2022 börjar med en ny bluff som heter $YEAR. Denna token lanserades som en airdrop för Ethereum (ETH)-användare på EtherWrapped-webbplatsen. Det anonyma teamet bakom denna token skapade dock ett innovativt sätt att lura investerare. På detta sätt blev $YEAR den första bluffen 2022.

$YEAR Token Airdrop Scam

Om du har varit på kryptovalutamarknaden de senaste åren är du van vid att höra om olika bedrägerier och hacks. 2022 är inget undantag och det började med en mattdragning som träffade hela krypton och DeFi (decentraliserad finans) ekosystem.

Det är väldigt vanligt att projekt som startar på kryptovalutamarknaden luftar sina tokens för att få synlighet. Detta var fallet för $YEAR.

Allt började med att priset på token steg högre. Det intressanta var dock att det inte fanns några säljorder. Det här är något väldigt konstigt. Investerare tenderar att lämna marknaden så fort de går med vinst, men detta var inte fallet för denna virtuella valuta.

När marknaden fortsatte att röra sig högre och användarna inte kunde sälja token, utlöste detta ett ökat intresse för denna virtuella valuta. Denna onda cirkel där priset på tokenet rörde sig högre och investerare köpte mer $YEAR skapade en situation där priset på tokenet sköt i höjden.

Detta var ögonblicket då teamet bakom $YEAR aktiverade säljalternativet och sålde sina tokens, vilket kraschade priset på denna digitala tillgång från nästan 0,0009 ETH till 0,000118 ETH. Detta hände precis minuter strax före årets slut.

Allt ägde rum på EtherWrapped-plattformen som låter användare engagera sig med olika smarta kontrakt. Enligt en Web3-expert har det funnits en funktion på koden som hette _burnMechanism, trots att den såg oskyldig ut så var det den som hjälpte teamet bakom $YEAR att blockera försäljningen av nya tokens.

Det skulle vara mycket viktigt för investerare i år att se upp med vad som kan hända 2022 med andra projekt som skulle kunna fungera på liknande sätt. Detta är mycket viktigt eftersom det skulle undvika problem för tusentals investerare från hela världen. Att investera kräver noggrann analys.

Låt oss inte glömma att 2021 skapade WallStreetBets-rörelsen en FOMO-situation med olika aktier och digitala valutor. Detta är något som kan hända när som helst och som kan vara ekonomiskt skadligt för användare och investerare från hela världen. Därför är det mycket viktigt att undvika dessa typer av projekt.

Source link