UMA Coin har expanderat som en ny kryptovaluta de senaste åren. Men inte alla vet vad UMA -mynt är, hur det fungerar eller vilka som är dess främsta egenskaper. Det är därför vi har beslutat att skapa denna unika guide om UMA och hur denna virtuella valuta kan bli en av de största under de kommande åren.

I de följande avsnitten kommer vi att gå igenom vad UMA -mynt är, hur UMA -myntpriset utvecklats under de senaste månaderna och varför vi bland annat bör bry oss om denna virtuella valuta.

Vad är UMA -mynt?

UMA, även känd som Universal Market Access är en kryptovaluta som släpptes 2018 och som syftar till att förändra det sätt på vilket människor samarbetar med finansiella produkter. Målet är att erbjuda investerare möjlighet att få tillgång till derivatprodukter.

Numera har derivatmarknaden en värdering som överstiger $ 500 biljoner dollar men den kan gå ännu högre. Detta visar att investerare så småningom kan hitta nya sätt att generera pengar och få exponering mot några av de största finansmarknaderna i världen.

Projektet har byggts ovanpå Ethereum (ETH) -nätverket, vilket gör det möjligt för användare att köpa UMA -tokens direkt från Uniswap -kryptokursutbytet. Faktum är att projektet lanserades genom ett decentraliserat utbyteserbjudande (DEO). Detta är också en av de saker som visar att UMA Coin är en revolutionerande kryptovaluta.

Projektet syftar till att hjälpa användare och investerare att skapa syntetiska tillgångar som kan köras på Ethereum -nätverket. Dessa syntetiska skapelser skulle representera andra typer av tillgångar som skulle göra det enkelt för användare att få exponering för några av de mest omsatta och efterfrågade tillgångarna i världen.

Det är värt att nämna att UMA -myntprojektet skapades av Hart Lambur och Allison Lu, som arbetade med Goldman Sachs. Båda har arbetat på olika företag och institutioner.

I grund och botten letade dessa två experter efter ett sätt att göra hela finansmarknaden mer decentraliserad. Tack vare blockchain -teknik och decentraliserad finansiering kan de nu skapa ett av de mest lovande projekten inom kryptoutrymmet.

Syntetiska tokens

Syntetiska tokens är mycket viktiga för att förstå hur UMA Coin fungerar och hur nätverket syftar till att få nya användare och tillhandahålla lösningar till kryptoinvesterare. Som vi nämnde tidigare vill UMA Coin göra det möjligt för alla i världen att bygga decentraliserade finansiella produkter. Och detta är bokstavligen vad projektet gör.

Det finns flera företag och initiativ som redan körs ovanpå detta protokoll som åtnjuter det snabba, flexibla och säkra sättet att skapa olika decentraliserade finansiella produkter. Ett av dessa projekt heter Perlinx.

Målet med detta projekt är att demokratisera handeln med verkliga tillgångar genom decentraliserade likviditetspooler och syntetisk tillgångsgenerering. PerlinX likviditetspooler fungerar genom att använda Balancer Protocol som skapar och stimulerar djup likviditet i PerlinX ekosystem. Tack vare UMA Coin blir PerlinX dessutom gränssnittet för att skapa några av de mest avancerade syntetiska tillgångarna i världen.

När vi talar om syntetiska tillgångar hänvisar vi till tokens som skapas som ERC-20-tokens och som ger information om en underliggande tillgång, till exempel en aktie, råvaror och många andra saker.

Alla dessa syntetiska tokens kräver att användare (projekt) tillhandahåller säkerhet för att de ska vara öppna. Vanligtvis arbetar kryptomarknaden med överkolateraliserade positioner, i det här fallet är standarden nära 120% av värdet på de tokens som utfärdas.

I stället för att förlita sig på orakel för att samla in data och information från utanför Ethereum, använder de en unik Data Verification -mekanism (DVM) som gör det möjligt för nätverket att styra säkerheten på de kontrakt som skapas. På så sätt uppmuntras användarna att kontrollera säkerheten på de tillgångar de har skapat.

UMA Crypto Price och Token Information

För att vara tydlig är UMA Coin kryptovalutan som skulle användas som styrningstoken för Universal Market Access -protokollet. I stället för att vara en verktygstoken skulle det fungera som styrningstoken, vilket ger investerare och innehavare rösträtt och föreslår olika nätverks- och protokolländringar.

