Det är inte en lätt uppgift att hitta den enklaste kryptovalutan att bryta. Om du vill bryta Bitcoin (BTC) eller Ethereum (ETH), måste du använda specialiserad gruvhårdvara. Denna hårdvara tenderar att vara väldigt dyr och det skulle kräva att du köper flera gruvriggar.

Att förstå vilken som är den enklaste kryptovalutan att bryta skulle hjälpa oss att få tillgång till gruvindustrin utan att investera stora mängder pengar i gruvutrustning. Den enklaste kryptovalutan att bryta skulle ha en fördel: du skulle kunna bryta den med CPU eller GPU. Detta är vanligtvis det enklaste sättet att bryta kryptovaluta.

Vad är Cryptocurrency Mining?

Cryptocurrency mining är en uppgift vi kan utföra för att belönas med virtuell valuta. Denna uppgift är relaterad till att tillhandahålla beräkningskraft till nätverket för den virtuella valutan du vill bryta. För att till exempel göra det för Bitcoin skulle du behöva flera ASIC-gruvarbetare, som vanligtvis är mycket dyra.

När Bitcoin skapades var dock en CPU det enklaste sättet att bryta kryptovaluta. Användare kan göra det direkt från sina datorer. När Bitcoin-nätverket expanderade blev det allt svårare att bryta BTC.

För den kraft de tillhandahåller nätverket blir användare belönade med kryptovalutor. En Bitcoin-gruvarbetare som hittar ett block får 6,25 BTC och de avgifter som betalas av användarna som skickar transaktioner. Gruvarbetare ansvarar för att hantera dessa transaktioner och bekräfta deras giltighet.

Ändå har varje virtuell valuta ett annat gruvsystem. Belöningarna på vart och ett av kryptonätverken kommer att bli olika. Till exempel får Litecoin (LTC) gruvarbetare 12,5 LTC per block (var 2,5: e minut). Detta skiljer sig från 10 minuters block i Bitcoin-nätverket. I nästa avsnitt kommer du också att veta vilken som är den enklaste kryptovalutan att bryta.

Gruvdrift möjliggör decentralisering

Med ett nätverk av decentraliserade gruvarbetare är det möjligt för kryptovalutor som Bitcoin och Litecoin att vara helt decentraliserade. Användare kan behandla överföringar utan att förlita sig på en betrodd tredje part.

Gruvarbetare bekräftar transaktionerna i blockchain-nätverk. För att dela sin beräkningsstyrka belönas de med avgifter och blockerar belöningar. Centraliserade finansiella företag och företag kontrollerar användarnas medel och bestämmer om medel överförs eller inte. Gruvearbetare blir då en mycket viktig del av blockchain-nätverk över hela världen.

I de kommande styckena kommer du också att veta vad som är Proof of Work (PoW) och varför detta betyder att veta vilken kryptovaluta som är lättast att bryta.

Vad är den enklaste kryptovalutan att mina?

Om du undrar, “vilken kryptovaluta är lättast att bryta?” då har du en poäng. Varje kryptovaluta har olika svårighetsgrader att bryta ut. Det finns inget tydligt svar på “vad är den enklaste kryptovalutan för mig?”.

Det finns dock flera mynt som är lättare att bryta än andra. Även om få värdefulla kryptovalutor nu finns tillgängliga för att bryta med processorer finns det flera digitala tillgångar som kan brytas med hjälp av GPU. GPU: er är inte lika dyra som ASIC-gruvarbetare och är också allmänt tillgängliga på marknaden.

Monero (XMR)

Monero (XMR) är en av de enklaste kryptovalutorna att bryta. Denna kryptovaluta erbjuder användarna möjlighet att skicka och ta emot privata transaktioner. Under de senaste åren blev det en av de största runt om i världen.

XMR har varit i nyheterna på grund av hur det bryts. Faktum är att hackare installerade skadlig programvara på olika webbplatser och bryter XMR med besökarnas CPU-kraft. Dessutom installerade andra skadliga parter dolda virus på användarnas datorer och bryter XMR med sin CPU-kraft. Hackare använde det eftersom det är den enklaste kryptovalutan att bryta med CPU.

Även om Monero kan brytas med en CPU är den bästa idén att investera lite pengar i GPU-hårdvara. Detta skulle göra det möjligt för dig att vara effektivare och bryta större mängder XMR. UNICEF Australia tillät också användare att bryta XMR och donera de insamlade medlen. Som du kan se kan detta vara en av de enklaste att bryta kryptovaluta.

Ethereum Classic (ETC)

Ethereum Classic (ETC) är också en av de mest populära kryptovalutorna i världen. Och vad kan vara bättre än att bryta det hemma? Ethereum Classic fungerar med Ethash-algoritmen. Det betyder att den kan brytas med GPU: er.

