Världen med digital utlåning rör sig i mycket snabb takt. Kryptoutlåning är uppfriskande nytt och bekvämt bekant, det är det bästa sedan starten av blockchain-teknik, beroende på din syn och var dina tillgångar för närvarande lagras.

Blockchain-teknik ger kryptovalutor. Även om det fortfarande utvecklas förändras det banker och andra finansinstitut i hur de genomför sin utlånings- och upplåningsprocess genom användning av Decentralized Finance (DeFi), vilket är ett av de viktigaste användningsfallet för blockchain-teknik.

Traditionella finansinstitutioner tar sig långsamt in i kryptorummet eftersom den nya teknikens överklagande gradvis blir tydligare.

Kryptolån är en av de stigande trenderna i kryptoutrymmet och har samlat mycket uppmärksamhet som ett alternativ för investerare att öka deras tillgångsproduktivitet. Menande investerare har nu fler alternativ och sätt att tjäna ränta på sina tillgångar. Låt oss nu dyka in och förstå det kryptolånande ekosystemet.

Vad är kryptolån?

Kryptolån är en form av Decentralized Finance (DeFi). Som namnet antyder är det handlingen att låna ut kryptovalutor eller fiatvalutor till låntagare i utbyte mot räntebetalningar via kryptobörser eller olika utlåningsplattformar. Som en växande trend inom finans och blockchain kommer en ränta att uppstå till en överenskommen ränta för att utlåning ska ske.

Crypto-utlåning fungerar bäst för investerare som har kryptotillgångar och inte använder dem snart. Det hjälper investerare att tjäna extra kryptor bara genom att låna ut dem. Lån bara din krypto, godkänn det smarta kontraktet och tjäna en ränta för en viss period.

Hur Crypto-utlåning fungerar

Även om kryptolån är lite annorlunda från plattform till plattform, är det allmänna konceptet fortfarande detsamma beroende på vilken plattform du använder. Här gör en investerare sina kryptotillgångar tillgängliga för utlåning på en utlåningsplattform, till en fast kurs.

En låntagare kommer att begära att låna eller låna ut en del av långivarens tillgångar från börsen genom att ställa säkerheter som kommer att sparas på utlåningsplattformen. Några dagar senare betalar låntagaren tillbaka de lånade tillgångarna med räntan.

Hela processen med utlåning och upplåning av kryptovaluta är tillförlitlig eftersom kryptolån också använder smarta kontrakt och kontraktet implementerar villkoren. För att kryptolån ska kunna ske måste följande tre agenter användas;

En Crypto-utlåningsplattform

Denna plattform tar hand om utlåning och upplåning. När det gäller dessa plattformar är det uppdelat i två typer. Vi har decentraliserade och centraliserade plattformar.

Låntagaren

Detta kan vara individer som vill skaffa medel, vanligtvis använder kryptotillgångar eller fiatvalutor som säkerhet för att få finansiering för alla ändamål.

Långivaren

Det här är den enskilda investeraren som tillhandahåller eller erbjuder att låna ut sina tillgångar, kan vara en investerare som innehar kryptotillgångar som väntar på att priset eller värdet ska stiga.

Vilka är de bästa Crypto-utlåningsplattformarna?

Tänker du testa den här typen av utlåning? Även om dessa plattformar skiljer sig åt i sitt driftsätt, här är några av de bästa plattformarna du bör överväga om du är intresserad av kryptolån. För mer information kan du Jämför de bästa kryptolåneplattformarna.

Nexo

Nexo är ett blockchainföretag som tillåter kryptoägare att använda sina tillgångar som säkerhet och sedan ta ut kontanter i över 40 lokala valutor. Nexo drivs av Credissimo och ger kryptotillgångshållare tillgång till kontanter samtidigt som de behåller äganderätten till sina tillgångar.

BlockFi

BlockFi grundades 2017 och syftar till att göra det möjligt för innehavare av kryptovaluta att göra mer med sina kryptotillgångar. Företaget är baserat i New York.

Till skillnad från andra kryptolåneplattformar erbjuder BlockFi ett räntekonto där du lånar ut din krypto för att tjäna sammansatt ränta och kryptolån där du kan samla in pengar med din kryptovaluta som säkerhet.

Slutsats

Att låna ut kryptovaluta kan vara ett enkelt sätt att tjäna passiva inkomster, teknologin bakom kryptolån är ny och utvecklas snabbt. Eftersom fler plattformar bidrar till ekosystemet kommer kryptolån att bli mognare.Source link