Det finns för närvarande ett stort antal utbyteskryptovalutor tillgängliga på marknaden. Vi pratar om de virtuella valutorna som släpps av olika kryptobörser för att stimulera användningen av deras plattformar.

Men alla är inte likadana. Vissa av dem kan faktiskt vara mer användbara än andra. Dessutom kan vissa mynt till och med bli större i framtiden och hjälpa de användare som har dem. I den här guiden kommer vi att fokusera på de bästa växlingsvalutorna och hur de kan bli ett bra komplement till din kryptoinvesteringsportfölj.

Vilka är de bästa växlingsvalutorna?

Som vi nämnde i inledningen är växlingsvalutor krypto-tokens som släpps av handelsplattformar. Några av de mest populära växlingsvalutorna inkluderar Binance Coin (BNB), Huobi Token (HT), KuCoin Token (KCS), bland andra.

Dessa tokens har olika användningsfall och funktioner. Målet är att erbjuda användare av dessa virtuella valutor olika fördelar om de innehar dem, använder dem eller gör transaktioner med dem. I nästa avsnitt kommer vi in ​​på detaljerna för dessa digitala valutor.

Binance Coin (BNB)

Som vi kan se har Binance Coin namnet på kryptovalutabörsen som skapade det. Detta är verkligen något som upprepas i andra virtuella valutor. Med denna token kan användare engagera sig i olika aktiviteter, från att köpa virtuella gåvor till att göra kreditkortsbetalningar för att donera till välgörenhet.

De huvudsakliga användningsfallen för Binance Coin är dock olika. Individer använder BNB främst för att betala för handelsavgifter på Binance-börsen (det finns rabatter för de som använder BNB för att betala avgifter). Dessutom kan BNB-tokens också användas för att betala avgifter i Binance Smart Chain (BSC)-plattformen.

En annan sak att ta hänsyn till är att BNB-mynt också kan användas för att delta i Initial Exchange Offerings (IEOs). Detta är något som har blivit mycket populärt de senaste åren eftersom det låter användare få tillgång till några av de mest lönsamma tokens som släppts till kryptomarknaden.

Binance Coin är överlägset den största digitala tillgången för kryptovalutabörs som har släppts till marknaden. Detta ger Binance en stor fördel vad gäller erbjudna lösningar och marknadspenetration. Tack vare sin position på marknaden kunde Binance släppa ett blockkedjenätverk som heter Binance Smart Chain.

Att ha exponering för olika cryptocurrency exchange tokens kan vara en bra idé för de användare som vill diversifiera sina kryptoinnehav. Till exempel kan en del av deras portfölj delas mellan olika kryptovalutor. Detta skulle dock i hög grad bero på vilken typ av investerare och vilken portfölj och risk de vill bygga.

Huobi Token (HT)

Huobi Token är en annan token som låter användare engagera sig i olika initiativ i Huobi-ekosystemet. Låt oss inte glömma att kryptovalutabörser nu blir mycket populära som ett alternativt sätt att engagera sig med blockchain-protokoll och andra typer av initiativ på kryptovalutamarknaden.

Tokenet som släppts av Huobi Exchange har ett brett utbud av användningsfall. Användare kan njuta av rabatterade avgifter när de handlar och använder HT, de kan också köpa nya valutor såsom tokens som släpps genom Initial Exchange Offerings (IEOs) och de kan också rösta om olika beslut om plattformens framtid.

huobi logotyp

Som vi kan se finns det olika initiativ och funktioner som liknar vad Binance Coin gör. Låt oss inte glömma att BNB och HT är de mest populära växlingsvalutorna på marknaden just nu.

Denna kryptovaluta har funnits på marknaden i flera år nu efter Binances beslut att lansera sin egen token. Det har dock varit en liten skillnad mellan HT och BNB. Den största skillnaden är relaterad till att Huobi har legat ett steg efter Binance vad gäller lösningar, tjänster och nya implementeringar på börsen.

Trots det har vi sett att HT har haft ett mycket positivt år (2021). Den digitala valutan steg till över 30 dollar per mynt, vilket visar att den virtuella valutan har haft ett stort köptryck från investerare runt om i världen. Ändå har andra halvan av 2021 varit ganska baisse för denna digitala valuta.

