Vi har hört termen Hodl (not hold) på kryptovalutamarknaden och även inom traditionell finans. Men vad betyder hodl? Vad handlar den här termen om? Detta är ett ämne som blev mycket populärt, särskilt under björnmarknader i finansindustrin.

I den här guiden berättar vi allt du bör veta om hodl. Termen kan hjälpa dig att förstå konversationer innan du inte visste vad de betydde eller så kan det hjälpa dig att planera nytt strategier för handel med kryptovaluta. Det är upp till dig att bestämma hur du använder denna kunskap.

varning

Friskrivningsklausul: informationen som delas av UseTheBitcoin och dess författare är endast avsedd för utbildningsändamål. Detta bör inte betraktas som investeringsråd. Investera aldrig mer än vad du kan förlora och kontakta alltid din professionella ekonomirådgivare.

Vad betyder Hodl i aktier?

Låt oss börja med svaret på vad hodl betyder i aktier. Detta är en mycket viktig fråga eftersom den hjälper dig att få en bättre uppfattning om hur vissa aktier fungerar och hur marknadspriserna förändras.

När vi pratar om aktier, hänvisar vi till värdepapper som kan handlas av människor och företag på marknaden och som representerar en bråkdel av ett företag. En av de viktigaste egenskaperna hos bestånden är relaterad till hur de beter sig.

Aktier har fluktuerande priser. Det betyder att du kan köpa aktie A för $ 100 och du kanske kan köpa det senare för $ 50. Så fungerar marknaden efter utbud och efterfrågan. När det finns fler säljare på marknaden sjunker priset på en aktie. Om det finns fler köpare växer priset på en aktie.

Men det finns många olika handelsstrategier att följa. En av dem är att göra hodl. Detta leder oss till frågan: vad betyder hodl i aktier? Svaret kräver att du förstår hur olika handelsstrategier kan påverka din handel.

Hodl i lager innebär att du håller en aktie under en lång tid trots att priset på aktien sjunker efter ditt köp. Låt oss anta att du har köpt lager A för $ 100. Du förväntar dig att stänga din handel (sälj aktie A) med vinst, låt oss säga till $ 120.

Av olika skäl faller dock marknaden och aktiens A -värde flyttas till $ 50. Många handlare skulle anse att detta är ögonblicket att sälja eftersom alla säljer. Men om du inte sålde på toppen, kan det inte heller vara en bra idé att sälja med en förlust nära botten.

Tänk på att vi inte är finansiella rådgivare och att detta inte är ekonomisk rådgivning. Detta är bara ett exempel för att hjälpa läsaren att få svar på “Vad betyder Hodl?”

En lagerhodler skulle vänta på att aktien skulle stiga i värde innan de säljer, även om det finns en lång björnmarknad för lager A. Hodlers tror på lång sikt för olika projekt och tror att de tillgångar de köper kan växa i värde i framtiden . Således bör prisfluktuationer betraktas som normala.

Vad betyder Hodl i krypto?

Med expansionen av kryptomarknaden och ett större antal investerare blev termen hodl också viktigare. Specifikt betyder termen hodl i krypto att hålla Bitcoin (BTC) eller annan kryptovaluta trots att priset på tillgången sjunker.

Detta kan vara mycket farligt i många fall. Till exempel, under Initial Coin Offering (ICO) galenskap 2017 och början av 2018, köpte ett stort antal investerare kryptotoken som trodde att de skulle göra århundradets investering.

Många investerare kunde uppnå fantastiska resultat, men många andra köpte på toppen av en tjurmarknad som slutade med över 95% av tokens försvinner från marknaden. Innan vi visste hur ICO -galenskapen skulle sluta, föredrog flera användare att hodla sina digitala tillgångar och vänta på att priset skulle återhämta sig, något som inte hände.

Så vad betyder hodl i krypto? Det betyder att den person som köpte en virtuell valuta inte skulle sälja den även om priset på tillgången fortsätter att sjunka. Som visas ovan har detta skapat mycket negativa situationer för ett stort antal användare som nu inte har möjlighet att ekonomiskt återhämta sig från denna situation.

