Svaret på frågan ”Varför går Dogecoin upp?” kanske inte är så enkelt som många anser. Vi har sett hur den virtuella valutan har ökat under de senaste månaderna och det finns ingen tydlig förklaring relaterad till varför Dogecoin går upp idag.

I den här guiden kommer vi att ge några möjliga förklaringar relaterade till den prisökning som Dogecoin (DOGE) upplever. Även om det kan finnas andra orsaker kan vi få ett tydligare svar angående det senaste prisbeteende som DOGE visar.

Vad är Dogecoin (DOGE)?

Dogecoin (DOGE) är en av de största kryptovalutorna på marknaden och också en av de digitala tillgångarna som upplevde mycket hype. Priset på den virtuella valutan har fluktuerat som de flesta av de digitala tillgångarna på marknaden, men detta mynt är på något sätt speciellt.

Projektet skapades tillbaka 2013 och sedan dess har det uppmärksammats från krypto- och icke-kryptosamhällen. I början var det faktiskt bara en virtuell valuta skapad för entusiaster, men det blev snabbt en kryptovaluta som var mer än en enkel pump & dump.

Jämfört med andra virtuella valutor skapades Dogecoin som en meme-kryptovaluta. Om du undrar varför Dogecoin går upp, kan detta vara en av anledningarna till att du bör vara uppmärksam på.

Billy Markus och Jackson Palmer är Dogecoins skapare. De arbetar nu inte längre aktivt med projektet. Gemenskapen kunde ta Dogecoin på sina axlar och sedan dess har det varit ansvaret för att marknadsföra det.

Dogecoin skapades som en gaffel av Litecoin (LTC). Det betyder att den har många likheter med både Bitcoin (BTC) och Litecoin. Den digitala tillgången har en Proof-of-Work (PoW) konsensusalgoritm som gör det möjligt för alla att delta i nätverket. I stället för att använda energikrävande och dyra ASIC-gruvarbetare behöver Dogecoin GPU-kraft.

En av de viktigaste funktionerna i Dogecoin är relaterad till dess logotyp. Logotypen representerar en Shiba Inu-hund som var känd för att vara en del av flera memes på internet. Om du inte visste varför Dogecoin går upp, bör du också vara noga med denna detalj.

Var kan jag köpa Dogecoin?

Användare kan köpa Dogecoin i ett brett utbud av kryptovalutor. Om du ser Dogecoin gå upp och inte vill missa chansen att köpa den kan du köpa den med de flesta virtuella valutaväxlingar som finns tillgängliga på marknaden.

Användare kan köp Dogecoin i ett brett utbud av kryptovalutabörser. Om du ser Dogecoin gå upp och inte vill missa chansen att köpa den kan du köpa den med de flesta virtuella valutaväxlingar som finns tillgängliga på marknaden.

Några av dessa plattformar inkluderar bland annat Binance, OKEx, Poloniex och KuCoin. Beroende på var du befinner dig skulle du kunna använda en eller annan. Valutaväxlingar är mycket enkla att använda och skulle göra det ännu enklare för dig att få tillgång till några av de största virtuella valutorna på marknaden.

Binance-logotyp och motto BNB-prisförutsägelse

Det finns ingen plattform som fungerar uteslutande med Dogecoin. De flesta av handelsplattformarna har dussintals handelspar. Du kan till och med sätta in fiatvalutor och köpa DOGE med din lokala valuta om din lokala börs stöder detta mynt.

Du kan dock också köpa Dogecoin från andra användare som redan har denna virtuella valuta. Ändå bör du alltid känna personen du köper DOGE för att undvika bedrägerier.

Som nämnts tidigare är kryptoutbyten det bästa alternativet om du vill få tillgång till DOGE på ett snabbt och enkelt sätt.

Varför går Dogecoin upp?

Det finns många anledningar relaterade till varför Dogecoin går upp. Det finns inget tydligt svar och det är inte så enkelt som många anser. I följande avsnitt kommer vi dock att förklara för dig varför vi anser att Dogecoin går högre. Det är också värt att nämna att priset på den digitala tillgången bokstavligen har skjutit i höjden.

Dogecoin-pris

Huvudämnet i denna artikel är att förstå orsakerna till att Dogecoin går upp. Men innan måste vi förstå vad som hände med Dogecoin och hur priset utvecklades över tiden.