Om du har lite pengar att investera kan det vara bra att köpa några GPU: ar för att bryta Ethereum Classic. Vi är dock inte finansiella rådgivare. För att hitta en av de enklaste kryptovalutorna att bryta, måste du veta vilka som är de bästa virtuella valutorna. Och Ethereum Classic är en av de äldsta spelarna.

etc-logotyp (detta kan betraktas som en av de enklaste kryptovalutorna att bryta)

Användare som bryter på ETC-nätverket kommer att tycka att det mycket liknar Ethereum (ETH). Med tanke på att det finns fler gruvarbetare i Ethereum-nätverket blir det svårare att tjäna belöningar. Dessutom kan du öka din belöning av Ethereum classic om du går med i en gruvpool.

Gruvpooler tillåter användare att gå med i ansträngningar och bryta virtuella valutor tillsammans. Detta skulle göra det möjligt för dem att hitta ett större antal block och öka sina potentiella belöningar.

Electroneum (ETN)

En annan populär kryptovaluta som kan brytas hemma är Electroneum (ETN). Detta kan också betraktas som en av världens enklaste kryptovalutor. Förutom att vara en av de första KYC-kompatibla digitala tillgångarna skapades den för att hjälpa användare att bryta den digitala tillgången.

Numera kan du bryta Electroneum med din dator eller med dedikerad GPU-hårdvara. Detta skulle göra det mycket lättare för dig och ha en fördel jämfört med andra användare. Det enklaste sättet att bryta kryptovaluta är att alltid ha en dedikerad gruvrigg. Om du köper några GPU: er eller om du har äldre GPU: er kan du återvinna dem och börja bryta Electroneum.

Som vi nämnde tidigare kan anslutning till en gruvpool öka dina belöningar. De flesta mynt på marknaden bryts nu genom gruvbassänger. Ensambrytning kan göras om du har enormt stor gruvkraft eller om det också kan göras tidigare.

Horizen (ZEN)

En annan kryptovaluta som användare kan börja bryta är Horizen. Denna virtuella valuta fungerar med en Equihash-algoritm. Det betyder att den virtuella valutan kommer att vara 100% ASIC-motstånd. Således kan det vara mycket användbart för de användare som vill börja bryta med GPU eller CPU.

Användare kan enkelt ladda ner den officiella klienten på sina stationära datorer och börja bryta med en GPU. Detta skulle göra det mycket effektivt för dig att börja tjäna Horizen. Kom ihåg att ju högre priset på den virtuella valutan är, desto större belönar du om svårigheten förblir densamma.

När du bryter ut virtuella valutor bör du alltid vara noga med nätverkets svårigheter. Ibland kan det bli olönsamt att bryta digitala tillgångar.

Vertcoin (VTC)

Slutligen är Vertcoin en av de enklaste kryptovalutorna som jag kan använda. Faktum är att det här cionen fungerar med en algoritm för bevis på arbete som heter Lyra2RE. Med denna algoritm kan användare bara bryta VTC med hjälp av processorer och GPU: er. Detta är anledningen till att detta kan vara en av de enklaste kryptovalutorna att mina.

vertcoin grön logotyp

Gruvearbetare som vill bli exponerade för kryptomarknaden kommer att kunna göra det med Vertcoin. Ändå sjönk Vertcoins handelsvolym och pris de senaste åren. Numera är detta inte ett av de mest lönsamma nätverken att bryta. Om projektet återupplivas i framtiden kan det bli en bra lösning att använda.

Om du vill bryta kryptovalutor är detta bara några exempel. Det finns många andra mynt som kan brytas. Du bör söka efter dem och försöka testa om de är lönsamma eller inte. Vertcoin är, med enkla ord, en av de enklaste kryptovalutorna att mina.

Vilket är det enklaste sättet att bryta kryptovaluta?

Det enklaste sättet att bryta kryptovaluta är att använda din CPU. Det betyder att du kan använda din dator för att bryta digitala tillgångar. Trots det blir det mycket svårt att göra det. Detta hände eftersom det finns tusentals gruvarbetare i de flesta nätverk.

Gruvearbetare tävlar om belöningarna, som vanligtvis är fasta. Det är därför kryptovalutagruvare flyttar till GPU: er. De blir mycket effektivare vid bearbetning av dessa svåra pussel för att godkänna transaktioner.

GPU Mining med pengar för att visa lönsamhet

Den enklaste kryptovalutan att bryta kommer att vara den som gör att du kan bryta med processorer och grafikprocessorer och förbli lönsam. I allmänhet låter små mynt dig bryta med processorer och grafikprocessorer, men belöningarna är bokstavligen öre.

Det är här att investera i stora ASIC-gruvdrift är meningsfullt för BTC-gruvarbetare. För små och privata investerare kan CPU och GPU i erkända digitala tillgångar ändå vara ett av sätten att öka vinsten.

Sammanlagd gruvdrift

Även om sammanslagen gruvdrift kanske inte är det enklaste sättet att bryta kryptovaluta kan det hjälpa användare att bli mycket mer lönsamma. Bitcoin-gruvarbetare gör till exempel sina gruvaktiviteter mycket effektivare.