Skaparna av UMA -kryptovalutatoken lanserade 100 miljoner tokens. Emellertid är 62,7 miljoner UMA -mynt för närvarande i omlopp. Detta visar att det ändå kan släppas några mynt till marknaden (vilket kan skapa lite säljtryck).

Låt oss nu fokusera på priset och hur denna virtuella valuta betedde sig under de senaste månaderna och åren. Det första att ta hänsyn till är att den digitala valutan upplevde en förstaprisökning under tredje kvartalet 2020 när den steg till $ 24 per mynt. Detta pumpmoment varade dock bara några veckor och i början av oktober handlades det redan under $ 8 per mynt.

Mellan oktober 2020 och februari 2021 upplevde myntet en sidorörelse som slutade med en massiv pristakt som pressade priset på den virtuella valutan till $ 32 per mynt. Denna rörelse slutade dock inte lika snabbt som den föregående och priset säkerställde mellan $ 20 och $ 32 förrän i maj när hela kryptovalutamarknaden föll. Vid den tiden sjönk Bitcoin från över $ 64 000 till $ 30 000 per mynt.

Sedan dess kan UMA inte återhämta sig prismässigt. I skrivande stund handlas den digitala tillgången nära $ 13 per mynt och med låga volymer jämfört med tidigare perioder. För närvarande är UMA den 110 största virtuella valutan i världen. UMA Coin har en klar potential, men det kan ta tid för det att utvecklas ytterligare och undvika pump och soptippar.

Var kan man köpa UMA Crypto?

Det finns olika plattformar där man kan köpa UMA -mynt. Flera börser har redan lagt till stöd för denna virtuella valuta och många andra kan göra det i framtiden. Således finns det tillräckligt med likviditet på marknaden för de flesta investerare som vill handla denna virtuella valuta.

Följande är en lista över några av de börser som stöder UMA Coin. Du kan alltid handla, köpa eller sälja UMA -mynt med andra plattformar. Allt beror på din personliga erfarenhet och preferenser.

Binance

Binance är den största kryptovalutabörsen på marknaden. Denna plattform har fungerat sedan 2017 och den har erbjudit användarna ett brett utbud av lösningar för att interagera med den virtuella valutamarknaden.

Binance har erbjudit stöd till UMA Coin och det har också lockat många investerare som vill ansluta sig till den decentraliserade finansmarknaden. Om du är en näringsidkare som föredrar att ägna sig åt olika handelsstrategier, kan detta vara den bästa plattformen för dig att köpa och sälja digitala valutor.

Dessutom, om du verkligen bryr dig om andra typer av projekt och initiativ, är Binance redo att erbjuda dem till dig. Vad betyder det? Att du till exempel kan använda Binance för att få tillgång till nya tokens via deras Binance Launchpad -plattform, satsa dina digitala valutor eller få tillgång till DeFi -lösningar.

Således kan Binance vara en av de bästa plattformarna för dig att få tillgång till UMA Coin. Du kan också sätta in pengar med ett stort antal betalningsalternativ. Detta gör hela upplevelsen ännu mer sömlös och enkel för nykomlingar på kryptomarknaden.

Myntbas

Coinbase är också en av de äldsta och mest erkända kryptovalutabörserna i världen. Denna plattform är känd för att vara en av de bästa för nykomlingar som vill köpa och sälja virtuella valutor på bara några sekunder. Om du vill köpa UMA Coin med Coinbase kommer hela upplevelsen att bli ännu bättre.

Detta utbyte är reglerat och det har ett brett utbud av betalningsalternativ för användare. Det gör det lättare för alla att sätta in pengar och köpa de virtuella valutor de vill ha. Dessutom har de lagt till stöd för PayPal i vissa regioner, vilket innebär att det är mycket enkelt att hantera digitala valutor med Coinbase.

Plattformen har också lagt till andra typer av lösningar som staking. Målet är att erbjuda användarna inte bara möjligheten att köpa UMA -mynt, utan också delta i olika marknadsaktiviteter inom kryptoindustrin. Även om denna börs inte erbjuder så många lösningar som Binance, är det definitivt ett av de bästa projekten som finns att köpa UMA Coin eller någon annan virtuell valuta som du vill köpa.