Från 2014 och fram till 2017 har den virtuella valutan fluktuerat mellan $ 0,0001 och $ 0,004 i början av 2017. Detta visar att det redan fanns en stark prishöjning från dess låga nivåer till dess toppar vid den tiden. Detta representerade en prishöjning på 3 900%.

Under tjurkörningen 2017 och 2018 kunde Dogecoin nå ett pris per mynt på $ 0,018 den 7 januari 2018. Denna marknad är toppen för Dogecoin under lång tid och fram till 2021. Faktum är att i början av januari 2021 Dogecoin handlades under 0,01 USD per DOGE.

Dogecoin-prisdiagram

Men den första massiva spiken ägde rum när Dogecoin steg till över $ 0,08. Vid den tiden köpte flera personer utanför kryptomarknaden DOGE. Till exempel delade den berömda porrstjärnan Mia Khalifa på Twitter att hon köpte “DOGE-lager.”

Trots det började en ny björntrend för DOGE. Den virtuella valutan sjönk under 0,05 dollar fram till den 14 april 2021, när DOGE steg igen och nådde en heltidshöjd på 0,39 dollar per mynt. Alla var mycket glada över denna prishöjning, som inte kunde förklaras med teknisk analys eller någon annan typ av mätning.

Ändå slutade inte saker här. I skrivande stund har DOGE nått en heltidshöjd över $ 0,63 per mynt. Detta visar att DOGE verkar ha inget tak och att den digitala tillgången kan fortsätta att gå högre de närmaste månaderna.

Vi är inte finansiella rådgivare och informationen som delas i dessa inlägg bör endast beaktas för utbildningsändamål. Vi ansvarar inte för några investeringsbeslut du fattar enligt den här guiden. Investera aldrig mer än vad du kan förlora.

Dogecoin och Elon Musk

Dogecoin och dess samhälle har en nära relation med Elon Musk, VD för Tesla. Dogecoinsamhället är inte en isolerad. De köper också andra digitala tillgångar, och de har alltid använt Dogecoin som en meme digital tillgång för att driva krypto-adoption framåt.

Elon Musk har utsetts till Chief Executive Officer (CEO) för Dogecoin för en kort tid för några år sedan. han anges på Twitter att myntet var hans favorit digitala tillgång i april 2019. Samtidigt ändrade han sin Twitter-beskrivning till Dogecoin VD.

Naturligtvis var han inte den verkliga vd för Dogecoin, men han visade att samhället firar den här typen av spel och roliga situationer. Detta var precis den verkliga representationen av Dogecoin-målet.

Detta är dock inte den enda gången som Elon Musk har kommenterat något om Dogecoin. Han tweetsar nu regelbundet om Dogecoin och alla DOGE-anhängare firar dessa ingripanden som gjorts av VD för Tesla.

Detta kan vara ett av svaren på frågan “Varför går Dogecoin upp?” De flesta gånger då Elon Musk tweetsar om Dogecoin, går priset på den virtuella valutan högre. Även om korrelationen inte är perfekt är det mycket möjligt att Dogecoin-communityn skulle köpa DOGE om Elon Musk nämner det.

Teknisk analys

Den tekniska analysen av Dogecoin har vanligtvis utförts mot Bitcoin. Anledningen till detta beror på att DOGE vanligtvis handlades mot BTC eller LTC. Numera finns det många andra handelspar tillgängliga på marknaden, detta, den tekniska analysen för DOGE har också flyttat till andra par.

Under de senaste åren finns det ett tydligt mönster när det gäller BTC som kunde ha använts av handlare för att öka sina positioner i BTC eller DOGE också. Mönstret upprepade sig flera gånger per år. I vissa fall krävde mönstret mer än ett helt år för att spika igen.

Dogecoin Bitcoin-diagram DOGE / BTC

Mönstret var en tydlig och plötslig ökning av priset på DOGE följt av en björntrend som varade i flera månader. När DOGE nådde ett visst pris spikade det igen och gick in på en ny björnmarknad efter den massiva spiken. I vissa fall kan spikarna vara över 200% eller 300%. Detta visar styrkan i Dogecoin-communityn och hur det kan påverka priset på den digitala valutan.

