Walmart har genomfört ett pilotprogram där det har installerat 200 Bitcoin -bankomater i butiker i USA. Målet är att nå 8 000 i framtiden i hela landet. Det finns dock inga tidslinjer för detta projekt. Bitcoin Bankomater blev en av de enklaste metoderna för användare att få tillgång till virtuella valutor över hela världen.

Bitcoin -bankomater expanderar i USA tack vare Walmart

Walmart utökar Bitcoins infrastruktur i USA, vilket gör det möjligt för ett stort antal användare att köpa och sälja virtuella valutor med hjälp av dessa kassamaskiner. Enligt uppgifter från Myntautomat Radar, USA har mer än 26 000 Bitcoin -bankomater installerade, det överlägset största antalet i världen.

Kanada har mer än 2000 Bitcoin -bankomater, El Salvador har över 200 och Spanien har bara 181 Bitcoin -bankomater installerade. Spanien är landet med det största antalet maskiner installerade i hela Europa följt av Schweiz med 133 platser med en Bitcoin -bankomat.

Bitcoin -bankomater är mycket användbara för individer att köpa och sälja Bitcoin och andra virtuella valutor. Istället för att köpa Bitcoin med en kryptovalutaväxling kan du använda en Bitcoin -bankomat som skulle skicka pengarna direkt till den plånbok du hanterar.

Det finns dock några nackdelar med dessa maskiner. Till exempel har de en mycket stor spridning (skillnaden mellan köp- och försäljningspris) och de har också stora avgifter. Det betyder att du ibland måste betala en premie mellan 4% och 12%. Du måste också acceptera ett rabatterat pris på din BTC om du säljer dina mynt.

Det positiva är att om du säljer får du kontanter från kassamaskinen. Så enkelt fungerar det. Att Walmart erbjuder Bitcoin -bankomater på olika platser blir således mycket användbart för kunder som vill köpa och sälja virtuella valutor.

Även om avgifterna är höga och spridningen också är större än i vanliga kryptovalutabaserade onlinebörser, kan det vara möjligt för kryptoautomaterna att minska dessa avgifter eftersom bankomaterna skulle generera en större volym än andra maskiner som är installerade på andra ställen. Således kan vi se ett Bitcoin -pris närmare spotmarknadspriset än på andra platser.

Det skulle också vara viktigt att kryptobanker installeras i andra länder eftersom större delen av marknaden domineras av USA.Source link