Om du söker information om var du kan köpa Dogecoin, är du på rätt ställe. Dogecoin (DOGE) har varit ett av de hetaste ämnena i år när investerare från hela världen rusade till denna virtuella valuta. Priset på denna kryptotillgång steg till massivt höga nivåer och saker kunde fortsätta på detta sätt under de kommande åren.

Men frågan kvarstår: var kan man köpa dogecoin -lager? Låt oss berätta att du inte kan köpa Dogecoin -lager. Men vi kommer att gå in på detaljerna i det här inlägget. Men få inte panik, det finns fortfarande ett sätt att göra det köp Dogecoin det är mycket lättare än du tror. Låt oss börja!

Vad är Dogecoin (DOGE)?

Dogecoin eller DOGE är en kryptovaluta som har blivit populär de senaste åren på grund av olika skäl, som vi kommer att diskutera i nästa avsnitt. Denna virtuella valuta skapades redan 2013 som en “skämtvaluta”. Det började som en gaffel i Litecoin (LTC) -nätverket och det blev nu den sjunde största digitala tillgången i världen efter att ha överträffat stora virtuella valutor som Bitcoin Cash (BCH) eller till och med XRP.

Myntet skapades också som en meme virtuell valuta som baserades på “Doge” internet meme. Dess logotyp är Shiba Inu -hunden som blev populär på internet och den är starkt förknippad med denna digitala tillgång.

Dogecoin -utvecklare har arbetat under de första åren efter att ha släppt myntet, men sedan bestämde de sig för att lämna projektet bakom sig. Det har varit några samhällsmedlemmar som försökt starta nya projekt men de kunde inte väcka mycket uppmärksamhet från kryptoindustrin.

Billy Markus är grundaren av Dogecoin och det arbetade sida vid sida med Jackson Palmer för att släppa Dogecoin till marknaden. Målet var inte att vara den valuta som skulle överträffa Bitcoin (BTC) – som många ville på den tiden – utan istället att locka BTC -köpare att köpa detta mynt.

Myntet användes faktiskt först av tippare på det populära sociala medienätverket Reddit och till och med på Twitter. Dessutom har Dogecoin -gemenskapen varit involverad i olika unika projekt för att öka medvetenheten om virtuella valutor i olika regioner. Det har också funnits flera karitativa händelser som har finansierats med DOGE under de senaste åren.

Under de senaste åren har Dogecoin blivit en mer spekulativ tillgång än tidigare. Även om det alltid hade haft hausseartade och baisseartade perioder, har den senaste expansionen tack vare Elon Musk verkligen varit massiv. Vissa analytiker undrar till och med om DOGE -priset kan nå $ 1 i framtiden.

Dogecoin blev så populärt på grund av olika skäl. Det första du bör tänka på är relaterat till dess användning som en virtuell meme -valuta. DOGE -supportrar marknadsförde de digitala tillgångarna på olika sociala medienätverk med målet att nå en ännu större publik. Och de uppnådde mycket bra resultat efter nästan 8 år efter att ha släppts ut på marknaden.

För det andra har Elon Musk varit en stark promotor för denna virtuella valuta vid många olika tillfällen. Till exempel, för några år sedan, hävdade Elon Musk att han var VD för Dogecoin. Han ändrade sin Twitter -profil under en kort tid.

Elon Musk som vd för Tesla är en mycket inflytelserik person på finansmarknaderna. Det har också väckt stor uppmärksamhet från yngre generationer. Ett stort antal investerare började köpa Dogecoin via olika smartphone -appar och priset på DOGE sköt plötsligt i höjden till oväntade priser.

På bara några månader flyttade Dogecoin från att vara den 30: e största digitala valutan till den sjunde positionen och överträffade andra stora kryptokurser som XRP, Monero (XMR), Bitcoin Cash eller till och med Litecoin.

Denna marknadsexpansion kom i ett ögonblick då subreddit WallStreetBets började pumpa ett stort antal aktier. Eftersom Dogecoin blev så populärt beslutade några av dessa användare som inte kunde fånga den första marknadspumpen att flytta till kryptovalutamarknaden och köpa Dogecoin.

På detta sätt kunde DOGE inte bara överträffa tidigare all-time highs utan också bli en av de största digitala tillgångarna på marknaden. Överraskande nog, efter månader efter denna prisexpansion, behöll DOGE sin position bland de tio bästa, vilket visar att många investerare inte sålde sina mynt till marknaden.

