Shiba Inu (SHIB) har varit en av de hetaste kryptovalutorna de senaste månaderna. 2021 är redan bakom och 2022 börjar bli redo för vad som kommer i framtiden. Shiba Inu kan spela en nyckelroll under de kommande månaderna och detta kan återspeglas i priset. Men vi bör också vara försiktiga med denna digitala tillgång.

Med 2021 kvar, kan 2022 bli redo för nya och intressanta saker. Det är därför vi ville skapa en guide om “Vad är Shiba Inu?” och berätta alla detaljer du borde veta om denna digitala tillgång. Vi kommer att gå igenom dess huvudsakliga egenskaper, vi kommer att titta på dess prisprestanda och hur och var man kan köpa den.

Vad är Shiba Inu?

Låt oss börja med grunderna: vad är Shiba Inu? Shiba Inu är just nu en av de 20 största kryptovalutorna i världen. Det skapades som en Ethereum-baserad digital tillgång som blev en tydlig konkurrent till Dogecoin (DOGE). Denna digitala valuta är också känd som Dogecoin Killer eftersom den delar många av dess funktioner och mål.

Grundaren av Shiba Inu, Ryoshi, sa att de var redo att gå om värdet på Dogecoin. Och detta är vad som hände på marknaden 2021. Shiba Inu kunde överträffa DOGE 2021 och blev en topp 10 digital tillgång.

japansk tecknad hund Shiba inu logotyp designmall

Detta mynt innehåller också en Shiba Inu-hund, liknande vad Dogecoin redan har gjort tidigare. Låt oss inte glömma att Dogecoin släpptes som ett memmynt med logotypen för en Shiba Inu-hund. Därför har vi här två olika meme-mynt som försöker tävla mot varandra.

Shiba Inu anses också vara ett tydligt alternativ till Dogecoin. Det skapades i augusti 2020 och det är också ett mynt som används som memmynt. En annan sak som du bör veta om Shiba Inu är att denna virtuella valuta blev populär tack vare att Teslas grundare, Elon Musk, publicerade en bild på sin Shiba Inu-valp som heter Floki.

Shiba Inu’s officiell hemsida hävdar att de blev en decentraliserad meme-token som utvecklades till ett levande ekosystem. Shiba Inu-ekosystemet är också beroende av två andra virtuella valutor förutom SHIB. Dessa mynt kallas KOPPEL och BEN.

En viktig sak att nämna om Shiba Inu är sättet på vilket denna virtuella valuta skapades. Grundaren av denna digitala tillgång låste 50 % av det totala utbudet av tokens i Uniswap och den andra hälften skickades sedan till Vitalik Buterins plånboksadress. Buterin bestämde sig då för att sälja en del av mynten och göra den största kryptodonationen i historien för att bekämpa Covid-19 i Indien.

Dessutom brändes de återstående mynten som Buterin innehade. Det betyder att Shiba Inu har en starkare gemenskap, ett mindre totalt utbud och det har hjälpt till att bekämpa spridningen av Covid-19 i Indien.

Shiba Inu (SHIB) Pris

Låt oss nu ta en titt på Shiba Inus pris och hur det har utvecklats under de senaste åren. När denna artikel skrivs är Shiba Inu den 13:e största kryptovalutan i världen med ett börsvärde på $17,4 miljarder och ett pris per mynt på $0,00003176.

Sedan den släpptes 2020 har Shiba Inu upplevt en explosiv expansion. Mellan augusti 2020 och januari 2021 handlades den digitala valutan vanligtvis under $0,000000000020. Detta är ett enormt lågt pris för en virtuell valuta och är starkt relaterat till det faktum att detta mynt har ett enormt stort utbud.

Saker och ting förändrades i januari 2021. Myntet upplevde sin första massiva topp när det gäller pris. Myntet steg till $0,000000069 under en kort tid innan det återigen föll till $0,000000008 per mynt. Detta visar hur myntet kunde uppleva en period av expansion och sedan en korrigering följt av ytterligare en period av ackumulering, som det vanligtvis händer med olika virtuella valutor.

Shiba Inu pris

SHIB upplevde ytterligare en prishöjning i mars 2021. Den här gången steg den digitala valutan till 0,0000001 USD för första gången i historien. Trots det faktum att den upplevde en korrigering på över 50 %, skulle följande topp få SHIB:s två första prishöjningar att se små ut.