Som rapporterats av CoinGecko, detta mynt har fallit till $10 per mynt och det har stabiliserats nära den nivån. Det kan vara en tidsfråga innan vi ser vad som kan hända med HT 2022. Detta kommer att vara mycket beroende av hur marknaden beter sig (altcoins är fortfarande beroende av Bitcoin), men också om hur kryptoväxlingstokens beter sig.

Tidigare har vi sett att cryptocurrency exchange tokens frikopplats från den allmänna kryptomarknaden. Skulle detta hända igen i framtiden kan vi se mynt som HT eller BNB nå högre priser eller prestera bättre än andra digitala valutor.

KuCoin Token (KCS)

KuCoin är en annan populär handelsplattform för kryptovaluta som nu låter användare få tillgång till sin egen virtuella valuta som heter KuCoin Token (KCS). Återigen ser vi att namnet är kopplat till plattformens eget namn. Så här ser utbyteskryptovalutor vanligtvis ut, och försöker referera till den plattform de representerar och var de mestadels verkar.

Återigen, som det händer i de flesta börser, används KCS-tokens för att betala handelsavgifter på denna plattform, och det används också för att få tillgång till några av de bästa tokenförsäljningarna online. Vi pratar om KuCoin Spotlight, liknande Binance Launchpad, där användare enkelt kan köpa tokens från olika projekt som släpps till marknaden.

Det finns många andra användningsfall relaterade till KCS, inklusive att använda den digitala valutan för att göra betalningar och köpa olika produkter och tjänster.

KuCoin-logotypen -- en av de bästa plattformarna där man kan köpa Zilliqa

Överraskande nog har denna kryptovaluta (KuCoin Token) ett liknande börsvärde i början av 2022 som Huobi Token. Trots detta finns det några skillnader som är värda att ta hänsyn till innan du drar någon slutsats.

Till exempel upplevde denna digitala valuta två olika tjurcykler. Den första ägde rum exakt i slutet av 2017 och början av 2018. Därefter har det funnits en björntrend för KuCoin, som föll ner till $0,35 per mynt från $20. Björnmarknaden för KCS varade i flera år.

Vi har sett KCS stanna i ett mycket snävt intervall mellan 2018 och början av 2021 när den virtuella valutan nådde nya toppar. Faktum är att myntet upplevde ett mycket positivt första halvår 2021 men ett ännu bättre andra halvår. Här är den största skillnaden med HT. Medan HT sjönk under de sista månaderna av 2021, steg KCS ännu högre. Myntet har följt en liknande väg som Bitcoin och andra legacy-mynt i kryptovalutaindustrin. I november 2021 överträffade KCS ett pris per token på $25. Nuförtiden handlas myntet för nära 20 dollar.

Det skulle vara mycket intressant att se hur KuCoin kommer att bete sig under det kommande året. 2022 började med stor volatilitet för kryptomarknaderna och digitala valutor upplevde ett kraftigt fall de senaste månaderna.

CoinEx Token (CET)

Slutligen är Coinex Token en annan populär virtuell valuta som kan användas för en mängd olika saker. Det inkluderar att betala för avgifter på CoinEx-börsen och även lägga till nya funktioner till CoinEx-kryptovalutabörsen. Individer kan enkelt köpa detta mynt på den officiella CoinEx-börsen och börja handla med det på några minuter.

Börsen genomför också ett stort antal initiativ som involverar användning av CET-token. För att göra det måste de köpa detta mynt och engagera sig i olika projekt som främjas av själva utbytet. Med denna token kan användare också njuta av tillgång till unika funktioner som erbjuds av plattformen.

coinex gränssnitt

För att CoinEx och CET-tokenet för utbyteskryptovalutan ska bevisa att de är olika skulle det vara en viktig sak att se och följa vilka förbättringar som denna plattform förväntas ta 2022. Men innan vi kommer in på detaljer om 2022, vi bör också nämna att CoinEx också har skapat sitt eget blockchain-nätverk.

Detta blockchain-nätverk fungerar på liknande sätt som Binance Smart Chain. Likviditeten är dock fortfarande låg och teamet har ännu inte gjort en stor marknadsföringskampanj för att främja fördelarna med att använda detta blockchain-nätverk. Därför är detta en av många saker som teamet bakom CoinEx skulle behöva fokusera på under de kommande åren om de vill att CET ska bli en mycket värdefull digital valuta.