Huvudfrågan är: hur länge kommer DOGE att förbli så hög? Om du undrar om Dogecoin och var du kan köpa det, kan du följa nästa avsnitt. De hjälper dig att få den information du behöver ha om hur du köper Dogecoin.

Var kan man köpa Dogecoin (DOGE)?

Först och främst bör du veta att Dogecoin inte är ett lager. Du kan inte köpa Dogecoin som om det vore ett lager som AAPL eller TSLA. Faktum är att DOGE är en kryptovaluta. Detta är en mycket viktig skillnad som vi bör ta hänsyn till om du vill köpa Dogecoin.

Trots att denna skillnad är tydlig finns det individer som använder dessa termer omväxlande. Dogecoin är en kryptovaluta och den skulle följa olika regler jämfört med aktier. Men det finns också vissa likheter mellan digitala tillgångar och aktier: bås av dem har till exempel fluktuerande priser.

Som en kryptovaluta måste du hitta rätt plattform för dig att förvärva Dogecoin. Du måste hitta en handelsplattform för kryptovaluta (kryptobörser) som låter dig köpa de digitala tillgångar du vill ha (inte bara DOGE). Dessa plattformar fungerar på liknande sätt som mäklare på finansmarknader.

Du sätter in pengar genom ett brett utbud av betalningsmetoder och du kan sedan köpa DOGE. Dessutom kan du ta ut din DOGE eller sälja dem för fiat -valutor och ta ut dem till ditt bankkonto. Det är upp till dig att bestämma vilken handelsplattform du använder.

Följande är en lista över kryptovalutautbyten som låter dig köpa Dogecoin. Det är upp till dig att bestämma vilken av dessa börser du använder.

Binance

Binance är känd som den största och mest populära kryptoplattformen i världen. Det släpptes 2017 och det utvidgades att överträffa även redan etablerade börser som Coinbase eller Poloniex. Numera är Binance en tydlig ledare i branschen och har erbjudit ett brett utbud av lösningar till krypto -användare från hela världen.

Om du vill köpa Dogecoin kan Binance vara en av de bästa plattformarna för dig. Detta utbyte är tillgängligt i de flesta jurisdiktioner och du kan få tillgång till många funktioner. Till exempel kan du sätta in pengar på börsen och använda dess DeFi -lösningar, du kan satsa dina mynt och du kan också låna pengar.

Det finns många saker du kan göra med Binance. I stället, om du är en handlare, bör du veta att denna plattform också har lagt till stöd för marginalhandel och terminer. Det betyder att du inte bara skulle kunna köpa digitala tillgångar och sälja dem, men du kan också använda mer avancerade handelslösningar.

Detta är ett bra alternativ för investerare som vill köpa Dogecoin men som också vill handla och genomföra avancerade handelsstrategier på kryptovalutamarknaden. Detta är bara några av de viktigaste egenskaperna hos detta utbyte, men det finns många andra som du också bör analysera.

Myntbas

Coinbase är också känt på marknaden som en av de mest erkända och säkra börserna i världen. Denna plattform i USA har fungerat i kryptoindustrin i flera år och det är nu en av de bästa börserna att köpa digitala tillgångar.

myntbaslogotyp med blå bakgrund. I denna börs kan du köpa Ethereum med kreditkort

Detta utbyte har många olika starka sidor. Coinbase har valts av miljontals användare från hela världen på grund av hur det gör det möjligt för användare att köpa virtuella valutor. Dess användargränssnitt är ganska tydligt och det är en mycket lättanvänd plattform.

Dessutom har Coinbase aldrig hackats tidigare. Kryptoinvesterare vet att vissa börser har attackerats av hackare. På grund av detta förlorade många plattformar miljontals dollar i digitala tillgångar. Coinbase är istället en av få plattformar på marknaden som aldrig har hackats.

Detta utbyte finns också i de flesta jurisdiktioner. Dessutom erbjuder den också stöd för flera fiat -valutor, vilket är en viktig sak för nya kunder. Användare som vill köpa Dogecoin skulle kunna göra det på bara några sekunder och genom ett mycket lättanvänt system.

