Tron (TRX) är en av de snabbaste och mest användbara kryptovalutorna på marknaden. Denna virtuella valuta har funnits på marknaden i flera år nu och den gör det lättare för utvecklare och blockchain-projekt att släppa och skapa nya decentraliserade applikationer (dApps).

I den här guiden om vad som är Tron (TRX), kommer vi att berätta allt du bör veta om denna virtuella valuta och varför detta blockchain-nätverk spelar en så viktig roll på marknaden. Vidare kommer vi att berätta var du kan köpa denna digitala tillgång och hur du bland annat köper denna virtuella valuta.

Vad är Tron (TRX)?

Tron är en av de största kryptovalutorna i världen. Den släpptes av Justin Sun och en grupp utvecklare 2017 när kryptovalutaindustrin rörde sig mot en av de största tjurmarknaderna den någonsin har upplevt.

Men för att förstå vad Tron är bör vi också förstå kryptovalutamarknaden vid den tidpunkt då denna virtuella valuta släpptes. Vi borde veta att Ethereum (ETH) var det största blockchain-nätverket efter Bitcoin (BTC) och det erbjöd krypto- och blockkedjeföretag möjligheten att släppa sina egna tokens och projekt (inklusive dApps) ovanpå det.

Det har dock släppts så många olika initiativ på Ethereum-nätverket att det blev väldigt svårt för det att hantera så många transaktioner utan att uppleva flaskhalsar. Faktum är att Ethereum-nätverket var överbelastat och nästan omöjligt att använda för många.

Det var här Tron blev en mycket användbar virtuell valuta för att skicka och ta emot snabba transaktioner som ett alternativ till ETH. Trons huvudnät släpptes dock 2018, vilket innebär att det tog lite tid för Tron att börja erbjuda lösningar till kryptovalutamarknaden. Nuförtiden blev Tron ett av de viktigaste blockkedjenätverken för företag och projekt för att släppa sina dApps och andra decentraliserade ekonomilösningar (DeFi).

Tack vare sin unika arkitektur kan Tron-nätverket erbjuda snabba och billiga transaktioner. Dessutom blir nätverket inte överbelastat och det är möjligt för kryptoinitiativ att skapa smarta kontrakt och släppa dem för bara några ören. Samma sak händer för användare som vill interagera med dessa smarta kontrakt. Det är enklare och billigare för användare att hantera dem.

Med tanke på att trängseln fortsatte på kryptovalutamarknaden har Tron varit en nyckelspelare i utrymmet. Det har erbjudit många projekt möjligheten att testa sina lösningar och låta användare delta i ett brett utbud av on-chain-aktiviteter som annars inte skulle vara möjliga. I framtiden förväntas Tron fortsätta expandera och erbjuda lösningar till ett ännu större antal människor och företag från hela världen.

Tron på kryptovalutamarknaden

Låt oss nu prata om TRX:s väg i kryptovalutan marknadsföra sedan den släpptes 2017. I skrivande stund den här artikeln är Tron den 28:e största kryptovalutan i världen. Det har varit en av topp 10 i det förflutna och det försöker hålla sig bland de 30:e största digitala valutorna. Tron har också ett börsvärde på 6,89 miljarder dollar och ett pris per mynt på 0,06775 dollar.

När myntet släpptes i september 2017 handlades det fram till december nära 0,0022 USD per mynt. Detta är mindre än en cent per TRX. Men saker och ting förändrades i december 2017. Myntet flyttade plötsligt till $0,05 per mynt och sedan utökade det sina vinster till $0,20 per mynt. Detta var det högsta pris som TRX någonsin registrerat. Naturligtvis, i vissa börser var priset ännu högre vid den tiden.

Mellan januari 2018 och början av 2021 har TRX varit i en ackumuleringsfas (eller björnmarknad). Den virtuella valutan flyttade från sina rekordnivåer till under 0,01 USD i mars 2020 när marknaden upplevde ett snabbt och starkt säljtryck på grund av coronavirusets expansion över hela världen.

Detta var den lägsta punkten som någonsin nåtts av denna virtuella valuta sedan den släpptes och sedan den nådde en rekordnivå på 0,20 $. Ändå, så fort marknaden började återhämta sig 2020, förändrades saker helt. I början av 2021 har vi sett Tron flytta från $0,03 (och lägre) och nå lokala toppar på $0,16 under en kort tidsperiod.

