Zilliqa tillkännager ännu ett nytt fall. Den skärvningsbaserade blockchain-plattformen kommer att hjälpa till med den digitala representationen av exceptionell single-malt skotsk whisky som kallas “Casks of Distinction.”

Tack vare Zilliqa är denna mycket sällsynta whiskysamling nu tillgängliga på Hg Exchange (HGX). Noteringen på börsen (HGX) initierades av en filial av PrimePartners Corporate Finance Holdings känd som Rare Cask Holdings Pte Ltd.

Vad betyder denna tokenisering?

Användningsfall av blockchain-teknik, enligt flera tankeskolor, är otaliga, allt från hälsa, supply chain management, diplomautentiseringoch till många andra områden. Tokeniseringen av whisky på blockchain av Zilliqa hjälper dessutom till att fastställa tron ​​att blockchain-teknikanvändningsfall är otaliga.

Vad betyder exakt tokenisering av whisky i blockchain? För det första kommer Zilliqa att tokenisera ”Casks of Distinction” som en tillgångsstödd säkerhet. Blockchain-plattformen kommer att ge intresserade investerare dessa värdepapper (värdepappren stöds av whiskyen). När de är mogna (det vill säga efter tappning) kan värdepappren lätt handlas på HGX-börsen.

Framför allt har investerare möjlighet att handla värdepapperen mot kontanter eller ta emot en flaska whisky för varje värdepapper som ägs. Denna anmärkningsvärda investeringsmodell möjliggörs av BaaS (blockchain som en lösning). Zilliqas tokenisering av dessa gjutningar kommer också att säkerställa spårbarhet och ansvarsskyldighet genom varje steg i produktion, bearbetning och distribution av whiskyfat.

Spårbarhet genom sprit och sällsynt vin är mycket viktigt för dess autentisering. Att vara på blockchain förenklar processen helt. Varje flaska får en speciell digital tagg. Dessa taggar kommer att innehålla viktiga detaljer som produktionsår, destilleri, ägande, samt information om varje överföring. Därefter nästan eliminera möjligheterna till bedrägerier och andra oegentligheter som är rådande på denna miljard dollar marknad.

Om ‘Casks of Distinction’

Denna skotska whisky står för närvarande som en av de högsta kvalitet och sällsynta whiskyer som mogits i skotska destillerier. Endast cirka 50 fat single-malt whisky släpps till försäljning varje år, och whiskyerna kommer från olika skotska destillerier, inklusive sådana som inte längre fungerar. Några av faten kan gå så högt som 1 miljon £ och mer. Flaskorna med whisky samlar mer värde över tiden när andra flaskor konsumeras. Därför fungerar det som en säker häck mot inflation och definitivt goda nyheter för investerare

På tal om tillkännagivandet påpekade HGX: s chef, Willie Chang, att tack vare blockchain-teknik är investeringsmöjligheter som det som erbjuds av “Casks of Distinction” nu tillgängliga för ett större antal investerare. Han påpekade också att hela tokeniseringsprocessen lyfter fram “vikten av blockchain för att demokratisera investeringar.” Enligt honom är detta bara utgångspunkten för en revolutionär marknad.

Chang avslöjade också att denna tokenisering skulle vara omöjlig utan Zilliqa eftersom blockchain-plattformens “säkra, prisvärda och skalbara protokoll har gjort cask tokenization till en praktisk och effektiv strävan.” Enligt Chang ser HGX fram emot att låsa upp fler fantastiska möjligheter tillsammans med Zilliqa.

“Casks of Distinction” -token präglas och styrs av Zilliqas smarta kontrakt (ZRC-2-standard). Intressant nog designade plattformen också en speciell plattform för att möjliggöra enkel integration av HGX-plattformen. Treasure Cloud (tidigare känt som Anglave) kommer att ge ett säkert valv för att lagra whiskyfat tokens.

Lyxartiklar och Blockchain-teknik

Fler och fler producenter av lyxvaror vänder sig till blockchain-teknik i ett försök att helt eliminera förekomsten av bedrägerier.

Intressant är att fler och fler investerare går mot lyxartiklar och samlarobjekt. Vi förväntar oss att mer tokenisering kommer att inträffa när fler människor går mot att investera i detta utrymme. En annan stor aktör inom blockchain och lyxigt bra utrymme är VIDT. Autentiseringsplattformen arbetar hårt för att tillhandahålla en tjänst som bekämpar förfalskningar och bedrägerier. För att uppnå detta, det inkorporerad NFT (smycken, kläder, accessoarer) fungerar i smarta kontrakt.

Speciellt har Zilliqa varit i rampljuset av alla rätta skäl. Dess fokus på blockchain-teknik, och även dess myriad av uppfinningar på blockchain, gör det till ett projekt som är värt att se upp för. I december 2020 kommer ZIL-tokens spelade in en prisvinst på 94%, som därefter driver token till de 30 bästa positionerna på CoinMarketCap.

ZIL-pris

Vid tidpunkten för publiceringen var ZIL det handel till 0,074337 dollar, med ett börsvärde på 878 739 719 dollar och en handelsvolym 24 timmar på 326 857 484 dollar.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

Ta reda på mer om Zilliqa och andra kryptovalutor på Altcoin Buzz Youtube-kanal.Source link