Neuchâtel, Schweiz, 25 augusti 2021,

Visslaren som avslöjar amerikanska militära krigsförbrytelser i Irak och Afghanistan genomför en säkerhetsrevision av denna integrerade integritetsinfrastruktur

Tidigare amerikanska arméns soldat, Chelsea Manning, hade anslutit sig Nym till säkerhetsrevision deras spetskod för att förhindra massövervakning. Granskningen kommer att slutföras innan Nym -nätverket träffar ”huvudnät” senare under året.

Nym -teamet är glada över att få gå med som säkerhetskonsult för att granska Nym -koden för säkerhets- och integritetsbrister. Medan de flesta säkerhetsrevisorer inte vet vad som står på spel i en mjukvarufel som kan skada integriteten och säkerheten, är Manning mycket medveten om att säker programvara kan leda till liv eller död konsekvenser. Chelsea Manning satt fängslad i USA i nästan sju år för att ha läckt dokumentation från militära operationer i Irak och Afghanistan, inklusive riktning mot civila, innan han benådades av Barack Obama.

Harry Halpin, VD för Nym, säger att ”Medan man litar på mjukvara med sina pengar är en sak som människor lär sig göra med Bitcoin och DeFi, måste modiga visselblåsare och revolutionärer som Chelsea Manning lita på programvara med sina liv. Så snarare än “YOLO” och starta för att förstöra sina användare, arbetar vi med de bästa människorna vid liv för att hålla våra användare säkra. Även om all programvara har buggar, är människor som lanserar programvara som äventyrar sina användare eller inte ens fungerar bedragare som till och med kan ha blod på händerna. ”

Medan Chelsea Manning är känd som en visselblåsare, är det som inte är så känt att hon är en begåvad säkerhets- och integritetsingenjör. Medan de flesta säkerhetsrevisioner endast fokuserar på kryptografi, är kryptografiska buggar bara halva kampen om integritet. “Trafikanalys, inte kryptoanalys, är ryggraden i kommunikationsunderrättelse”, som uttalades av grundaren av public key -kryptografi Whitfield Diffie och sekretessexperten Susan Landau i sin bok Sekretess på linjen.

Men inga säkerhetsrevisioner behandlar de typer av kraftfulla trafikanalysattacker som Nym är tänkt att förhindra.

Chelsea Manning säger: “Eftersom metoder för nätverkstrafikanalyser har förbättrats dramatiskt under det senaste decenniet har jag ofta efterlyst forskning (sedan 2016) om alternativa metoder för Tor som undviker att exponera data i nätverket för sådan analys. Nym är ett sådant livskraftigt alternativ som är värd forskning och utvecklingsmässigt genomförande. ”

Manning är unikt kvalificerad för att förstå hur kraftfulla, till och med nationalstater, motståndare kan attackera Nym-användare på grund av sin egen bakgrund inom signalintelligens och hennes personliga erfarenheter av förtryck. I arbetet med andra mer traditionella säkerhetsrevisorer är Mannings uppdrag under de närmaste månaderna att hjälpa Nym att motstå övervakning genom att upptäcka nya sekretessläckor och ställa in parametrar för omslagstrafik. Omslagstrafik är “falsk trafik” som kan förvirra en motståndare som en skadlig Internetleverantör eller ett mobiltelefonföretag och skickas av Nym men inte av Tor eller VPN. Harry Halpin fortsätter: “Vi skulle gärna ha hennes vistelse kvar efter revisionen i vilken form hon vill, men just nu behöver vi alla laserfokuserade på att säkra vår kod.”

Sekretess har sedan dess gjort en massiv återkomst, genom användarnas efterfrågan (privata meddelandeprogram Signal hade över 100 miljoner nedladdningar i maj 2021) och genom ny reglering (exemplifierad i den europeiska GDPR). Hittills är Nym ett av de enda sekretessystemen som lovar metadataskydd i nätverkslagret. Nyms uppdrag är att göra integriteten till en integrerad del av Web 3. Som den senaste Pegasus läcker avslöjar, integritet är under konstant attack, som utgör livshotande faror för journalister, aktivister och medborgare som blir sårbara mål.

Om Nym

Nym är ett öppen källkod, decentraliserat, tillståndslöst och stimulerat system som tillhandahåller integritet i full stack. Det gör det möjligt för utvecklare att bygga applikationer som ger användarna starka garantier mot metadataövervakning, både på nivån för nätverkstrafik (mixnet), och nivån på autentisering och betalningar (referenser). Nyms team består av ledande forskare och utvecklare vid universitet i världsklass Massachusetts Institute of Technology, KU Leuven och University College London.

KontakterSource link