I maj 2021, när Bitcoin nådde en rekordnivå på över $63 000, Shiba Inu slog otroliga $0,0000375 per mynt. Återigen kunde denna prisökning inte hållas under en lång tid. Det hölls verkligen i några dagar och sedan gick det tillbaka med nästan 80 %.

Mellan maj och oktober var den virtuella valutan då i en ackumuleringsfas med ett relativt stabilt pris och med fluktuationer som inte var större än 20 %. Detta gjorde det möjligt för investerare att investera i SHIBA innan den sista bullrun som den upplevde i mitten av oktober. SHIB nådde en rekordnivå i slutet av oktober på $0,00008 per mynt som överträffade Dogecoin för första gången i historien.

Från det ögonblicket och fram till idag har SHIB varit i en björntrend. Den har redan begränsat mer än 50% från sin rekordhöga nivå och den kan fortsätta att röra sig nedåt om björntrenden i kryptoindustrin fortsätter. Trots det har SHIB varit en virtuell valuta som har gett många köp- och säljmöjligheter för investerare under de senaste åren.

Var kan man köpa Shiba Inu?

Det är nu dags att se var vi kan köpa Shiba Inu på kryptovalutamarknaden. Det första du behöver veta är att du kan köpa SHIB i ett stort antal kryptovalutabörser. Några av dessa plattformar inkluderar Binance, Coinbase, HitBTC, MEXC Global, Huobi Global, OKEX, KuCoin, Bitfinex, Kraken och många andra.

En av de viktiga sakerna att veta innan du bestämmer dig för att köpa Shiba Inu är att se till att utbytet som vi vill använda är tillgängligt i vårt land. Att skapa ett konto och sätta in pengar på en kryptovalutabörs som inte verkar i vår jurisdiktion kan vara ett stort misstag.

Om du har valt kryptovalutabörsen för att köpa Shiba Inu, bör du ta hänsyn till om de accepterar fiat-betalningar, handelsparen som de för närvarande erbjuder och även likviditeten som det finns för denna specifika virtuella valuta.

För tillfället är Binance en tydlig ledare när det gäller handelsvolym för Shiba Inu. Denna kryptovalutabörs stöder inte bara fiat-betalningsmetoder utan har också olika handelspar. För tillfället kan du köpa Shiba Inu på Binance med SHIB/USDT, SHIB/BUSD, SHIB/TRY, SHIB/EUR, SHIB/DOGE, SHIB/BRL och SHIB/AUD. För tillfället hanterar Binance över 36% av den totala handelsvolymen för SHIB runt om i världen.

Handelsparet med den största handelsvolymen är SHIB/USDT med 25% av all handelsvolym för SHIB. Det är definitivt överraskande.

Coinbase bestämde sig istället för att ta en mer konservativ inställning till SHIB. De erbjuder bara två handelspar: SHIB/USD och SHIB/USDT. Dessa två handelspar representerar 9,35 % av hela handelsvolymen för Shiba Inu i världen.

OKEx och Huobi Global har också en stor handelsvolym för Shiba Inu. De hanterar faktiskt 10,5% av SHIB:s handelsvolym. Det är mycket viktigt eftersom dessa två börser har en större kombinerad handelsvolym än Coinbase, en av de äldsta kryptovalutabörserna i världen.

Hur köper man Shiba Inu?

Om du redan bestämt dig för att öppna ett kryptovalutakonto bör du veta hur du köper Shiba Inu på olika kryptovalutabörser.

Steg 1 – Välj en kryptobörs

Det första steget kräver att du skapar ett kryptovalutaväxlingskonto. Detta kan göras på bara några minuter beroende på vilken plattform du väljer att använda. De flesta kryptobörser har en standardprocess för dig att skapa ett konto innan du börjar handla eller köpa virtuella valutor.

Du måste dela ett e-postkonto, välja ett lösenord och konfigurera 2FA. Dessutom skulle vissa kryptoutbyten kräva att du verifierar din identitet genom en ID-bild och en eventuell selfie. Detta händer i de flesta kryptobörser runt om i världen och det är en standardprocess för de investerare som vill handla med större summor pengar.

Steg 2 – Sätt in pengar

När det gäller att sätta in pengar har kryptobörser redan flera betalningsmetoder som stöds. Till exempel kan du sätta in fiat-valutor med betal- eller kreditkort. I vissa fall kan du till och med sätta in pengar med en banköverföring. Det bästa alternativet är dock att göra det med betal- eller kreditkort eftersom det skulle vara det snabbaste alternativet.