I andra typer av virtuella valutor som Bitcoin, som har ökat sedan den lanserades 2009, har hodl -strategin varit mycket lönsam. Att köpa BTC under björnmarknader har varit lönsamt i Bitcoins historia.

Detta betyder dock inte att det kan hända i framtiden. Således är investering i kryptovalutor något som bör göras med försiktighet och medvetande om de möjliga resultaten av en bra och en dålig investeringsstrategi. Hodl är inte för alla, men det kan vara mycket användbart för många långsiktiga investerare.

Ursprung för Hodl Term

Det finns en tydlig efterfrågan från användare att känna till hodl definition. Termen blev mycket populär och att känna till dess ursprung är något som kan ge lite mer mening till frågan om vad hodl betyder.

Termen har sitt ursprung i ett Bitcointalk -foruminlägg skapat av användaren GameKyuubi. Bitcointalk är det mest populära forumet för att bland annat diskutera kryptorelaterade och Bitcoin-ämnen. Den 18 december 2013 förklarade den här användaren att han stavade titeln på sitt inlägg två gånger, även när han försökte korrigera det första gången. Han försökte skriva håll snarare än hodl.

Han försökte övertyga människor om att inte handla utan att hålla i stället. Han förklarade att under björnmarknader kan många handlare tjäna pengar, men människor som inte kan göra det föredrar att ha den digitala valutan.

I den frågan skrev han:

”Du säljer bara på en björnmarknad om du är en bra dagshandlare eller en illusionerad noob. Människorna däremellan håller. I ett nollsummespel som detta kan handlare bara ta dina pengar om du säljer. ”

Budskapet var klart. Det är möjligt att förlora din BTC och aldrig återställa dem om du säljer. Men om du hodlar, blir det omöjligt att förlora din BTC.

Så snart några minuter efter att ha publicerat inlägget började andra användare skratta om betydelsen “HODL”. Vissa användare föreslog till och med att en meme kunde utgå från denna “episka tråd” i Bitcointalk -forumet.

En annan användare skrev:

“VI SKALL HODL”

PS det här är kul. Men jag humpar också, klarar mig även utan whiskyn. Oroa dig inte, det kommer tillbaka. “

Faktum är att det har varit en meme -mani efter inlägget som startades av GameKyuubi. Termen blev populär och den anses nu vara en meme som används av alla i kryptovalutasamhället. Oavsett om du övar det eller inte är det upp till dig.

Är det Hold eller Hodl?

Detta är också en av de viktigaste diskussionerna i samhället. Är det hodl eller hodl? Men igen, människor som inte skulle känna till termen skulle fråga: vad betyder hodl? Det betyder håll, men det har en speciell konnotation.

Termen hodl skulle inte vara populär med rätt stavning, det är därför många användare anser att det korrekta sättet att säga håll är “hodl.” Men andra som föredrar den korrekta terminologin skulle stanna säga håll.

Bitcoin Application Platform Bitcoin Investment Calculator

Det finns inget rätt sätt att säga hodl. Vissa människor föredrar att skriva det hodl medan andra föredrar rätt stavning. Det är upp till dig att bestämma vilket är ditt favorit sätt att beskriva denna investeringsstrategi som du har på kryptovalutamarknaden.

Det beror också på var du använder termen. Om du är i ett forum där folk skämtar om hodl, bör du definitivt använda hodl. Om du istället arbetar med akademisk forskning, varför inte använda rätt stavning? Allt beror på situationen och konnotationen du vill ge denna term och dess innebörd.

Om du vet vad hodl betyder krypto, kan du välja den stavning du gillar mest beroende på situationen. Ingen kommer att döma dig beroende på det ord du använder för att beskriva lagringen av Bitcoin eller någon annan tillgång under lång tid.

Hur kan jag Hodl Bitcoin?

