Det gigantiska betalningsnätverket VISA meddelade att det för närvarande arbetar med en ny driftskompatibilitetslösning för centralbankens digitala valutor (CBDC). Enligt ett nyligen blogginlägg publicerad av VISA: s globala CBDC -produktledare Catherine Gu, är målet att skapa en “universell adapter” för företag, regeringar och företag att utbyta värde oberoende av den valuta de använder.

VISA arbetar med en interoperabilitetslösning för CBDC

Det har varit många diskussioner kring centralbankens digitala valutor och den inverkan de kan få på marknaden. Detta är nära besläktat med hur kryptovalutamarknaden expanderat under de senaste åren och hur den kan fortsätta växa i framtiden.

Enligt det senaste blogginlägget som VISA släppte, med det nya systemet de utvecklar, skulle det vara möjligt för en person i USA att skicka USDC till en vän i London med den andra personen som tar emot brittiska pund (GBP) på sina plånböcker använder en CBDC.

Om det sa Gu:

“I takt med att antalet digitala valutanätverk ökar – var och en med unika designegenskaper – minskar sannolikheten för att konsumenter, företag och handlare handlar i samma nätverk och använder samma typ av pengar.”

Gu hänvisar till det stora antalet nya kryptoprojekt som har utvecklats under de senaste åren. Flera av dessa projekt kräver ett unikt blockchain -nätverk för att fungera. Det gör det svårt för handlare och företag runt om i världen att anpassa sig till blockchain -nätverket som de bör använda.

Låt oss inte heller glömma att inte alla blockchain -nätverk erbjuder samma tjänster. Vi har nu frågan, under vilken blockchain skulle regeringarna släppa sina CBDC? Skulle de vara offentliga blockchains eller helt enkelt centraliserade system? Det här är saker som vi inte fortfarande har svar på eftersom marknaden ännu inte har sett en fungerande CBDC.

Gu skrev att de tror att CBDC skulle behöva fokusera på konsumentupplevelse och även en utbredd köpmanvändning. Detta kan hända inom några år som det redan hände med Bitcoin (BTC). I framtiden kanske vi inte bara ser en CBDC utan många, den idealiska CBDC skulle vara att ha en per valuta.

För närvarande finns det några länder som arbetar med olika CBDC -projekt, inklusive Storbritannien, Kina och till och med utvecklingsländer som Ukraina eller Uruguay. Detta visar att det finns ett verkligt intresse för CBDC bland centralbanker i olika regioner.Source link