Vissa andra betalningsprocessorer från tredje part kan stödjas av vissa kryptobörser. Det är upp till dig att bestämma hur du sätter in pengar för att köpa Shiba Inu.

Steg 3 – Köp Shiba Inu

Det sista steget skulle kräva att du köper SHIB med de medel som du har satt in. Oavsett om du har satt in €1 000 eller €50, kommer processen att se väldigt lika ut. Du måste söka i börssektionen och välja ett handelspar, till exempel SHIB/EUR. När du har gjort det måste du ta ett beslut om du vill köpa det till marknadspriser eller skapa en limitorder som skulle uppfyllas så snart priset når en viss nivå.

Hur man förvarar Shiba Inu

Du bör veta att kryptovalutabörser inte är det bästa alternativet för långsiktiga innehavare att behålla sina virtuella valutor. Anledningen bakom det är relaterat till det faktum att kryptobörser kan bli hackade. Detta hände många gånger tidigare och det påverkade tusentals kryptoanvändare.

Därför är det bästa sättet att lagra Shiba Inu genom att använda en mjukvaruplånbok eller en hårdvaruplånbok. Programvaruplånböcker skulle låta dig hantera dina SHIB-mynt på ett snabbt och enkelt sätt. Du kan ladda ner valfri mjukvaruplånbok som stöder Shiba Inu till din smartphone eller till din stationära dator.

huvudbok Nano S

Detta skulle låta dig äga dina privata nycklar och hantera dina mynt som du bestämmer. Programvaruplånböcker ger dig kontroll över dina mynt. Det betyder att du bör vara mycket försiktig med hur du hanterar dina digitala valutor. Om din dator eller smartphone blir attackerad av en hacker eller ett virus, kan dina mynt vara i fara.

En annan möjlighet är att använda en hårdvaruplånbok. Hårdvaruplånböcker är fysiska enheter som ger dig kontroll över dina pengar hela tiden och låter dig undvika eventuella attacker från tredje part. Detta är möjligt på grund av att de privata nycklarna till din plånbok kommer att hållas offline. Långtidsinnehavare eller de användare som har stora mängder SHIB bör definitivt överväga att skaffa en hårdvaruplånbok.

Shiba Inu vs Dogecoin

Shiba Inu och Dogecoin har många likheter men också skillnader. Båda kryptovalutorna skapades som memmynt och har attraherat stora och mycket aktiva gemenskaper. Numera är både Dogecoin och Shiba Inu tydliga konkurrenter.

Båda kryptovalutorna har en Shiba Inu-hund som officiell logotyp. Även om färgerna och layouten för var och en av dessa logotyper är olika, har de båda en hund som fungerar som en meme. Dessutom har dessa digitala valutor mycket engagerade gemenskaper som regelbundet länkar sina virtuella valutor till memes.

Shiba Inu och Dogecoin har båda mycket stora totala förråd. Dogecoin har dock ingen gräns för det totala utbudet av DOGE som någonsin skulle skapas. Istället har Shiba Inu ett tydligt och definierat totalt utbud av mynt som någonsin skulle skapas.

Båda kryptovalutorna brukade ha ett pris under 0,01 USD. Dogecoin kunde dock växa och det handlas nu över $0,10. Ingen av dessa virtuella valutor har nått $1 ännu. En annan skillnad mellan dessa två kryptovalutor är relaterad till det faktum att Shiba Inu förlitar sig på Ethereum blockchain medan Dogecoin har ett eget blockchain-nätverk som har skapats som en hård gaffel till Litecoin (LTC).

Kommer Shiba Inu att nå $1?

Huvudfrågan som flera analytiker och investerare just nu ställer är om Shiba Inu kan nå $1 i framtiden. Detta är högst osannolikt att hända på grund av de främsta orsakerna. Faktum är att den främsta orsaken till att Shiba Inu inte kan nå är på grund av det stora utbudet av mynt som har skapats. Det finns en total tillgång på 1 000 000 000 000 000 SHIB.

Om SHIB når $1 med en total tillgång på 1 kvadriljon mynt, skulle den ha en marknadsvärdering på 1 kvadrillion dollar. Detta är högst orealistiskt. För att Shiba Inu ska nå $1 kan två saker hända: antingen upplever den amerikanska dollarn hyperinflation eller så minskar Shiba Inus totala utbud drastiskt.

Utan att någon av dessa två saker händer borde SHIB-innehavare veta att de inte skulle kunna hålla ett mynt värt $1 under de kommande åren.Source link