Visa fortsätter sin expansion på kryptovalutamarknaden med förvärvet av fintechföretaget CurrencCloud. Detta företag erbjuder olika lösningar för företag att få tillgång till valutalösningar, vilket gör gränsöverskridande betalningar enklare och snabbare. Informationen delades den 20 december i a pressmeddelande.

Visa köper Ripples partner för 925 miljoner dollar

Visa söker efter nya sätt att erbjuda bättre lösningar till kunder och företag över hela världen. Expansionen av digitala tillgångar driver traditionella finansiella lösningar och företag att söka efter nya alternativ för att förbli konkurrenskraftiga i en mycket utmanande och innovativ miljö. Detta förvärv är en del av Visas plan att tillhandahålla bättre lösningar, större transparens och större flexibilitet till konsumenter och företag som vill hantera internationella betalningar.

För tillfället hanterar CurrencyCloud nära 500 kunder från 180 olika länder runt om i världen. De kommer att fortsätta erbjuda lösningar till dessa kunder och målet skulle vara att utöka deras räckvidd och lösningar för att göra branschen mer effektiv.

CurrencyCloud samarbetade med Krusning i juli 2020, mitt under coronavirus-pandemin. Med det nyligen genomförda förvärvet av Visa skulle det vara möjligt för det att använda RippleNet för att dela information mellan banker och finansinstitut i olika jurisdiktioner. Det finns dock inga kommentarer om Visa planerar att använda Ripples lösningar under de kommande månaderna eller åren.

Ripple (XRP) är den sjätte största kryptovalutan i världen. Det har varit en av de bäst presterande kryptovalutorna bland de 20 bästa genom att expandera med mer än 20% under de senaste sju dagarna. Ripple har arbetat i flera år med att erbjuda finansiella lösningar som var ett alternativ till traditionella banktjänster som SWIFT erbjuder.

Nuförtiden arbetar Ripple med över 300 kunder från hela världen och fortsätter att attrahera flera finansiella institutioner som vill göra snabbare, mer effektiva och pålitliga transaktioner över gränserna. Med detta senaste partnerskap mellan Visa och CurrencyCloud kan det vara möjligt för både Ripple och Visa att få tillgång till ett större antal kunder och erbjuda nya och innovativa lösningar för de företag som vill skicka och ta emot pengar.

Trots det förväntas det nyligen gjorda köpet av Visa inte ha någon stor inverkan på Ripples verksamhet. För närvarande finns det faktiskt ingen information om hur Ripple och Visa skulle kunna arbeta tillsammans och förbättra sina tjänster. Det är bara en tidsfråga att se om Visa skulle integrera CurrencyCloud i sin verksamhet eller driva den som en annan filial.Source link