Om du är ny på Bitcoin (BTC) eller så har du varit på marknaden ett tag och frågan “Vad är en Satoshi?” fortsätter att störa dig, var inte orolig för det. Vi har ett tydligt svar på den frågan.

I den här guiden kommer vi faktiskt att svara på frågan “Vad är en Satoshi?” och ännu mer. Vi kommer att gå igenom innebörden av ordet “Satoshi”, hur många Satoshis finns i en Bitcoin och vad är en Satoshi värd.

Vad är en Satoshi?

Låt oss börja från början: Vad är en Satoshi? Satoshi är namnet på den minsta Bitcoin-enheten. Detta motsvarar hur cent fungerar för dollar eller euro. Den största skillnaden är att förhållandet satoshi till bitcoin är 100 miljoner. Det betyder att det finns 100 miljoner satoshis (även känt som sats) per BTC.

Nu vet vi att 1 BTC motsvarar 100 miljoner satoshis. Detta kan verkligen vara till hjälp för små betalningar. Numera är $ 20 i BTC lika med 0,000571 BTC ($ 35,000 per BTC). Om vi ​​använder satoshis skulle $ 20 vara lika med 57.142,85 satoshis. Således blir det snabbare och lättare att använda Satoshis snarare än BTC.

Vad är en Satoshi värt?

Detta ger oss svaret på vår nästa fråga: Vad är en Satoshi värd? För att veta priset på 1 satoshi måste du dela priset på 1 BTC med 100.000.000. Således, om 1 BTC är lika med $ 35.000 skulle varje satoshi vara värd $ 0,00035. Ju högre pris på BTC desto högre pris för varje satoshi och vice versa.

Svaret på “Vad är en Satoshi-enhet?” är mycket tydligt. Vi pratar om den minsta möjliga Bitcoin-enheten. Priset för varje satoshi kommer att bestämmas av marknadspriset på BTC, den största kryptovalutan i världen.

Just nu finns det flera webbplatser som gör det möjligt för oss att få tillgång till live-priset på en satoshi. Att ha en tydlig uppfattning om vad som är en satoshi-värde skulle göra det möjligt för oss att bättre förstå kryptomarknaden. Dessutom kan det vara till hjälp för oss att hantera våra fonder och förstå hur Bitcoin fungerar.

Många Bitcoin-supportrar föredrar att prissätta saker i satoshis. Detta är dock inte standarden. De flesta priserna är fortfarande representerade i Bitcoin snarare än satoshis. Trots det hindrade detta inte företag och vissa plattformar att börja använda sats och ersätta BTC som kontoenhet.

Kan en Satoshi vara värt $ 1?

Teoretiskt ja. Det kan dock vara på något sätt svårt för det att hända. För att varje satoshi ska vara värt $ 1 bör priset på ett enda BTC-mynt vara $ 100 miljoner dollar. Detta är på något sätt svårt att hända.

Faktum är att det totala börsvärdet för Bitcoin skulle behöva skjutas upp till så högt som 2,1E15. Detta är lika med $ 2.100.000.000.000.000. Detta är verkligen mycket mer än vad vi kan föreställa oss. Ändå är det enda sättet för satoshi att nå denna värdering om den amerikanska dollarn devalverar massivt.

Om det händer kanske dessa 100 miljoner dollar inte är värda 100 miljoner dollar som vi känner dem idag, men mycket mindre. Det verkar dock osannolikt på kort sikt att ha en massiv devalvering av den amerikanska dollarn.

Kan en Satoshi vara värt $ 0,01?

Detta är en mer trolig situation. Vi talar om att satoshi når paritet med den amerikanska centen. För att detta ska hända bör varje BTC vara värt 1 miljon dollar. Även om detta verkligen kan vara svårt kan det under de kommande decennierna bli verklighet.

Om Bitcoin når ett pris på 1 miljon dollar per mynt, skulle dess marknadsvärdering nå 21 biljoner dollar. Det här är verkligen mycket. Faktum är att få analytiker ger BTC möjlighet att nå så stora värderingar.

Den erkända investeringsbanken JPMorgan anser att Bitcoin kan nå ett pris per mynt på $ 650.000 under de närmaste åren. Detta är verkligen ingen mindre sak som kommer från en traditionell finansiell institution som JPMorgan.

