrin fortsätter att växa. Det är därför det är mycket viktigt att förstå vad som är DeFi och hur det fungerar.

DeFi-lösningar, tjänster och produkter

För att du ska få en klar uppfattning om vad som är DeFi-marknaden, kommer vi att dela några av de exempel på DeFi-lösningar som för närvarande finns tillgängliga.

Om du vill handla kryptovalutor måste du gå till kryptovalutautbyte. Åtminstone var detta innan DeFi-marknaden existerade. Numera är det möjligt att göra det på ett decentraliserat sätt genom att använda handelsplattformar. Detta liknar traditionella decentraliserade börser (DEX).

En annan lösning från DeFi-marknaden är relaterad till upplåning och utlåning. Kryptohandlare och investerare kan enkelt låna pengar och låna ut sina kryptobesparingar. Du kan till exempel låna USDT och använda dina kryptotillgångar som säkerhet och handla med dessa medel.

Om du istället har digitala tillgångar eftersom du är en långsiktig innehavare kan du enkelt låna ut dessa tillgångar. Du kan tjäna belöningar på dessa medel bara för att låna dem till andra användare. I allmänhet överkollaterar DeFi-plattformar lån. Således, om du inte vet vad som är DeFi, ska du inte vara orolig för dessa lån.

Dessutom är likviditetsbrytning också en av de mest avancerade DeFi-lösningarna. Likviditetsbrytning gör det möjligt för användare att tillhandahålla likviditet för handelspooler och decentraliserade börser. Detta gör det möjligt för investerare att tjäna belöningar för den likviditet de delar.

Detta är faktiskt en av DeFi-lösningarna som marknaden hittade för att hålla flytande handelspar i en decentraliserad miljö. Genom att göra det kommer andra handlare att kunna njuta av den likviditet du tillhandahåller. I utbyte betalar användare och handlare en avgift som kan vara så hög som 0,3% av handeln.

Investerare kan också sätta sina virtuella valutor. I stället för att använda en traditionell och centraliserad insatspool kan det till exempel vara möjligt för dem att använda DeFi-lösningar.

Lista över DeFi-lösningar, tjänster och produkter

Detta är en lista över några av DeFi-lösningarna, som för närvarande finns på marknaden som hjälper dig att förstå vad som är DeFi.

  • Token Swaps
  • Upplåning och utlåning
  • Likviditetsbrytning
  • Crypto Staking
  • Decentraliserade utbyten
  • Likviditetsleverantör

Även om det här bara är några av DeFi-lösningarna som finns, kan det finnas många andra i framtiden. Detta är en snabbt växande industri och projekt släpper regelbundet nya projekt och produkter. Således är DeFi Decentralized Finance-marknaden en mycket konkurrenskraftig och snabbt växande bransch.

Top DeFi-protokoll

Det finns dussintals DeFi-protokoll just nu. Några av dem inkluderar bland annat Uniswap, Maker, Aave, Compound eller Curve Finance.

Uniswap

Uniswap är kanske det mest populära DeFi-protokollet just nu. Denna plattform tillhandahåller automatiserad likviditetsförsörjning på Ethereum. Användare kan handla med Uniswap ett brett utbud av tokens. Användare kan enkelt byta ut en symbol för en annan på bara några sekunder.

Som vi nämnde tidigare fungerar Uniswap med de reserver som tillhandahålls av användare (likviditetsleverantörer). Likviditetsleverantörer tjänar belöningar genom att dela denna likviditet med dessa protokoll. Varje gång en användare utför en handel går en liten del av avgifterna till likviditetsleverantören.

Uniswap är en decentraliserad plattform som kan svara på frågan om vad som är DeFi. Det finns inga centraliserade myndigheter, användare kan byta och byta sina mynt och likviditetsleverantörer tjänar belöningar. Detta är ett av de mest effektiva sätten marknaden hittade för att hantera användarnas behov.

Uniswap officiell webbplats bakgrund som gör att vi bättre kan förstå vad som är DeFi

Tillverkare

Tillverkare är ett annat populärt DeFi-protokoll. Detta var ett av de första projekten som släpptes till DeFi-marknaden. Detta är en decentraliserad utlåningsplattform som körs ovanpå Ethereum och som skapade DAI virtuell valuta.

DAI skapades för att fungera som en stablecoin. Numera har DAI ett stabilt pris som ligger nära $ 1 US dollar. Dessutom skapade Maker ett av de mest innovativa styrningssystemen på marknaden. Allt skapades med hjälp av och utnyttjar smarta Ethereum-kontrakt.

Som Uniswap fungerar Maker på ett helt decentraliserat sätt.

tillverkarens logotyp

Aave

Låt oss fortsätta med vår “Vad är DeFi?” guide med ett annat decentraliserat finansprotokoll. Aave är också en DeFi-lösningsleverantör som vill göra finanser tillgängliga för alla. Användare kan börja låna och låna ut medel.

Detta skulle göra det möjligt för dem att få tillgång till några av de mest innovativa lösningarna på marknaden. Till exempel kan användare sätta in pengar och tjäna belöningar. Några av de medel som kan sättas in inkluderar bland annat USDT, SUSD, BUSD, ETH och USDC. APY ändras mellan 0% och 25%. I vissa fall kan räntesatsen för insättningar vara högre.

För användare som vill låna medel går räntorna från så låga som 1% till så mycket som 65% under perioder med hög efterfrågan.

aave officiella webbplats

Förening

Compound Finance är en annan DeFi-plattform som erbjuder decentraliserade finanslösningar. Just nu tillåter Compound användare att tjäna ränta på tillgångar de lånar. För att låna dessa medel bör användarna använda säkerheter.

