XRP har hoppat de senaste timmarna med 40% efter den massiva nedgång som upplevdes efter att SEC stämde Ripple och två chefer. Den fjärde största kryptovalutan på marknaden har hoppat från 0,24 dollar till 0,36 dollar på bara några timmar. Denna prishöjning som XRP upplevt de senaste timmarna är relaterad till att Elad Roisman utsågs till tillförordnad ordförande för U.S. Securities and Exchange Commission.

XRP-prisåterhämtning efter avyttring

Priset på den fjärde största kryptovalutan kunde öka med över 40% under de senaste timmarna. Detta har hjälpt XRP-innehavare under de senaste timmarna att återhämta sig en del av vad de förlorade under den senaste veckan. Förra veckan handlades denna virtuella valuta över $ 0,60 och på bara några dagar känns den nere till $ 0,24.

Den tidigare SEC-ordföranden Jay Clayton slog Ripple med en massiv rättegång precis innan han avgick som chef för den amerikanska tillsynsmyndigheten. Detta var anledningen till att priset på XRP sjönk så mycket från $ 0,60.

Nu kommer den kryptovaluta-vänliga Elad Roisman att arbeta som ordförande för SEC. Vakthunden kommer att ha ansvaret för att reglera kryptovalutamarknaden under de kommande åren. Ändå kan det vara svårt för Ripple att ändra sin framtid på kryptovalutamarknaden.

Enligt till kryptoadvokaten Jake Chervinsky är det ”extremt osannolikt” att förändringar i SEC-ledningen kommer att ha en positiv inverkan på Ripple.

I frågan uttalade han:

”Det är extremt osannolikt att förändringar i SEC-ledarskap kommer att påverka Ripple-fallet. Med tanke på Comm’r Peirces iögonfallande tystnad, antar jag att omröstningen var enhällig för inlämning. Oavsett, åtalet åtalas av verkställighetsadvokater som är här för att stanna. ”

Ripple har anklagats för brott mot federala värdepapperslagar efter att ha sålt XRP till investerare. SEC skulle kunna betrakta XRP som en säkerhet och så småningom kunna göra den ohandelbar. Detta kan redan ses med att flera handelsföretag tappar stöd för den fjärde största krypton. Coinbase, till exempel, rapporterad att de “överväger alternativen” om vad man ska göra med den virtuella XRP-valutan.

Kryptovalutamarknaden fungerar nu i grönt. Det betyder att de flesta virtuella valutor registrerar vinster under det senaste dygnet. Det inkluderar XRP som nu handlas över 0,34 dollar per mynt. Under tiden registrerar Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) och Litecoin (LTC) också stora vinster de senaste timmarna.

Source link