Det finns ett stort antal kryptovalutor på marknaden, men Solana (SOL) har varit ett av de främsta mynten under 2021. Denna virtuella valuta kunde nå ett stort antal användare och flera projekt har arbetat med olika lösningar ovanpå detta blockchain-nätverk.

Utöver det blev Solana en av de 5 bästa kryptovalutorna. Detta visar att det har varit en stor adoption och intresse för detta mynt. Men vad handlar Solana (SOL) om? Vad erbjuder detta blockchain-nätverk som andra projekt för närvarande inte kan erbjuda? Vi kommer att berätta alla detaljer om Solana i den här guiden.

Vad är Solana (SOL)?

Solana är ett kryptovaluta- och blockkedjenätverk som syftar till att erbjuda avancerade och effektiva decentraliserade ekonomilösningar (DeFi). Målet är att erbjuda bättre lösningar än de nuvarande blockkedjenätverken på kryptovalutamarknaden.

Under de senaste åren har vi sett hur lager-1 blockkedjor har påverkats av skalningsproblem. Avgifterna blev mycket höga och transaktionstiderna var också enormt långa för de användare som inte ville betala för höga transaktionsavgifter. På grund av detta sökte DeFi och andra blockchain-initiativ efter olika lösningar för att kunna distribuera sina projekt.

Solana blev ett av de mest effektiva nätverken som underlättade skapandet av olika decentraliserade applikationer. Målet är att förbättra skalbarheten och göra det möjligt för alla projekt att släppa och distribuera sina smarta kontrakt ovanpå det nätverket.

Detta blockchain-nätverk fungerar med en unik Proof-of-History (PoH) konsensusalgoritm som också förlitar sig på Proof-of-Stake (PoS)-lösningar. På så sätt är det möjligt för Solana att göra det möjligt för nätverksdeltagare att distribuera, hantera och interagera med olika smarta kontrakt, dApps och decentraliserade ekonomilösningar.

Tack vare sin hybridkonsensusalgoritmmodell kan Solana göra det erbjudande några av de mest pålitliga och snabba blockkedjelösningarna på kryptovalutamarknaden. Användare ska inte oroa sig för bristen på skalbarhet eller höga avgifter, Solana är numera ett av de bästa och mest effektiva blockkedjenätverken på kryptovalutamarknaden.

När denna artikel skrevs arbetar Solana med mer än 400 projekt från hela världen. I framtiden kan detta antal fortsätta att växa, eftersom målet är att ta med så många projekt som möjligt att använda och njuta av snabba transaktionshastigheter, låga avgifter och effektiv smart kontraktsutrullning.

Tack vare sitt nätverk av globala validatorer är Solana ett decentraliserat nätverk som är helt censurbeständigt, vilket är mycket viktigt för krypto- och marknadsaktörer. På så sätt kan företag och individer som implementerar smarta kontrakt ovanpå Solana vara säkra på att deras transaktioner kommer att behandlas och att de inte kommer att kontrolleras av en centraliserad myndighet.

SOL på kryptovalutamarknaden

När det kommer till Solana finns det många saker att ta hänsyn till. En av dem är dess kryptovaluta som heter SOL. SOL är den digitala tillgången som driver hela Solanas ekosystem. Tack vare det kan användare njuta av låga kostnader och pålitliga transaktioner på Solana-nätverket.

Tack vare Solanas expansion har vi sett SOL nå topp 5 kryptovalutamarknaden. Enligt uppgifter som delas av CoinMarketCap, Solana har ett pris per mynt på 173 dollar och ett börsvärde på 0,123 miljarder dollar. Detta gör den till den 5:e största virtuella valutan i världen efter Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB) och Tether (USDT).

Detta är verkligen imponerande för Solana, en kryptovaluta som släpptes på marknaden 2020 och som på så kort tid blev ett av de mest populära och största blockkedjenätverken i världen. Det första året av Solana var ganska platt. Faktum är att den virtuella valutan handlades mellan $0,78 och $4,5 per mynt. Men för det mesta handlades den virtuella valutan för nära $2 per mynt.

Solana Pris

Det var en första prisökning från $1 till $4,5 och en björntrend från $4,5 till $1,5. Prisökningen upplevdes av SOL på bara några veckor och björntrenden ägde rum mellan september 2020 och januari 2021.