CoinEx

CoinEx är ett börs som blev mycket populärt på grund av dess låga avgiftspolicy. Användare som handlar på denna plattform skulle få några av de lägsta avgifterna för användare i världen. Det betyder att handlare inte behöver oroa sig för att betala handels- eller uttagsavgifter eftersom själva börsen har byggts för att erbjuda några av de lägsta avgifterna på kryptovalutamarknaden.

coinex -utbyteslogotyp

Handelssystemet är mycket användarvänligt, det erbjuder avancerade handelsalternativ och det har också en finansavdelning som tillåter användare att generera en passiv inkomst på de mynt som de har deponerat på plattformen.

En annan sak som är värd att ta hänsyn till är att CoinEx har lagt till stöd för hundratals handelspar. UMA Coin kan faktiskt handlas mot Bitcoin, Ethereum eller Tether. För närvarande hanterar CoinEx 0,23% av den totala handelsvolymen för UMA Coin digitala tillgång.

Som det redan hände med andra börser accepterar CoinEx också olika betalningsmetoder. Detta gör det lättare för användare att få tillgång till de virtuella valutor de vill ha och bara på några sekunder.

KuCoin

Låt oss slutligen gå till KuCoin och hur denna plattform blev en av favoriterna för tusentals användare på kryptovalutamarknaden. Som vi visste har kryptomarknaden expanderat mycket snabbt under de senaste åren. Men inte alla börser erbjöd stöd till alla virtuella valutor som släpptes ut på marknaden.

kucoin logotyp transparent bakgrund

KuCoin var istället en av dessa plattformar med ett större erbjudande för användare. Det betyder att börsen har ett stort antal handelspar som gör det möjligt för användare att delta i unika handelsaktiviteter som inte är tillgängliga på andra plattformar. Bland dessa virtuella valutor kan användare köpa UMA -mynt.

Dessutom var KuCoin en av plattformarna för att ha implementerat KYC -kontroller och kontroller. Det betyder att växeln värderar användarnas integritet och information. I framtiden kan det vara möjligt för börsen att ta med nya mynt och tokens till sin plattform.

Just nu erbjuder KuCoin bara ett handelspar (UMA/USDT), vilket motsvarar 0,34% av den totala handelsvolymen för denna virtuella valuta.

Hur håller man UMA -mynt?

Det finns olika sätt att hålla UMA -mynt. Det enklaste sättet är att göra det med en kryptovalutautbyte efter att du köpt den virtuella valutan. Trots det är detta inte det säkraste sättet att göra det. Utbyten är verkligen målet för hackare och angripare, det är därför det är viktigt att använda en plånbok som du håller dina privata nycklar till.

Programvaruplånböcker

Programvaruplånböcker är applikationer som kan laddas ner till din smartphone eller stationära dator som låter dig hålla, skicka och ta emot UMA Coin och andra virtuella valutor. Det finns flera plånböcker som för närvarande stöder ERC-20-tokens som UMA Coin. Det är därför du kommer att kunna hålla dina privata nycklar och även hantera dina mynt.

Ändå bör du också veta att mjukvaruplånböcker inte är de säkraste på marknaden. Trots att du har dina privata nycklar (med växlar har du inte det här alternativet) måste du se till att din smartphone eller dator är fri från virus eller skadliga filer.

Om du öppnar en fil som innehåller ett skadligt program kan det attackera din plånbok och stjäla dina pengar. Det är därför du vill se till att du bara har de nödvändiga virtuella valutorna i din plånbok.

Hårdvaruplånböcker

Om du istället är en långsiktig innehavare eller en person som innehar stora mängder UMA-mynt eller någon annan virtuell valuta kan du tänka dig hårdvaruplånböcker. Du bör veta att dessa är de säkraste plånböckerna på marknaden eftersom de privata nycklarna inte har kontakt med internet.

Skadliga parter skulle inte kunna få tillgång till dina mynt om du inte delar den privata nyckeln med dem. Således är de extremt säkra och kan användas för att hålla ett stort antal virtuella valutor.

huvudbok Nano S

Trots det är dessa hårdvaruplånböcker betalda och kräver att användarna bekräftar transaktionerna med en speciell enhet (liknande en penna). Det betyder att hela processen med att ta emot, skicka och hålla digitala valutor på något sätt är tråkig och inte så användarvänlig som enkla och lättanvända plånböcker på marknaden.Source link