Som du kan se är de flesta av dessa protokoll inriktade på att erbjuda lån- och utlåningstjänster. Ändå är räntorna och villkoren något olika på var och en av dessa plattformar. Det bästa är att alltid analysera vilka plattformar som erbjuder de bästa lösningarna.

Dessutom kan användare leverera tillgångar till likviditetspooler och tjäna sammansatt ränta. Plattformen lanserades för några år sedan men lockade ett större antal användare under andra halvåret 2020.

Compound Finance-protokollets officiella webbplats

Lust efter finans

Slutligen innehåller ett annat DeFi-protokoll Lust efter finans. Ibland blir det svårt för användarna att förstå vilka olika lösningar som finns på marknaden. Det är därför Yearn.Finance skapades.

Yearn.Finance konverterar de tokens du sätter in i yTokens. Dessa balanseras om bland de mest lönsamma utlåningsplattformarna på DeFi-marknaden. Detta skulle minska ditt arbete med att söka efter den högsta avkastningen bland plattformarna som finns i DeFi-rymden.

Dessutom, för att helt förstå vad som är DeFi, måste vi också förstå att Yearn.Finance har en styrningstoken. Denna token distribueras till användare som tillhandahåller likviditet med yTokens. Numera är YFI-token bland de största i världen.

Yearn Finance officiella webbplats med ny bakgrund

Andra DeFi Platfoms

Marknaden har skapat många andra DeFi-plattformar. För att bättre veta vad som är DeFi bör användare analysera de olika protokollen där ute. Några av dessa protokoll inkluderar Curve Finance, SushiSwap, Synthetic eller Balancer. Men det finns många andra.

Det säkraste är att alltid följa de protokoll som har de största tillgångarna låsta. DeFi Pulse ger mycket värdefull information i den frågan.

Decentraliserad ekonomi jämfört med decentraliserade applikationer

De kryptovalutamarknad har sett en expansion av decentraliserade applikationer (dApps). Dessa dApps var början på DeFi-marknaden. Faktum är att projekt på krypto- och blockchainmarknaderna investerade i olika initiativ för att erbjuda blockchainbaserade lösningar till individer över hela världen.

Ändå fokuserade dessa initiativ vanligtvis på onlinekasinon och projekt som kunde växa. Många av dessa projekt kunde inte överleva. Trots det finns det några dApps som fortfarande körs och arbetar med tusentals dagliga användare.

DeFi kan betraktas som utvecklingen av dApp-marknaden. Medan dApp-marknaden sökte efter användare hittade investerare DeFi-marknaden. Efterfrågan på decentraliserade finansiella tjänster gjorde det möjligt för DeFi-marknaden att växa och nå det värde den har idag.

Positiva och negativa aspekter av decentraliserad ekonomi

Det finns några positiva och negativa aspekter av den decentraliserade finansmarknaden. Naturligtvis beror detta också mycket på de tjänster du använder. Dessutom kanske vissa positiva eller negativa saker inte gäller dig, så du bör använda detta som en guide för att bättre förstå vad som är DeFi.

DeFi-positiva aspekter

DeFi fungerar på ett helt decentraliserat sätt. Tack vare detta får individer från hela världen tillgång till tillståndlösa lösningar för att hantera sina ekonomiska behov.

Dessutom har DeFi fått dragkraft på kryptomarknaden. Av denna anledning kunde ett stort antal tidiga investerare tjäna pengar med denna tillväxt.

Utöver det kan DeFi hantera tjänster som centraliserade företag inte kan erbjuda på ett effektivt sätt. Till exempel gjorde upplånings- och utlåningsmarknaden användarna att tillgodose många av sina ekonomiska behov.

Antalet lösningar som tillhandahålls av DeFi-projekt växer. Detta måste vi ta hänsyn till. Ju större alternativ som finns, desto bättre kan krypto- och DeFi-marknaderna expandera.

DeFi negativa aspekter

Som vi också vet finns det några negativa aspekter av denna marknad. Detta skulle hjälpa oss att förstå vad som är DeFi.

En av de negativa sakerna är att marknaden fortfarande är i ett tidigt skede. Antalet plattformar minskar fortfarande. Detta kan ge stora möjligheter för investerare som gillar att ta risker, men det kan också vara skadligt om projektet blir en bluff.

Några av projekten kan säkert vara bedrägerier som vill tjäna pengar på investerare som inte känner till DeFi. Genom att lova att bli nästa DeFi-plattform kan användare lätt bli offer för dessa protokoll.

Dessutom finns det inga regler som reglerar marknaden ordentligt. Naturligtvis kan detta vara en positiv sak för många. Ändå skulle detta inte tillåta större investerare att bli en del av denna spännande och snabbt växande bransch.

Slutord om decentraliserad ekonomi

DeFi-marknaden rör sig och växer kontinuerligt. De olika protokoll som för närvarande finns tillgängliga förändrar våra åsikter om den traditionella finansmarknaden. Nu när vi vet vad som är DeFi kan vi ordentligt förstå vilken inverkan denna sektor har på kryptomarknaden.

Under de kommande åren kan DeFi-marknaden få ett större antal användare. Detta skulle hjälpa protokoll att expandera och erbjuda bättre lösningar. Dessutom kan det vara möjligt för hela marknaden att nå ett större antal användare från traditionell finansiering.

För att detta ska kunna ske måste bättre och tydligare regler vara på plats. Ändå finns det ingen tydlig idé idag om vad regeringar planerar att göra med denna spännande DeFi-marknad.Source link