För några år sedan kritiserade JPMorgan VD Mike Dimon Bitcoin. Nuförtiden, med utbyggnaden av kryptomarknaden, verkar de ändra sin strategi om Bitcoin. En 650 000 dollar BTC skulle sätta priset på varje satoshi till 0 0065 dollar.

Vad är Satoshi?

När vi försöker svara på frågan “Vad är en Satoshi?” vi kan inte undvika att prata om Satoshi Nakamoto. Som du kanske redan vet, Bitcoin skapades av en anonym person (eller grupp av individer) som heter Satoshi Nakamoto.

Satoshi Nakamoto

Fram till idag finns det ingen tydlig information om vem Satoshi Nakamoto är. Det finns några antaganden om hans verkliga identitet. Men det finns inga avgörande resultat i den frågan.

Satoshi Nakamoto kunde lösa ett av de viktigaste problemen för digital valuta: frågan om dubbla utgifter. Genom att skapa Bitcoin och Proof-of-Work (PoW) -algoritmen såg världen den första digitala valutan som kunde överföras över hela världen på ett säkert sätt.

På grund av hans engagemang i skapandet av Bitcoin hette den minsta Bitcoin-enheten Satoshi. Numera finns det flera företag som erbjuder information i satoshis snarare än i BTC. Men de flesta priserna är fortfarande denominerade i BTC snarare än satoshis.

Nu när du vet vem Satoshi Nakamoto är kan vi förstå vad som är en Satoshi Bitcoin-enhet. Det är den minsta enheten i en Bitcoin. Dess namn kommer från Bitcoins grundare och det är nu en sekundär kontoenhet i flera kryptoplattformar.

Hur får du satoshis?

Om du redan vet vad som är en Satoshi kanske du undrar hur du får satoshis. Det enkla sättet att göra det är att köpa dem i en börs. Cryptocurrency exchange är plattformar som tillåter användare att ha tillgång till virtuella valutor.

Alla de största börserna i kryptoindustrin tillåter användare att köpa Bitcoin. Om du köper 1 BTC är du ägare till 100.000.000 satoshis. Detta är automatiskt. Om du äger Bitcoin så äger du satoshis.

Om detta fortfarande inte är klart, låt oss använda ett verkligt exempel. Om du har 100 cent har du $ 1 dollar. Av att du äger 1 €, har du också 100 cent euro. Samma sak händer med Bitcoin. Om du äger 1 BTC äger du 100 miljoner sats och vice versa.

När du använder en kryptobörs kan du köpa Bitcoin och följaktligen kommer du att äga satoshis. Om en hel BTC är för dyr kan du köpa mindre mängder BTC. Till exempel kan du köpa 0,01 BTC, eller motsvarande 1 miljon satoshis. Om du har 0,001 BTC har du 100 000 satoshis.

Problemet med utbyten är att allt är nominerat i BTC-enheter snarare än i satoshis. Det är därför det blir komplicerat för många användare att förstå vad som är en Satoshi. Med den här förklaringen syftar vi till att göra det lättare för dig att förstå hur man får satoshi.

Bitcoin kranar

Ett annat sätt att tjäna Satoshis är att använda en Bitcoin-kran. Bitcoin-kran blev mycket populär när Bitcoin just började bli känt. Användare kan tjäna stora mängder BTC bara genom att logga in på en webbplats och utföra en åtgärd.

I början, när Bitcoin inte var populärt, kunde användare tjäna flera BTC-mynt per dag. När priset på den virtuella valutan växte har belöningarna sjunkit. Numera kan användare tjäna satoshis bara genom att göra små interaktioner på webbplatser.

Till exempel ber vissa av dessa kranar användare att klicka minst en gång i timmen och slutföra en captcha. Dessutom kan användare enkelt börja använda satoshis och Bitcoin. En av de mest populära Bitcoin-kranarna kallas FreeBitco.in och det har varit verksamt i flera år.

Ändå finns det flera kranar på marknaden. Dessutom, om du vill tjäna andra kryptovalutor kan du också göra det. Kranar är inte bara för att tjäna Satoshis utan också för andra digitala tillgångar. Till exempel kan Bitcoin Cash (BCH) och Litecoin (LTC) också delas med användare via kranar.