Denna lokala topp registrerades i mitten av 2021, när Bitcoin nådde nya toppar och andra virtuella valutor närmade sig sina maximala nivåer. Dessutom ser vi att Tron har varit i en ackumuleringsperiod i flera månader nu. Men de senaste veckorna har TRX fallit och tappat en del av sitt pris. Detta är något som inte bara hände Tron utan även andra digitala tillgångar. Därför ser vi att TRX vanligtvis följer marknaden och den allmänna trenden med virtuella valutor.

Hur köper jag Tron (TRX)?

Om du vill få exponering för Tron… hur köper jag det? Det enklaste sättet att få tillgång till denna virtuella valuta är att använda några av de mest populära kryptovalutabörserna på marknaden. Det finns olika alternativ tillgängliga som låter dig sätta in fiat-valutor och köpa TRX. Köpprocessen är ganska standardiserad och det skulle kräva att du öppnar ett konto på en kryptobörs, sätter in pengar och köper TRX. Du kan valfritt ta ut dina pengar om du köper stora mängder TRX.

Sök efter en kryptobörs

Det första du måste göra om du vill köpa Tron är att söka efter en kryptovalutabörs. Detta skulle låta dig skapa ett konto och sätta in pengar för att börja köpa Tron. Du kan delta i andra aktiviteter som främjas av denna kryptovalutabörs och du skulle också kunna köpa många andra kryptovalutor. Detta skulle mycket bero på ditt intresse och portfölj.

Det bästa du kan göra är att söka efter en kryptovalutabörs som låter dig sätta in fiat-valutor. Om du kan göra det blir det mycket lättare för dig.

Insättningsmedel

Det andra du måste göra efter att du har skapat ett konto på en kryptovalutabörs är att sätta in pengar. Detta kan göras på några minuter om du hittat en bra digital valutaplattform. Vissa börser låter dig sätta in din lokala fiat-valuta utan större problem.

De flesta av de största börserna erbjuder inte bara banköverföringar utan även köp med betal- och kreditkort. På så sätt blir det snabbare och lättare för investerare att få tillgång till kryptoindustrin.

Köp Tron

Dessutom, om du redan har satt in pengar på börsen, skulle du nu kunna köpa TRX. Detta skulle ta några minuter beroende på vilken typ av tjänst som erbjuds av börsen. Vissa börser, för att göra det ännu enklare för användarna, skulle låta dig köpa TRX och andra digitala tillgångar utan att behöva passera handelsplattformen.

Det bästa sättet att köpa Tron är dock genom en limit eller marknadsorder från handelssektionen som erbjuds av börsen.

Ta ut dina pengar (valfritt)

Slutligen, om du bryr dig om dina pengar och om att vara den verkliga ägaren av dina medel, bör du noggrant analysera möjligheten att ta ut dina Tron-tokens från börsen. Kom ihåg att cryptocurrency-plattformar ständigt riktas mot hackare som försöker stjäla användares pengar.

Om du tar ut din TRX till en plånbok som du kontrollerar, kommer pengarna att tas om hand av dig snarare än av en tredje part.

Var kan man köpa Tron (TRX)?

Nu är det dags att analysera vilka plattformar som erbjuder användarna möjligheten att köpa Tron. Det finns flera utbyten. Vi har beslutat att skapa en lista som låter dig förstå vilka som är de största plattformarna och vilka fördelar de erbjuder för handlare.

Binance

Låt oss börja med Binance. Detta är en av de största kryptovalutabörserna i världen. Det har funnits sedan 2017 och det är känt för att erbjuda ett brett utbud av digitala tillgångar och tokens jämfört med andra kryptoplattformar. Dessutom har Binance under de senaste åren lagt till många olika funktioner. Tack vare ett fantastiskt ledarskap har Binance också byggt ett helt ekosystem som förlitar sig på Binance Coin (BNB), den infödda token till Binance ekosystem.

Binance logotyp och motto BNB pris förutsägelse alternativ till Binance

För tillfället har Binance 12 olika handelspar för Tron. Dessa handelspar inkluderar TRX/USDT, TRX/BTC, TRX/BUSD, TRX/BNB, BTT/TRX, TRX/ETH, TRX/TRY, TRX/USDC, WIN/TRX, TRX/XRP, TRX/EUR och TRX/ TUSD.

