Cardano-blockkedjan grundades av Ethereums medgrundare, Charles Hoskinson, 2015. Designad som en av de första “Ethereum-mördarna”, var den inställd på att bli en marknadsstörare från starten med sin innovativa, kraftfulla och miljövänliga infrastruktur. Cardano är helt och hållet öppen källkod och decentraliserat, och utnyttjar en Proof of Stake (PoS) konsensusmekanism, kallad Ouroboros, på sitt nätverk.

Den lanserades 2017 och har gjort stora utvecklingar och uppgraderingar sedan dess, och fått ett anmärkningsvärt rykte med tanke på dess starka team och effektivitet gentemot befintliga blockkedjor. Nu börjar dess nätverk verkligen ta fart, och projekt börjar distribuera dApps och protokoll på det, vilket utnyttjar de många attraktiva funktionerna och fördelarna.

Ett av dessa projekt är Ardana, ett omfattande stablecoin-ekosystem, som ger en blixtsnabb, låg kostnad och hög belöning DeFi (decentraliserad finans) nav för stablecoins till detta nätverk. Men vad är Ardana egentligen, och vad betyder det för DeFi på Cardano?

Ardana översikt

Ardana skapade ett stort ekosystem centrerat kring dess stablecoin-lösningar. För närvarande erbjuder det tre olika populära fiat-denominerade stablecoins: dUSD, dEUR och dGBP.

Det som gör dessa stablecoins annorlunda och unika från andra är att de är helt uppbackade av kedjans säkerheter och knutna till deras underliggande fiatvaluta. Användare kan tryggt låna mot dem och är beroende av tillgången på tillräcklig likviditet. Stablecoins på protokollet kan också präglas, satsas och lagras, vilket öppnar en bred bredd av andra användningsfall.

Dessutom, som ett DeFi-nav, tar det användbarheten och användbarheten av dessa stabila tillgångar till nästa nivå, och utnyttjar en attraktiv uppsättning produkter och funktioner.

Ta med DeFi till Cardano

Ardana-protokollet kommer verkligen till liv genom Danaswap, dess alldeles egna DEX (decentraliserad utbyte). Cardano byggdes för att stödja DeFi, och Danaswap tar med DeFi-elementen i denna blockchain i förgrunden. Det förlitar sig på stabila pooler med flera tillgångar som tillåter användare att utnyttja stödda stablecoins för att sömlöst och snabbt byta mellan tillgångar, tjäna hög avkastning och mycket mer. Med sviten av olika fiat-stödda stablecoins är det en digitaliserad Forex-marknad i bakfickan.

Likviditetsleverantörer kan sätta in stödda tillgångar i likviditetspoolerna och, som ett resultat, tjäna belöningar i $DANA från plattformshandelsavgifter. Dessa belöningar är proportionella mot mängden likviditet som användaren bidragit med.

$DANA är Ardanas nytto- och styrningstoken. Likviditetsleverantörer som tjänar det som en belöning kan utnyttja det för att rösta om framtida projektinitiativ. Detta säkerställer att ryggraden i systemet – likviditetsleverantörerna – har en djup investering i och kontroll över plattformen de driver; det är förkroppsligandet av den decentraliserade miljö som den i slutändan syftar till att skapa.

Valv inom Ardana-protokollet tillhandahåller porten till att prägla stödda stablecoins. Dessa valv säkrar säkerheter för stablecoin-lån. Till exempel är en av de accepterade digitala tillgångarna i valven $ADA, Cardanos ursprungliga verktygstoken. Användare kan sätta in $ADA för att skapa ett begränsat antal av ett önskat stablecoin. Eftersom dessa valv är tillståndslösa och icke-förvaringsbara, betyder det att Ardanas stablecoins är decentraliserade. Och genom att återbetala lånet och stabilitetsavgiften kan användare hämta sina säkerhetsbevis från valven.

Teamet bakom Ardana utformade noggrant protokollet för att utnyttja det som användarna behöver mest – ett snabbt och billigt sätt att engagera sig i nya finansiella möjligheter som förlitar sig på tillgångar som innehåller prisstabilitet.

Slutsats

Tack vare tekniken bakom Ardana är Cardanos fulla kapacitet verkligen realiserad. Född för att vara ett DeFi-ekosystem, Ardana underlättar detta genom att skapa portalen till DeFi på Cardano. Genom att engagera det kostnadseffektiva, smidiga och miljövänliga Cardano, möjliggör dessa två DeFi-mekanismer med vad som kommer att bli väsentliga nätverkseffektiviteter – transaktioner som kan ske på ett ögonblick.

När protokollet fortsätter att växa och blomstra kommer användare att fortsätta att dra nytta av dess kraftfulla produktsvit, dra in fler deltagare och placera både Ardana och Cardano i framkanten av DeFi-aktivitet och innovation.Source link