Detta mönster har brutits för några veckor sedan. Den digitala valutan steg kraftigt och lämnade den högsta tiden i BTC- eller USDT-termer. Dogecoin kunde svalla med över 450% från sin tidigare all-time mot Bitcoin. Huvudfrågan som samhället och analytikern har är om Dogecoin nu kommer att gå in i en ny björntrend som det hände tidigare eller om det kommer att förbli nära sina toppar.

Svaret verkar vara inriktat på varför Dogecoin går upp snarare än när DOGE kommer in på en ny björnmarknad. Det är inte så lätt att veta varför Dogecoin går upp.

Andra aspekter

Det finns andra aspekter som vi bör ta hänsyn till för att förstå varför Dogecoin går upp. Det finns dock ingen tydlig anledning för att den digitala tillgången ska fortsätta att gå högre.

Dogecoin är nu den 4: e största kryptovalutan i världen med en marknadsvärdering på 77 miljarder dollar och ett pris över 0,60 dollar. Den digitala tillgången överträffade andra virtuella valutor som XRP, Tether (USDT), Cardano (ADA) och Polkadot (DOT).

De flesta teorier som gäller effektiva marknader gäller inte Dogecoin. Till och med kryptoanalytiker och investerare som används för att pumpa och dumpa och andra typer av marknadsmanipulation kan inte förklara Dogecoins expansion mot nya all-time-toppar.

Om du vill förstå varför Dogecoin går upp måste vi ta hänsyn till många aspekter. Det är därför vi har lagt till en liten lista med andra saker som vi bör ta hänsyn till om Dogecoin.

Meme Mania

Som vi tidigare nämnde är Dogecoin en kryptovaluta som är nära besläktad med meme-kulturen online. Dogecoin-anhängare använder vanligtvis Shiba Inu-memes och skapar hashtags på olika sociala medier, videor och skämt om denna virtuella valuta.

Detta gör inte bara Dogecoin känt över hela världen, men de når också nya individer som kan vara intresserade av att köpa denna virtuella valuta.

Dessa trendiga ämnen, videor och marknadsföring relaterade till Dogecoin, utöver Elon Musks tweets och i kombination med de tekniska och regelbundna hopp som DOGE upplever, bör beaktas.

Vi bör dock också överväga att det har pågått en tjurmarknad. Därför borde vi verkligen analysera det också.

Högsäsong

När det finns en tjurmarknad är alla fokuserade på Bitcoin. Detta är den ledande valutan. När Bitcoin går högre är det höga möjligheter att andra virtuella valutor också kommer att flytta högre. Detta är dock inte linjärt.

Under den sista delen av 2020 och början av 2021 har Bitcoin varit på en tjurmarknad. Den virtuella valutan nådde ett enormt högt pris (över $ 62 000). Men när Bitcoin börjar sakta ner börjar andra digitala tillgångar röra sig högre.

Detta har varit en situation som upprepades under de senaste åren och under tjurmarknaderna. Investerare som registrerade stora vinster på Bitcoin flyttar till andra digitala tillgångar och försöker förlänga sina vinster. Dogecoin kan också vara en av de virtuella valutorna som gynnas av den nuvarande högsäsongen.

Altseason är termen som används för att definiera en marknadssituation där atlcoins rör sig högre oberoende av Bitcoin. Under andra årstider rör sig virtuella valutor högre i snabbare takt än Bitcoin. Det är här vi ser Bitcoins dominans falla och altcoins dominans växa.

Om vi ​​vill veta varför Dogecoin går upp, bör vi noggrant analysera alla dessa saker och ta våra slutsatser. Att vara i en högsäsong borde ha en positiv inverkan på DOGE-priset.

Slutord

Dogecoin som kryptovaluta har överraskat de flesta investerarna på marknaden. Till och med kryptovalutaanalytiker och investerare, som är vana vid volatilitet, har varit chockade över den fantastiska prisökningen som Dogecoin upplevde.

Den virtuella valutan kan fortsätta växa under de kommande åren. Men vi måste också ta hänsyn till att det kommer att finnas björnmarknader. Dessutom bör vi också förstå att vi kan vara i en bubbla.

Att förstå varför Dogecoin går upp är definitivt viktigt att veta hur marknaden kan fortsätta växa och vilka saker vi bör ta hänsyn till i framtida tjurmarknader.Source link