I skrivande stund hanterar Binance mer än 11,4% av den totala handelsvolymen för kryptovalutan Tron runt om i världen. Detta visar att detta utbyte är en tydlig ledare och det erbjuder några av de bästa alternativen för användare att få tillgång till TRX.

Huobi Global

Huobi Global är en annan handelsplattform för kryptovaluta som låter användare få tillgång till Tron. För närvarande erbjuder de 5 olika handelspar för kryptovalutan Tron, där det mest populära är TRX/USDT, som registrerade den näst största handelsvolymen för TRX runt om i världen.

Alla fem handelspar på Huobi Global-börsen representerar 5,40 % av den totala handelsvolymen för denna digitala valuta. Handelsparen som för närvarande erbjuds inkluderar TRX/USDT, TRX/BTC, TRX/ETH, TRX/HUSD och BTT/TRX.

Låt oss inte glömma att Huobi Global också är en tydlig ledare på marknaden när det kommer till nya funktioner som läggs till och erbjuds användare. Om du vill få tillgång till en av de största och mest erkända kryptovalutabörserna runt om i världen, så är Huobi Global definitivt ett av de bästa alternativen om du vill få tillgång till TRX och andra digitala valutor.

KuCoin

KuCoin är en annan kryptovalutabörs som erbjuder användare möjligheten att köpa TRX och andra virtuella valutor. KuCoin anses vara en av de mest användarvänliga börserna i branschen tack vare det faktum att det var en motvillig börs att inkludera KYC-checkar och information.

För tillfället finns det sju olika handelspar på KuCoin-börsen. Dessa handelspar inkluderar TRX/USDT, TRX/BTC, KLV/TRX, WIN/TRC, TRX/ETH, TRX/KCS och NFT/TRX. KuCoin anses också vara en börs med ett stort antal handelspar och tokens som stöds.

Vid tidpunkten för att skriva denna artikel representerar KuCoin mer än 0,70% av den totala TRX-volymen runt om i världen. Detta kan dock ändras om nya par läggs till eller om fler personer börjar använda den här plattformen.

Bitfinex

Slutligen är Bitfinex en annan kryptovalutabörs som låter användare köpa och sälja TRX och andra kryptovalutor. Denna plattform anses vara en av de bästa för USDT-handlare eftersom företaget bakom USDT också är ägare till Bitfinex-börsen.

Bitfinex har 5 olika handelspar för TRX-handlare. Dessa handelspar inkluderar TRX/USD, TRX/EUR, TRX/BTC, TRX/UST och TRX/ETH. Som du kan se tillåter denna kryptovalutaväxling användare att sätta in fiat-valutor, vilket gör det enklare för användare som vill ha tillgång till digitala tillgångar med sin lokala valuta.

Dessa handelspar representerar nära 1% av den totala handelsvolymen för denna virtuella valuta runt om i världen och på alla tillgängliga börser på marknaden.

USDT på Tron

Det är också värt att ta hänsyn till att Tron har tillåtit Tether att utfärda USDT-tokens på Tron-nätverket. Det betyder att istället för att bara förlita sig på Ethereum-nätverket (ETH), skulle användare också kunna skicka och ta emot USDT ovanpå Tron-nätverket. Detta gör det lättare för användare att skicka och ta emot fiat-värden över gränserna utan att behöva betala mycket höga avgifter på Ethereum-nätverket.

Dessutom finns det flera DeFi-plattformar som också accepterar USDT-betalningar och insättningar genom smarta kontrakt. Detta kan vara ett av de bästa sätten för investerare att hantera USDT snarare än att förlita sig på Ethereum, som är överbelastat och dyrt att använda för det mesta.

Slutord

Tron är ett av de största kryptovaluta- och blockkedjenätverken på marknaden. Det expanderar som ett alternativ till Ethereum och äldre blockkedjor som gör det svårare för investerare att flytta pengar. Dessutom är TRX för närvarande bland de 30 största digitala tillgångarna och det har också varit en av de 10 största för några år sedan. Nuförtiden använder Tether även Tron-nätverket för att utfärda nya TRX-tokens för att göra det enklare för användare att skicka och ta emot betalningar med USDT.Source link