Detta kan göras genom att utföra sammanslagen gruvdrift. Detta är något som hjälper användare att öka sina intäkter genom att bryta samtidigt i två olika nätverk. Ett av de nätverk som nu tillåter Bitcoin-gruvarbetare att göra sammanslagen gruvdrift är RSK.

RSK är nu största sammanslagna gruvnätet i världen. Medan användare bekräftar RSK-block, tjänar de också BTC-belöningar. I framtiden kan sammanslagna gruvdrift bli en vanlig sak för de flesta gruvarbetare. RIF är också en av de enklaste kryptovalutorna att bryta. RIF är kryptovalutan som körs ovanpå RSK-blockchain.

Defi Mining

Användare kan också bryta virtuella valutor genom att tillhandahålla likviditet till gruvpooler. Den decentraliserade finansmarknaden har ökat under de senaste åren. Numera kan användare tillhandahålla likviditet till gruvpooler och få belöningar i nya digitala tillgångar.

Även om detta inte kräver att du delar gruvkraft med nätverket riskerar du dina pengar genom att låsa dem i en gruvpool. Belöningarna fördelas mellan de användare som tillhandahåller likviditet.

Trots att det kallas gruvdrift är detta inte ett traditionellt sätt att bryta digitala tillgångar. Dessutom behöver du inte någon speciell utrustning för att göra det. Ändå representerar detta inte någon liknande upplevelse som att bryta mynt som LTC, ETC eller BTC, bland andra.

Vilka kryptovalutor kan jag mina?

Det finns olika kryptovalutor du kan bryta. Vi har delat med dig en lista över den enklaste kryptovalutan att granska. Dessutom har vi också berättat för dig vilket det enklaste sättet att bryta kryptovaluta är.

Monero (XMR), Electroneum (ETN), Ethereum Classic (ETN) och Horizen (ZEN) är några av de kryptovalutor du kan bryta. Men det finns många andra på marknaden. Det är värt att påpeka att inte alla kryptovalutor kan brytas. Du kan bryta alla dessa virtuella valutor. Din inställning kommer dock att definiera vilken som är den enklaste kryptovalutan att bryta.

Faktum är att endast Proof of Work (PoW) digitala tillgångar kan brytas på traditionellt sätt. Proof of Stake (PoS) virtuella valutor kan inte brytas. Det är därför det är viktigt att göra denna skillnad.

Bevis på arbete (PoW)

För att förstå vilken kryptovaluta som är lättast att bryta måste vi veta vad som är Proof of Work-nätverk. PoW är alla kryptonätverk som tillåter användare att bryta kryptovalutor. PoW digitala tillgångar kan brytas, oavsett om det är med processorer, GPU: er eller ASIC-maskinvara.

Istället kan inte Proof of Stake-mynt brytas. De är insatta. Detta är en mycket viktig skillnad på kryptovalutamarknaden. När vi pratar om PoS-nätverk tänker vi på mynt som inte kräver att användare tillhandahåller beräkningskraft för att bearbeta transaktioner.

Med Proof of Work-nätverk arbetar gruvarbetare verkligen för att bekräfta transaktionerna. De största gruvgårdarna finns i Kina. De innehåller ett stort antal ASIC-gruvarbetare som arbetar dygnet runt. Det behövs anställda för att hålla systemen igång. Dessutom är energiförbrukningen också mycket hög. Således gör detta inte Bitcoin till den enklaste kryptovalutan att bryta.

Med Proof of Stake-nätverk behöver användarna bara delta i blockchain-nätverken enligt deras kryptoinnehav. Detta förbrukar inte stora mängder energi och ger inte den säkerhet som ett nätverk som Bitcoin kan erbjuda.

XRP kan till exempel inte brytas, även om det inte är en PoS-kryptovaluta. Vissa PoS-nätverk inkluderar Tezos eller NEO. PoW-nätverk inkluderar Bitcoin, Ethereum (men det går mot ett PoS-nätverk), Litecoin, Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin SV (BSV) och andra. Ethereum Classic, Horizen, Monero och Electroneum är också PoW-blockkedjor. Dessa är bara några av de enklaste kryptovalutorna att bryta.

Slutord om den enklaste kryptovalutan till mig

Att välja den enklaste kryptovalutan att bryta är inte en lätt sak att göra. Vi måste ta hänsyn till ett brett spektrum av saker. Vi kan dock förvänta oss att ha en enklare upplevelse att bryta mindre virtuella valutor än att använda stora nätverk.

Endast virtuella valutor Proof of Work kan brytas. PoS eller andra konsensusalgoritmer tillåter dig inte att bryta virtuella valutor. På DeFi-marknaden hänvisar gruvpooler till att få belöningar för att tillhandahålla likviditet till handelspooler.

Den enklaste kryptovalutan att bryta kommer att förändras över tiden. I vissa fall kan det faktiskt vara en, men så snart användare flyttar till nätverket kan det bli ett annat. Det är därför du bör ägna stor uppmärksamhet åt marknadsrörelser.Source link