Det finns olika sätt att hodl Bitcoin. Det första du behöver veta är att detta är en riskfylld strategi. Du vet inte om Bitcoin rör sig högre eller kommer att sänka priserna, så du tar risken att ligga under din ingångsnivå i åratal. Det är därför du bör analysera de positiva och negativa sakerna med hodling.

Om din strategi är på lång sikt bör du definitivt få tillgång till en hårdvaruplånbok. Detta skulle hjälpa dig att lagra dina medel på ett säkert sätt under de kommande åren. Om du istället vill handla med digitala valutor, bör du inte titta på hodlingstrategin.

En hårdvaruplånbok är nödvändig om du är en långsiktig investerare som bara vill samla Bitcoin och andra virtuella valutor. Det negativa med hodling Bitcoin är att du måste köpa en hårdvaruplånbok.

Bitcoin -diagram

Hårdvaruplånböcker är de säkraste plånböckerna om du vill lagra stora mängder digitala tillgångar. De mest populära hårdvaruplånböckerna inkluderar Trezor och Ledger Nano S. Men det finns många andra. Det beror på vad du gillar och priset du föredrar att betala för en hårdvaruplånbok.

För att behålla Bitcoin måste du köpa det från din favorit kryptovaluta -börs och skicka dem till din hårdvaruplånbok. Om du inte köper en stor mängd BTC kan du vänta innan du gör en överföring från växeln till din hårdvaruplånbok eftersom det kan vara mer bekvämt att undvika att betala högre avgifter.

En hårdvaruplånbok skulle hjälpa dig att skydda dina privata nycklar på bästa möjliga sätt. Naturligtvis är ett alternativ att ha en mjukvaruplånbok som du styr dina privata nycklar till. Utbyten är vanligtvis mål för hackar och attacker på grund av deras stora innehav av virtuella valutor.

Programvaruplånböcker kan dock så småningom hackas om din enhet är infekterad med ett virus. Hårdvaruplånböcker är de säkraste enheterna som skapats för att lagra privata nycklar tack vare att de är isolerade från internet.

Bästa Hodl -strategier

Det finns olika hodlingstrategier och var och en av dem beror på vilken typ av investerare du är. Hodl -strategierna beror på hur ofta du vill samla Bitcoin. Du kan bestämma om du vill köpa varenda BTC -dip mer än 10% eller så kan du köpa en fast mängd BTC varje vecka.

Dessutom behöver du inte bara skaffa BTC, utan du kan också köpa andra virtuella valutor. Att ha en diversifierad portfölj är mycket viktigt när man planerar en hodl -strategi. Med tiden måste du balansera din portfölj och hålla dig i linje med dina innehavskrav.

huvudbok Nano S

Några andra hodlstrategier inkluderar hodling gold, Ethereum (ETH) eller Bitcoin tills specifika milstolpar har uppnåtts. Vissa ETH -innehavare skulle hålla den digitala tillgången tills nätverket blir helt PoS. Det finns andra Bitcoin -innehavare som föredrar att hodla BTC i minst ett år.

Beslutet beror på dig och hur du organiserar dina handelsstrategier. I vissa fall föredrar handlare att hålla en del av sina medel och andra delar använder dem för att handla regelbundet. Beroende på din risk och strategier du skulle hålla på ett eller annat sätt.

Om du vill minska din risk är en av de saker du kan göra (inte ekonomisk rådgivning) att köpa Bitcoin när det faller och sälja en del av dina medel när det rör sig högre. Hur högt kan det gå? Ingen vet. Hur ner kan den röra sig? Vi vet inte heller det. Det är därför som vissa investerare föredrar att köpa en fast summa dollar värd BTC varje vecka för att minska osäkerhet och förluster.

Innehavsstrategin som du implementerar skulle vara i linje med dina marknadsbehov och dina investeringsmål. När du väl har klarat dessa saker blir det lättare för dig att förstå hur du ska planera dina innehavsstrategier.Source link