KuCoin

KuCoin är en annan plattform som stöder DOGE. Om du vill köpa Dogecoin bör du också överväga KuCoin som en av de viktigaste plattformarna där du kan göra det. En av de främsta fördelarna med KuCoin är det faktum att den stöder ett brett utbud av virtuella valutor som vanligtvis inte finns på andra plattformar.

Detta börs anses också vara en nära konkurrent till Binance på grund av det stora antalet tjänster som det för närvarande erbjuder. Jämfört med Binance har den lagt till stöd för tokens som inte är noterade på den största börsen. Faktum är att KuCoin vanligtvis är en av de platser där handlare kan hitta några av “pärlorna” i kryptoutrymmet.

kucoin logotyp transparent bakgrund

KuCoin är också känt för att bry sig om användarnas integritet. Det var faktiskt en av börserna som inte krävde att användare passerade KYC -kontroller. Detta är en av anledningarna till att det expanderade som ett alternativt utbyte.

Så om du vill köpa Dogecoin och byta mot andra handelspar kan detta vara en av de bästa plattformarna för att göra det. Dessutom kommer du också att upptäcka att börsen har unika handelspar som för närvarande endast är tillgängliga på KuCoin.

Okex Crypto Exchange

OKEx är också en erkänd kryptovalutautbyte som erbjuder lösningar till tusentals användare från olika länder. Denna plattform kan också hjälpa dig att köpa Dogecoin i bara några enkla steg.

Denna utbyte finns i flera jurisdiktioner, vilket innebär att du inte ska ha problem med att använda den för att köpa Dogecoin. Dessutom har den lagt till stöd för flera mynt och digitala tillgångar. Om du också vill delta i andra kryptorelaterade aktiviteter utökar denna plattform utbudet av lösningar den har.

okex -logotyp

Denna kryptovaluta -plattform kan vara ett av de bästa sätten att köpa Dogecoin på grund av de många betalningsmetoder som stöds. Du kan köpa digitala tillgångar med betalkort eller kreditkort och på bara några minuter. Det är jättebra, eller hur?

OKEx är också en av de största börserna när det gäller handelsvolym, vilket innebär att handlare kommer att ha stor likviditet för att handla sina digitala tillgångar. Om du är en Dogecoin -älskare, erbjuder denna utbyte dig alla nödvändiga verktyg, inte bara för att hantera din DOGE, utan också för att få tillgång till många andra lösningar.

Kommer Dogecoin att nå $ 1?

Även om det kunde ha varit mycket svårt för Dogecoin att nå ett pris på $ 1 per mynt, verkar det mer möjligt nuförtiden. Denna information bör inte betraktas som investeringsråd. Numera ligger DOGE på $ 0,317 per mynt, vilket gör det till det sjunde största på marknaden efter Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Cardano (ADA), Binance Coin (BNB), Tether (USDT) och XRP.

Det har också en marknadsvärdering på 41 miljarder dollar. Om hela kryptovalutamarknaden fortsätter att röra sig högre, finns det stora möjligheter att Dogecoin når 1 dollar per mynt. Det högsta priset som någonsin nåtts av denna virtuella valuta har varit $ 0,60 för några månader sedan när alla ville köpa Dogecoin.

Bitcoin och Ethereum är vanligtvis de digitala valutor vi bör följa för att förstå hur hela kryptomarknaden kommer att bete sig. Om dessa mynt rör sig högre, så finns det stora möjligheter för andra altcoins att följa.

Låt oss inte glömma att Dogecoin har påverkats av många andra situationer på kryptomarknaden. Till exempel, om Elon Musk ger positiva kommentarer om Dogecoin, kan priset också skjuta i höjden. Ändå beror detta mycket på många situationer på kryptovalutamarknaden snarare än bara en.

Slutliga ord

I den här guiden har vi berättat hur du köper Dogecoin och hur du också kan få tillgång till många andra kryptotjänster. Du vet också vilka saker du bör analysera när du investerar i Dogecoin och som har varit DOGE -historia sedan den skapades.

Framtiden för Dogecoin ser ljus ut. Ändå bör vi också överväga att detta är en meme -kryptovaluta med få användningsfall. Dessutom är DOGE också starkt beroende av vad vissa nyckeltal säger eller gör och detta kan öka volatiliteten i denna virtuella valuta.Source link