Saker och ting förändrades under 2021 med prisuppskattningen av Bitcoin. Hela marknaden för kryptovaluta började röra sig högre, och Solana var inte undantaget. SOL steg i maj 2021 till över 50 USD per mynt. Låt oss inte glömma att denna virtuella valuta började året på nära 1,5 USD per mynt. Mellan maj och augusti gick SOL in i en ackumuleringsperiod som gick tillbaka till $23 per mynt.

I september 2021 startade en ny tjurkörning för Solana som försökte nå $200 (men den kunde inte göra det). Ändå, i november, översteg SOL $250 per mynt. Nu handlas SOL nära $175 och det har varit i en ackumuleringsperiod i flera veckor nu. Det skulle vara mycket viktigt att se och förstå vad som kommer att hända med Bitcoin under de kommande månaderna, eftersom detta kan ha en tydlig inverkan på framtiden för denna virtuella valuta.

Solana-prisprognosen 2022

Att analysera kryptovalutamarknaden är inte en lätt sak att göra. Det finns faktiskt många saker som vi bör ta hänsyn till. Analytiker tar vanligtvis hänsyn till de grundläggande och tekniska aspekterna av denna virtuella valuta. Detta händer inte bara för kryptovalutor utan även för aktiemarknaden.

Tänk på att vi inte är finansiella rådgivare och att detta endast bör övervägas i utbildningssyfte. Solana kan uppleva en prisökning under hela 2022 om det finns en tjurmarknad i kryptovalutabranschen. Detta skulle hända med Bitcoin och Ethereum som tog ledningen och driver hela ekosystemet framåt.

Låt oss inte glömma att det kan finnas andra saker som skulle kunna hjälpa SOL år 2022. Vi har till exempel sett att Solana har upplevt en stor tillväxt tack vare expansionen av icke-fungibla tokens (NFT) och decentraliserade finansapplikationer (DeFi) 2021. Om marknaden fortsätter att gå framåt är det mycket möjligt att se en ökad efterfrågan på SOL och Solana-nätverket.

Vi bör också veta att kryptovalutamarknaden fungerar med olika cykler. Dessa cykler är tydligt markerade av björn, tjur och ackumuleringsperioder. Under tjurmarknader rör sig de flesta virtuella valutor högre, vilket betyder att SOL har större chanser att följa trenden. Om det finns en björnmarknad kommer det att finnas större chanser för SOL att frikoppla sig från den allmänna kryptotrenden och gå högre.

Slutligen kan det också finnas en ackumuleringsperiod. Under den tiden skulle investerare kunna köpa SOL och den virtuella valutan skulle handlas i ett relativt snävt intervall. Detta är vad som hände med Bitcoin mellan januari och december 2018. Detta kan säkert hända SOL också.

Solana-prisprognosen för 2022 är svår att fastställa. Men om den rör sig högre finns det större chanser för denna digitala tillgång att registrera nya all-time highs. Istället, om den digitala valutan rör sig lägre (på grund av en allmän kryptobjörnmarknad), skulle det vara mycket viktigt att definiera stödnivåer och förstå hur långt den digitala valutan kan falla under en björntrend.

Hur köper jag Solana?

Om du vill köpa Solana är det alltid det bästa alternativet att använda en kryptovalutabörs. Detta skulle låta dig enkelt hantera dina pengar, sätta in pengar och hantera dina digitala tillgångar. Dessutom skulle du också kunna delta i olika initiativ relaterade till kryptovalutamarknaden.

Processen att öppna ett kryptovalutakonto och köpa digitala valutor är ganska standardiserad. Det betyder att användare skulle kunna följa dessa steg oberoende av börsen de använder för att köpa SOL.

Steg 1- Öppna ett Crypto Exchange-konto

Låt oss börja med grunderna, investerare bör öppna ett kryptovalutaväxlingskonto. Det finns dussintals alternativ runt om i världen som låter dig köpa SOL. Det betyder att det är upp till användaren att bestämma vilken plattform som ska användas.

Vissa kryptovalutabörser är bättre än andra på grund av det faktum att de skulle låta användare sätta in pengar i sin lokala fiat-valuta. Dessutom kan vissa kryptovalutabörser erbjuda ett större antal virtuella valutor eller kryptorelaterade tjänster. Därför kan det vara bekvämare att välja en eller annan plattform.