Gratis Bitcoin Satoshi-kran

Det är värt att påpeka att när du tjänar tillräckligt med satoshis kommer du att kunna dra tillbaka dem från plattformen. Var och en av dessa kranar har olika tröskelvärden för att ta ut medel. Ju lägre uttagsgräns, desto bättre skulle det vara för dig att veta vad som är en Satoshi.

Spela spel för att tjäna satoshis

Detta “Vad är en Satoshi?” guiden måste ha ett avsnitt om underhållning. Det är verkligen möjligt att börja tjäna satoshis genom att spela några enkla men roliga spel. Kryptoanvändare och nykomlingar som vill få tillgång till Bitcoin började spela dessa spel.

Först fanns det några applikationer som du kunde ladda ner till din iOS- eller Android-smartphone. Numera finns det mer sofistikerade lösningar som satoshi-plattformar som tillåter användare att ta emot Satoshis med hjälp av Lightning Network (LN).

Spel tillåter användare att interagera med plattformarna på olika sätt. De kan bli belönade för att göra spelupplevelsen mer sofistikerad. Dessutom kan de också debiteras eller betala för extra funktioner. Genom att använda mikroekonomiska incitament kan användare börja tjäna Satoshis regelbundet.

Detta gör att du kan börja tjäna Bitcoin för att spela spel. Detta kan också hjälpa dig att förstå vad som är en Satoshi med tanke på att du kommer att få tillgång till sats för första gången. Om du inte vet hur du ska hantera dem kan det vara ett av de enklaste sätten att börja lära sig om vad som är en Bitcoin-satoshi-enhet.

Det negativa med denna plattform är relaterat till det faktum att du måste betala för att få tillgång till den. I avgiften för att spela några av spelen ingår 1000 satoshis. Även om detta inte är dyrt kan det bli svårt om en person inte har några sats att använda.

Alien Run

Alien Run är ett av de äldsta och mest populära spelen för att tjäna gratis Bitcoin. Detta spel har varit online i flera år och det kan laddas ner till din smartphone på bara några sekunder. Om du vill veta vad som är en Satoshi, kan det här vara ett bra alternativ.

alien-run-bitcoin-satoshi-game

Du måste slutföra uppdrag med din karaktär. Målet är att klara alla nivåer och tjäna större satoshi-belöningar. Ju bättre du lyckas, desto större blir dina satoshis.

Användare kan ta ut sina pengar så snart det totala värdet når 20 000 Satoshis. Vissa användare tjänar hundratals, om inte tusentals Satoshis per dag med detta enkla och beroendeframkallande spel.

För att appen ska tjäna pengar kommer de att dela videor från sponsorer. Det som är bra är att hela upplevelsen inte är invasiv alls. Videoklippen visas inte så ofta och de kan också hjälpa dig att få nya liv om du förlorar.

Vi pratar om gratis Satoshis som du kan tjäna bara genom att spela några av de mest intressanta spelen som finns.

Utöver det har företaget bakom Alien Run släppt andra Satoshi-relaterade spel. Alla dessa spel är länkade. Det betyder att om du tjänar 10000 satoshis på en av dessa plattformar kommer du att kunna lägga till dem i de medel du har i den andra appen. När du når minimitröskeln på 20 000 satoshior kan du dra tillbaka dem till din plånbok.

Slutord om vad som är en Bitcoin Satoshi-enhet

En Satoshi är den minsta Bitcoin-enhet du kan hitta på marknaden. Det finns 100 miljoner Satoshis i en Bitcoin. Investerare och användare kan helt enkelt få tillgång till Satoshis genom att köpa Bitcoin. Dessutom är det också möjligt för dem att spela spel eller använda kranar för att lära sig vad en Satoshi är.

Eftersom priset på Bitcoin fortsätter att expandera på marknaden blir varje satoshi mer värdefull. Medan Satoshis tidigare inte hade någon betydelse (mindre än 100 000 var värdelösa), börjar kryptoanvändare nu ge mer värde åt dem.

Vissa plattformar och företag använder redan Satoshis som en kontoenhet. Dessutom är priserna lätta att visa som satoshis snarare än som BTC.Source link