Det är värt att ta hänsyn till att denna digitala valuta har funnits på marknaden i flera år nu. Detta visar att det finns ett tydligt intresse för denna virtuella valuta eftersom den ökat i pris de senaste åren. När den släpptes i slutet av 2018 upplevde kryptomarknaden problem och splittringar som drev marknaden till nya bottennivåer, det var därför CET handlades under $0,005 vid den tiden.

Efter flera års ackumulering återhämtade sig myntet 2021 och kunde vara redo att fortsätta sin uppåtgående trend 2022. Som nämnts tidigare skulle detta vara starkt relaterat till hur teamet främjar detta projekt och om dessa ansträngningar hjälper till att locka nya investerare och intresserade användare.

Andra utbyteskryptovalutor på marknaden

Det finns andra utbyteskryptovalutor på kryptovalutamarknaden som är värda att ta hänsyn till och analysera. Låt oss fokusera på dessa utbyteskryptovalutor också.

Crypto.com (CRO)

Crypto.com är en kryptovalutabörs som har erbjudit högkvalitativa lösningar till användare som vill köpa och sälja digitala valutor på kryptovalutamarknaden. Denna plattform har funnits i flera år och den blev en av de största vad gäller volym och lösningar som erbjuds handlare.

CRO är en av de många utbyteskryptovalutorna i världen. Det är knutet till detta utbyte och det erbjuder ett brett utbud av fördelar för användare som vill engagera sig i olika aktiviteter i denna kryptovalutaplattform. Det finns många anledningar till varför användare skulle hålla och använda CRO regelbundet.

En av fördelarna med att hålla CRO för långsiktiga innehavare är relaterad till fördelarna kopplade till deras Crypto Debet-kortslösning. Beroende på vilken CRO du har kommer du att kunna få cashback och andra förmåner såsom tillgång till flygplatsloungen, Spotify och Netflix gratis och Amazon Prime, bland andra förmåner.

Om du är en person som tror på utbyte av kryptovalutor och vill få tillgång till dessa fördelar, kan CRO definitivt passa bra för alla dessa användare.

FTX Token (FTT)

FTT är ett annat mynt på vår lista över de bästa kryptovalutorna. Denna digitala tillgång är token som används ovanpå FTX-kryptoderivatutbytet. Användare som köper och innehar FTT-tokens får tillgång till lägre handelsavgifter (liknande vad Binance och CoinEx gör) och andra förmåner kopplade till FTX-handelsplattformen.

Vanligtvis används FTXs kryptovalutahandelsplattform av större handlare och professionella investerare som behöver få tillgång till unika derivatlösningar som traditionella kryptoplattformar inte erbjuder.

Handlare kommer att upptäcka att innehav av FTT skulle göra en stor skillnad när det gäller avgifter, särskilt om dessa handlare hanterar stora handelsvolymer på en regelbunden basis. Det skulle vara mycket viktigt att hålla ett öga öppet på detta mynt eftersom det snabbt blev ett av de största på kryptovalutamarknaden.

OKEx Utility Token (OKB)

Vi är äntligen i slutet av våra bästa utbyteskryptovalutor. Sist men inte minst är OKEx verktygstoken (även känd som OKB) också en alternativ digital tillgång som användare kan börja hålla och lägga till i sina portföljer. Denna token låter användare få tillgång till unika funktioner kopplade till OKEx-börsen, som erbjuder tjänster till kunder från hela världen.

Som du kan se fokuserar utbyteskryptovalutor på att erbjuda ytterligare tjänster till de användare som använder deras plattformar. En av de saker som handlare på OKEx-börsen kan göra är att hålla OKB-tokens för att betala för avgifter när de handlar. Dessutom kan de också få tillgång till olika funktioner som röstning och styrning.

OKB är för närvarande bland de 30 största kryptovalutorna i världen. Detta visar att det har funnits ett stort intresse för denna digitala tillgång under de senaste åren. En av de positiva sakerna med OKB är att den har varit i en bulltrend nästan sedan den släpptes på marknaden i mitten av 2018. På så sätt kan vi se att det finns ett tydligt intresse från användare för utbyteskryptovalutor som denna.Source link