Dessutom är det ganska enkelt att öppna ett kryptovalutaväxlingskonto. Du måste dela med dig av ditt e-postkonto, ett lösenord och ytterligare information som gör att du kan verifiera din identitet. När det är gjort kommer användare att kunna sätta in pengar och köpa SOL med bara några enkla steg.

Steg 2- Finansiera ditt konto

Detta är en av de viktigaste delarna av att köpa SOL. Utan pengar kommer du inte att kunna köpa någon virtuell valuta. Men varje kryptovalutabörs har olika antal tillgängliga insättningsalternativ. Du vill vara säker på att du väljer den som uppfyller dina behov.

Vissa plattformar låter dig använda betal- eller kreditkort medan andra låter dig göra en banköverföring. Oavsett vilken typ av betalningsmetod du använder, måste du sätta in antingen virtuella valutor eller din lokala fiatvaluta till kryptovalutabörsen.

Det finns några andra tredjepartslösningar som också låter dig köpa SOL. Men att finansiera ett kryptovalutaväxlingskonto är numera en mycket enkel sak att göra. De flesta av de största börserna runt om i världen tillåter användare att sätta in pengar med olika betalningsmetoder.

Steg 3- Köp SOL

Det sista steget är att köpa SOL. Detta är vad vi har försökt göra. Nu när du har ditt konto med pengar kan du gå antingen till avsnittet “växling” eller den “förenklade” köpprocessen. Den förenklade köpprocessen kanske inte är tillgänglig på alla börser.

Utbytet skulle låta dig handla dina pengar mot SOL. En annan sak du bör ta hänsyn till är att det kanske inte finns många handelspar. Det betyder att du kanske måste ändra din fiat-valuta mot en annan virtuell valuta innan du kan köpa SOL. Till exempel, om du har satt in EUR och det inte finns något SOL/EUR-handelspar, bör du konvertera din EUR till en annan virtuell valuta för att köpa SOL.

Bästa Solana Crypto Exchanges

Det är nu dags att analysera de olika börserna som för närvarande låter användare köpa Solana. Detta skulle låta oss förstå vilka plattformar som har de bästa lösningarna och vilka plattformar vi definitivt bör undvika. När vi analyserar en kryptovalutabörs för att köpa en digital valuta måste vi ta hänsyn till betalningsmetoderna, likviditeten som de har för ett visst handelspar och plattformens tillförlitlighet (hur känd den är).

Coinbase Pro vs. Binance

För tillfället finns det flera kryptovalutabörser som stöder SOL. Det betyder att du inte kommer att ha problem med att köpa Solana om du bestämmer dig för det. Några av de börser som för närvarande stöder olika SOL-handelspar inkluderar Coinbase Exchange, Binance, Huobi Global, KuCoin, Kraken, FTX, Gate.io och många andra.

När det kommer till handelsvolym ser vi att SOL/USD-handelsparet på Coinbase Exchange är det med störst likviditet runt om i världen. Det representerar 10,95 % av den totala handelsvolymen för Solana på marknaden.

Det andra handelsparet med störst volym för Solana är SOL/USDT på Binance-börsen. Under de senaste 24 timmarna hanterade denna plattform 10,78 % av Solanas totala handelsvolym runt om i världen. Det är värt att ta hänsyn till att Binance har 13 olika handelspar för Solana som representerar 16,33% av den totala handelsvolymen för denna virtuella valuta.

Istället har Coinbase sex olika handelspar med en total handelsvolym på 12,96. Både Binance och Coinbase stöder olika fiat-valutor, vilket skulle vara idealiskt för de användare som satte in pengar och vill ha snabb och direkt tillgång till SOL.

Andra kryptovalutabörser med stor handelsvolym för Solana inkluderar FTX, OKEx och Huobi Global. Dessa tre handelspar (SOL/USDT och SOL/USD) representerar 15,75 % av den totala handelsvolymen för Solana runt om i världen.

Det är nu upp till dig att bestämma vilken kryptovaluta som du använder för att investera i Solana eller för att köpa och sälja andra virtuella valutor.Source link