Kryptovalutor gör deras betalningssystem stabila genom att motivera dem som hanterar dem att tjäna inkomst. Det finns olika sätt en person kan förvärva kryptokurrency förutom att handla den för pengar eller andra tillgångar.

Genom en gruvmekanism tjänar en person inkomst och gör transaktioner med kryptovaluta säkra. Gruvdrift kräver mer och mer kraftfulla datorer, och individer använder en cryptocurrency mining pool att arbeta tillsammans.

En kryptovaluta Euthereum har infört en ny mekanism för att säkerställa betalningssystemets funktion. Det låter användare också få krypto som belöning. När de satsar några av sina kryptotillgångar får användare betalt i krypto för att göra det.

Insats liknar lite att sätta in pengar på en bank. Normalt kan du inte ta ut din insats inom en överenskommen period, och om växelkursen för en kryptovaluta du har satt in går ner förlorar du. Du kommer inte att kunna spendera eller byta ut det om du vill.

Ur systemperspektiv slösar inte ett stort antal användare resurser i onödan på att försöka hitta på en ny blockchain.

Efter Euthereum har några andra kryptovalutor börjat använda satsningsprincipen, men inte alla gör det hittills. För att skapa nya bitcoins, den mest kända kryptovalutan någonsin, behöver du fortfarande gå på gruvdrift.

Varför är insats bra för systemet?

Medan den är insatt verifierar din krypto transaktioner inom systemet. Detta är en alternativ mekanism för gruvdrift när transaktioner verifierades genom beräkningar som utförts av dem som syftar till att skapa ny krypto.

Ju mer utsökt en blockchain blir, desto mer krävande är beräkningen, vilket kräver mer tid. Avgifterna för transaktioner höjdes, vilket gjorde betalningsmekanismerna mindre effektiva.

Dessutom lägger staplingen till en skyddsnivå för projektet eftersom hackare inte bara behöver ha kraftmaskiner för att försöka attackera dem utan också måste ha en betydande mängd krypto att spela. Olika valutor fastställer ingångsgränser för en första insats.

Insats är en ny mekanism som har uppstått för att lösa vissa ineffektiviteter i gruvmekanismen. De som vill satsa några av sina kryptotillgångar behöver fortfarande kraftfulla datorer.

Varför kan insats vara användbart för en kryptohållare?

När du satsar några av dina tillgångar siktar du på att tjäna mer krypto. Det kan ses som en form av investering.

Olika valutor erbjuder olika villkor för att hålla dina tillgångar i spel, beroende på den period du väljer att sätta in dem. Vanligtvis, ju längre perioden, desto högre ränta får du.

Finns det en nackdel med stapling?

En innehavare av kryptovaluta kan inte nå tillgångar under en viss period. Om växelkursen för den valuta du har satt in går ner är det enda du kan göra att sitta och titta på hur du förlorar inkomst tills slutet av din insats.

Varför är insats bra för planeten?

Färre resurser används förgäves jämfört med gruvdrift, när många människor fortfarande försöker hitta en ny nyckellösning för en blockchain.

När vi pratar om kryptogruvning är parallellen guldbrytning i Golden Rush -tiderna. Det brukade vara en komplicerad och tröttsam uppgift som utfördes av dem som var fysiskt vältränade och desperata. Man behöver en kraftfull dator och skicklighet för att bryta Bitcoins och andra kryptor. Insats är som att skicka ut dina pengar till en bank för att säkra deras likviditet. På grund av verkligheten i en blockchain handlar stapling fortfarande om verifiering av transaktioner men på ett annat sätt. En blockchain innehåller din krypto, vilket gör det möjligt att säkra betalningar inom olika deltagare. Om din krypto kommer från någon olaglig källa kan den brännas av kedjan.

Vi kommer att se om satsning är framtiden för kryptoprojekt eller om båda metoderna kommer att existera parallellt med varandra.Source link